❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

sledovanitv.cz

Problematika videa na IP sítích.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: sledovanitv.cz

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

he he ktera to je ? :D
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 12 years ago

Viktor Novotný píše:jasne a nechtel bys i komplet navod "udelej si doma" ? :D

Hmm, pokud to chces nasazovat u zakazniku a byt v jejich ocich ten, co za tuhle pro ne citlivou sluzbu zodpovida, tak by jsi se asi taky mel zajimat trochu o zakusili a tusit, co ocekvat, kde mohou nastat pripadne problemy atd. Spise me prekvapuje, pokud je ti to jedno.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

ale v tomto pripade to prece nebudu zakaznikum davat ja, ale oni ... :) dnes, kdyz jsem videl tu smlouvu na to, zjistil jsem, ze ja v tom vlastne vubec nehraju ;)

je to sice neco trosku jineho, nez jsem puvodne chtel, ale otazka je jestli to naopak nema vyhodu
0 x
- programming
- development
- education

DarkLogic

Viktor Novotný píše:ale v tomto pripade to prece nebudu zakaznikum davat ja, ale oni ... :) dnes, kdyz jsem videl tu smlouvu na to, zjistil jsem, ze ja v tom vlastne vubec nehraju ;)

Heh, tak to je jiná, když je to ve smlouvě :-) No a teď si sám sobě polož otázku, komu budou tví zákazníci volat jako první, když budou mít jakýkoliv problém s TV. Ano, s tou TV, kterou budeš na svém webu prezentovat jako skvělou novou službu v tvé síti.
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 12 years ago

DarkLogic píše:
Viktor Novotný píše:ale v tomto pripade to prece nebudu zakaznikum davat ja, ale oni ... :) dnes, kdyz jsem videl tu smlouvu na to, zjistil jsem, ze ja v tom vlastne vubec nehraju ;)

Heh, tak to je jiná, když je to ve smlouvě :-) No a teď si sám sobě polož otázku, komu budou tví zákazníci volat jako první, když budou mít jakýkoliv problém s TV. Ano, s tou TV, kterou budeš na svém webu prezentovat jako skvělou novou službu v tvé síti.

Přesně tak.. Prodáváš službu lidi budou honit Tebe ne firmu na papíru.
Zkušenost nic víc.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

kus pravdy na tom je, ale tohle uz se prezilo s voip ... kdyz se preprodavalo reseni jinych primo smlouva klient - voip firma, taky se lidem rikalo ... funguje Vam net ? pak volejte tam kde mame sjednane voip ...

jinak uvidime, jeste nejsem zcela rozhodnuty, je stale hodne otazek k reseni ...
0 x
- programming
- development
- education

Sherlock
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Sherlock » 12 years ago

lyra píše:
DarkLogic píše:

Přesně tak.. Prodáváš službu lidi budou honit Tebe ne firmu na papíru.
Zkušenost nic víc.

To je právě ono - "prodávat". Taky jsem přemýšlel, jak to lidem nabizet, a přitom se nebát, že mi při případném výpadku (z jakéhokoli důvodu) budou hned volat.
Řešení pro mně je, že službu budu dávat "zdarma" k vyšším tarifům. A někde v podrobném popisu bude napsáno, že služba není garantována, a že jde o testovací režim, což bude pravda.
Samozřejmě i tak budou někteří volat, že mají nějaký problém, ale aspoň já už budu v klidu.
0 x
Aleš Sobieský, BartNET Zlín

