Dobrý den,
podle tohoto návodu: http://balitsereal.wordpress.com/2010/0 ... -download/
jsem nastavil limitované stahování. Limit mám nastaven na 2M.
Potřeboval bych docílit toho, aby se například po 30 minutách rychlost stahování uživatele snížila z již limitovaných 2M na 1M.
Díky.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Limitování stahování + snížení rychlosti po určité době
Mangle jsem nastavil následovně:
V queue type jsem vytvoril nove pravidlo :
queu tree mam nastaveno takto:
Burst time mám nastaven na 3 minuty ale rychlost se na 5M sníží již v 2:15. Je mangle a znaceni paketu spravne? porty 2-9 mám v mostu. Potrebuji pro kazdy port zvlast udelat stejne omezeni, ktere omezuje maximalni moznou rychlost stahovani na 7M a v prípade stahovani více jak (například) 2 hodiny bude rychlost snížena ještě na 5M. Pokud jsem zadal jako parent gloubal-out chovalo se cele omezeni podivne a maximalni mozne stahovani po uplynulem case ktere cini 5M se mezi 2 PC rozdelilo, tudiz po uplynule dobe PC1 stahovalo 2,5M a PC taktez.
Potrebuji prosim poradit, jak aplikovat queues pro porty spojene pomoci mostu, ale aby se omezeni pocitalo pro kazdy port zvlast, nikoli delilo maximalni prenosovou rychlost.
Díky.
Kód: Vybrat vše
0 ;;; omezeni
chain=forward action=mark-connection new-connection-mark=download passthrough=yes protocol=tcp in-interface=WAN out-interface=mostek connection-bytes=262146-4294967295
1 chain=forward action=mark-packet new-packet-mark=download passthrough=no protocol=tcp in-interface=WAN out-interface=mostek connection-mark=download
V queue type jsem vytvoril nove pravidlo :
5 name="shape" kind=pcq pcq-rate=9M pcq-limit=500 pcq-classifier=dst-address pcq-total-limit=2000 pcq-burst-rate=0 pcq-burst-threshold=0 pcq-burst-time=1m pcq-src-address-mask=32
pcq-dst-address-mask=32 pcq-src-address6-mask=64 pcq-dst-address6-mask=64
queu tree mam nastaveno takto:
0 ;;; PORT 4
name="download4" parent=ether4 packet-mark=download limit-at=5M queue=shape priority=8 max-limit=5M burst-limit=7M burst-threshold=5M burst-time=3m
1 ;;; PORT 9
name="download9" parent=ether9 packet-mark=download limit-at=5M queue=shape priority=8 max-limit=5M burst-limit=7M burst-threshold=5M burst-time=3m
Burst time mám nastaven na 3 minuty ale rychlost se na 5M sníží již v 2:15. Je mangle a znaceni paketu spravne? porty 2-9 mám v mostu. Potrebuji pro kazdy port zvlast udelat stejne omezeni, ktere omezuje maximalni moznou rychlost stahovani na 7M a v prípade stahovani více jak (například) 2 hodiny bude rychlost snížena ještě na 5M. Pokud jsem zadal jako parent gloubal-out chovalo se cele omezeni podivne a maximalni mozne stahovani po uplynulem case ktere cini 5M se mezi 2 PC rozdelilo, tudiz po uplynule dobe PC1 stahovalo 2,5M a PC taktez.
Potrebuji prosim poradit, jak aplikovat queues pro porty spojene pomoci mostu, ale aby se omezeni pocitalo pro kazdy port zvlast, nikoli delilo maximalni prenosovou rychlost.
Díky.
0 x