Zdravim vospolok,
riešime u nás jeden problém, ako namontovať nanobridge na novostavbu domu. Podmienkou je, že nanobridge musí byť aspoň meter nad strechou teda je nutné použiť masivnejšie prvky na kotvenie.
Dom je oteplený 30cm polystyrénom takže vŕtanie skrz 30cm izoláciu do muriva...a ani neviem či existuje vobec kotvenie cez takú hrubu izolaciu? Pripadá do úvahy prevŕtať 30cm polystyrén + 15cm ytong a strčiť tam závitovú tyč + chémiu. Lenže bude držať chémia v ytongu?
Druhá možnosť je tá špeciálna konzola na komín ktorá ho dookola "stiahne", lenže komín má obklad z obdĺžnikových kusov kameňa alebo niečoho podobného a teda povrch nie je rovnomerný čo by v celku nevadilo...len sa bojím, aby ten obklad nepraskol keď budeme sťahovať tú konzolu na komíne.
Uniklo nám ešte niečo? Jediná predpríprava sú 2ks FTP káblov vyvedených na streche. Obvod domu po ktorom sa dá chodiť (po okraji strechy) je asi 50 cm široký, potiahnutý izolačnou fóliou, samotná strecha je asi o 1m nižšie ako obvod a sú tam naukladané solárne panely...takže konzola zaťažená kockami nepripadá do úvahy.
mate niekto skusenosti s konzolou na komin od ipmedie?
tento:
http://www.ipmedia.cz/?cls=stoitem&stiid=2334
potom je tam jeden menší ( neviem sice preco je drahší, ked je mensi)...no tie pásky na stahovanie ci co...sa mi nepáčia...čo vy na to? nema niekto foto vo finale ako to vyzera?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Montáž konzoly u klienta?
To obinadlo je v pohode, pokud nemá držet 3m stožár. Záleží samozřejmě na odstupu těch dvou opínacích pásků. Pokud bude třeba 1m, tak tam 2m stožár klidně dej, NB25 to dá v poho. Pokud nechces poškodit obklad, tak pod rohove uhelniky dejte takovou tu "stresni folii". Nebo jinou, pružnou, teplem neměknutelnou, hmotu.
Pokud je tam kus střechy rovné, vešla by se 2m trojnožka, se zátěžemi?
EDIT: ty obinadla jsem viděl i na kulatém komínu, takové ta 30cm průměrové rouře, nějaký vývod parovodu či co. Drželo to na tom taky fest, ale moc jsem s tím necloumal, bo to nebylo moje
Pokud je tam kus střechy rovné, vešla by se 2m trojnožka, se zátěžemi?
EDIT: ty obinadla jsem viděl i na kulatém komínu, takové ta 30cm průměrové rouře, nějaký vývod parovodu či co. Drželo to na tom taky fest, ale moc jsem s tím necloumal, bo to nebylo moje

0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)
Lepší než výhra ve Sportce :)
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Jo drzi to ale stozar bych tam moc nedaval. Zase tak pevny to neni. Ale na NB25 v pohode
- Přílohy
-
- IMG_20120622_132258.jpg
- (1.6 MiB) Zatím ještě nestaženo
0 x
Bývalý ISP...
- midnight_man
Presne taku fotku som chcel
diky!!
No len toto je hranatý komín..tá páska, to bude troška problém to pritiahnuť tak aby sa to o rok nepovolilo. Dá sa to tam rozumne dotiahnuť dačím? Zrejme neostáva nič iné len toto..
Nie je tam volná strecha na 3nožku
všade sú soláre.

No len toto je hranatý komín..tá páska, to bude troška problém to pritiahnuť tak aby sa to o rok nepovolilo. Dá sa to tam rozumne dotiahnuť dačím? Zrejme neostáva nič iné len toto..
Nie je tam volná strecha na 3nožku

0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
povolit by se nemela ale asi si ji budes muset serinout aby mela spravnou dylku. je to tam delany jeco na zpusob rehracky...
0 x
Bývalý ISP...
Tomáš Nesrsta píše:povolit by se nemela ale asi si ji budes muset serinout aby mela spravnou dylku. je to tam delany jeco na zpusob rehracky...
Zdravím,
používám obdobnou konzoli, jen ji přitahuji kleštěmi, které jsou určeny na tu nerez pásku. Stály okolo 4k, sílá je obrovská. Klidně to ten komín překrojí. Takže pokud je komín pevný, není problém festovní konzolí ukotvit cokoliv. Tahle konzola je šikovné řešení, ale o síle napnutí pásky si moc iluze nedělám.
mpcz, 05/12/2012
0 x