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

jenze to je prave to, ty das ted sluzbu zdarma v ramci nejakeho balicku ( taky jsem nad tim premyslel neboj ) ale az sluzba pojede spatne nebo vubec, lide budou volat po sleve, protoze prece si to kazdy koupil protoze je tam televize .... lide mala pismenka nectou ... lide dokonce neresi ani vseobecne podminky pri podpisu smlouvy .... mame ve smlouve, ( velkym tucnym pismem hned nad podpisem) ze podpisem souhlasi se vseobecnyma podminkama, no kdo myslite ze si je pred tim podpisem aspon precte ? jeden ze sta ? ... ale pak kdyz je nejaky problem rve kazdy ... takze ono je to cele takove zamotane, prave take premyslim jak to pojmout

pokud to ale dam jako samostatny balicek, s tim, ze bude samostatna smlouva, ve ktere bude, ze se nevazou na cas ale plati si jen kazdy samostatny mesic ... mohu nakonec rict, hele sluzba skoncila, balicek uz nename ...
0 x
- programming
- development
- education

sledovanitv.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sledovanitv.cz » 12 years ago

Vidím, že starost o dostupnost služby a vymahatelnost jejího fungování je společná pro více lidí, takže slibuju, že to na příští poradě nadhodím.

Samozřejmě si uvědomujeme, do jaké míry je dostupnost televize klíčová. Když nejde internet, člověk to většinou nějak překousne (a může se dívat na televizi :), když nejde televize, máme problém. Televize se prostě stala samozřejmou součástí každé domácnosti, proto jsou na ni lidé tak citliví.

Snažíme se celý systém stavět pokud možno redundantně, nejslabší článek je v této chvíli hw. Nepořídit nový server za sto tisíc, ale dvojnásobek, navíc jen pro strýčka příhodu, se opravdu těžko ospravedlňuje...
0 x
tým sledovanitv.cz

DarkLogic

Viktor Novotný píše:kus pravdy na tom je, ale tohle uz se prezilo s voip ... kdyz se preprodavalo reseni jinych primo smlouva klient - voip firma, taky se lidem rikalo ... funguje Vam net ? pak volejte tam kde mame sjednane voip ...

Příměr s VoIP tady je, ale... technické nároky na VoIP jsou mnohem nižší a běžný uživatel ji odhadem konzumuje maximálně 30 minut denně, ale spíše ještě méně. Naopak TV se konzumuje několik hodin denně a lidé jsou u ní náchylní na jakékoliv problémy. Uživateli párkrát cukne obraz během Ordinace a už je otrávený...na koho? Na ten "pitomý internet", kvůli ktérému to jde blbě (a je jedno, kde je ve skutečnosti problém). Navíc zákazníci VoIP využívájí náhodně během dne (pracovní doby). Naopak k TV sednou večer, všichni +- najednou, a k tomu v době, kdy i bez TV má ISPík největší špičku u domácích zákazníků.

Takže je fakt hodně na zváženou, zda to pustit zákazníkům, když je to pro nás pouze přeprodávání cizí služby, kterou nemá ISP po kontrolou a vlastně o ní nic neví. Vůbec netušíme, jestli je to řešené na nějakém profi HW nebo nějakými servery v garáži a satelitem na střeše. Je pak v celku jedno, jestli službu dáme zákazníkům zadarmo nebo ne. Stejně budou volat, budou naštvaní na ISPíka a ten, kdo to dá zadarmo, nad tím spláče dvojnásob.

Ale možná jsem moc velký pesimista :-)
0 x

loser

Příspěvekod loser » 12 years ago

Vcera vecer jsem mel pusteny CT1 - Stardance, a asi 4x se to kouslo. Netusim proc, na PC jsem nic momoradne zraveho nedelal, konektivita v poradku.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

loser píše:Vcera vecer jsem mel pusteny CT1 - Stardance, a asi 4x se to kouslo. Netusim proc, na PC jsem nic momoradne zraveho nedelal, konektivita v poradku.

Protože se na to koukáš normálně jako já a máš to postavené na nekvalitních zařízeních :lol: :mrgreen: . No jsem rád že se ubírá diskuze tam kam jsem chtěl ji posunout sám, ale když to samé nadhodí jiní diskutující tak to forum skousne líp :lol: . Každopádně je nesmysl vysvětlovat zákazníkům kterým propaguji službu že jim pak nebudu řešit ty potíže a u TV to neplatí dvojnásob ale 10ti násob :( :lol: . Myslím že ta služba je dobrá a mě je jedno jak to ti kluci mají pořešené to jistě pořeší k mé spokojenosti, ale i kdyby služba jela jak z praku tak párkrát za večer škubne a lidi budou volat :roll: :( . To co psal Viktor snad nemohl myslet ani jako vtip že se smlouvou vyvlíkne z problémů kolem :roll: .
0 x

reset

Příspěvekod reset » 12 years ago

DarkLogic píše:
Příměr s VoIP tady je, ale... technické nároky na VoIP jsou mnohem nižší a běžný uživatel ji odhadem konzumuje maximálně 30 minut denně, ale spíše ještě méně. Naopak TV se konzumuje několik hodin denně a lidé jsou u ní náchylní na jakékoliv problémy. Uživateli párkrát cukne obraz během Ordinace a už je otrávený...na koho? Na ten "pitomý internet", kvůli ktérému to jde blbě (a je jedno, kde je ve skutečnosti problém). Navíc zákazníci VoIP využívájí náhodně během dne (pracovní doby). Naopak k TV sednou večer, všichni +- najednou, a k tomu v době, kdy i bez TV má ISPík největší špičku u domácích zákazníků.

Takže je fakt hodně na zváženou, zda to pustit zákazníkům, když je to pro nás pouze přeprodávání cizí služby, kterou nemá ISP po kontrolou a vlastně o ní nic neví. Vůbec netušíme, jestli je to řešené na nějakém profi HW nebo nějakými servery v garáži a satelitem na střeše. Je pak v celku jedno, jestli službu dáme zákazníkům zadarmo nebo ne. Stejně budou volat, budou naštvaní na ISPíka a ten, kdo to dá zadarmo, nad tím spláče dvojnásob.

Ale možná jsem moc velký pesimista :-)

+1

vidim hoodne podobne, kvuli tomu jsme z tento projekt zavrhli ,
Lidi za to nebudou platit vice nez musi, takze kdyz si vezmete , ze se da objednat po inetu kody k otevreni plneho UPC na cca 100kc/mesic , je to o necem jinem , cena za prijimac je jednorazove cca 2kczk (kolik skutecne stoji nevim, nemam , nepouzivam to, je to jen info od jednoho znameho)
Proto lidem doporucuji na tv koukat pres satelit a inet vyuzivat k tomu, k cemu je urcen , usetrite si tim mnoho problemu s nedostatecnou kapacitou na paternich spojich atd atd s nasranymi lidmi . Navic to pobezi i ve fullHD , coz tohcleto ani omylem
A lidi maji (nebo zacnou mit) hoodne hluboko do kapsy , diky tomuhle mamlaSStatu

jinak tento projekt je asi dobra myslenka, ale jak pisu .....
(psal jsem to uz hned ze zacaktu a pisu to stale)
Naposledy upravil(a) reset dne 02 Dec 2012 15:01, celkem upraveno 1 x.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

sledovanitv.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sledovanitv.cz » 12 years ago

Možná jste si nevšimli, ale pod oknem s televizí visí kouzelný odkaz "Máte problémy s přehráváním? Chcete problém nahlásit?". Doporučuju ho někdy vyzkoušet.

Potřebujeme vědět, kdy přesně se televize sekla, který kanál, jak se závada projevovala atd. atd. Ve formuláři je to všechno předvyplněno. Ostatně proto taky rozdáváme testovací účty jako na běžícím pásu, aby se tyto chybky vychytaly. Díky.

Mimochodem, snad to nebude znít moc jako marketingové řeči, ale služba se opravdu zlepšuje každým dnem. Myslím, že co se dostupnosti a kvality přehrávání týče, čekají nás jen světlé zítřky a sociální jistoty :) (fakt bych rád, ale nemůžu to specifikovat víc)
0 x
tým sledovanitv.cz

reset

Příspěvekod reset » 12 years ago

mno abych to jen bezduse nekritizoval, napisu si dneska vecer taky o test ucet (na testovani)
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam