❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti 24 GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: Ubiquiti 24 GHz

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

tak dalo by se to jiste stavet, lide jako lukasw by to mohl pak nabizet seriove :) co ? :P
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

blax

Příspěvekod blax » 12 years ago

Viktor Novotný píše:jen doplnim to poecko .. uz jsem to nasel : http://www.valal.sk/upload/savefile_php ... 5411ea.png
a fakt se to da brat jako pasiv ...
jinak myslenku napajet spoj z 48volt zalohovanych na sajtu chapu .. a pokud na to staci mikrotikove poecko .. pak je to parada :) treba u racomu staci

jj Racom lze napajet jak pasivne tak aktivne(s komunikaci mezi zdrojem a pojitkem), jako nouzovku obcas pouzijeme UBNT 48V zdroj - z toho to taky jede :-)

hodim jsem fotky - mame prestaveny Toughswitch 8 port, stacilo z nej kuchnout zdroj a pripojit na MeanWell AD-155C a jede celej sajt z jednoho zdroje se zalohou 48V
(2xRay + 4xUBNT)
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

blax píše:
Viktor Novotný píše:jen doplnim to poecko .. uz jsem to nasel : http://www.valal.sk/upload/savefile_php ... 5411ea.png
a fakt se to da brat jako pasiv ...
jinak myslenku napajet spoj z 48volt zalohovanych na sajtu chapu .. a pokud na to staci mikrotikove poecko .. pak je to parada :) treba u racomu staci

jj Racom lze napajet jak pasivne tak aktivne(s komunikaci mezi zdrojem a pojitkem), jako nouzovku obcas pouzijeme UBNT 48V zdroj - z toho to taky jede :-)

hodim jsem fotky - mame prestaveny Toughswitch 8 port, stacilo z nej kuchnout zdroj a pripojit na MeanWell AD-155C a jede celej sajt z jednoho zdroje se zalohou 48V
(2xRay + 4xUBNT)

no to by si tu mohol hodit, velmi by si potesil...
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Koukám že to bude asi prekérka to napájení z baterii (48-56V)
Airfiber má piny 1245 + a 7836 -

Čili mikrotik gigové POE nelze použít. Žádné jiné gigové poe jsem nenašel.
Vy všichni kdo máte airfiber tak cpete jako zálohu UPS? Všude máme zálohu baterie 48V tak se mě nechce cpát tam ještě UPS jenom kvůli airfiberu. Při spotřebě 50W by to musela být kravská UPS na delší výpadky :(
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

nejsem si jistej ale myslim že to gigový poe od mkček dopuje do všech pinů ale jistej si nejsem. Jakou specifikaci má airfiber? při 50W musí mí 802.3at ne? tam je dopování po všech párů nutný.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

honzam

Nevím jakou má specifikaci. Myslím že kvůli těm 50W právě nic neplní a mají vlastní implementaci.

Airfiber má piny 1245 + a 7836 - kdežto MK gbit poe má 4,5 Cable Pins + a 7,8 Pins -
0 x

blax

honzam píše:Nevím jakou má specifikaci. Myslím že kvůli těm 50W právě nic neplní a mají vlastní implementaci.

Airfiber má piny 1245 + a 7836 - kdežto MK gbit poe má 4,5 Cable Pins + a 7,8 Pins -

hmm bohuzel toto reseni AirFiber neutahne ale Ray na tom jede v pohode:
https://picasaweb.google.com/1042976878 ... witch8Port

stacilo kuchnout jejich 48V a nahradit ho Meanwell AD-155C a jedeme :-)
0 x

hapi

co myslíš tim jejich 48V?
0 x

blax

hapi píše:co myslíš tim jejich 48V?

AirFiber neni 802.3af ani 802.3at je to proste udelane napajeni bez komunikace pres vsech 8 vodicu - kvuli velke spotrebe. Klasicne pasivni napajeni, kde jsou pouzity 4 draty je neco uplne jineho.
0 x

hapi

chápu, takže kuchnu dva klasický injektory a z každýho použiju polovinu s napájením a mám poe přes 8 kabelu? :-D
0 x

blax

hapi píše:chápu, takže kuchnu dva klasický injektory a z každýho použiju polovinu s napájením a mám poe přes 8 kabelu? :-D

bohuzel tak to nefunguje - UBNT to vyresilo nejakym svabem, ktery nezmrsi data na 1gbs a prida tam napajeni, pokud to tak udelas tak ti 1Gbs s nejvetsi pravdepodobnosti funguvat vubec nebude
0 x

Kaja

Příspěvekod Kaja » 12 years ago

Ta jednotka nema moznost primeho napajeni DC-cka pomoci samostatneho kabelu (dvoulinka)?

K.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

http://www.novinky.cz/domaci/286130-ces ... ogove.html

poskytne nekdo po tej chumelenici nejaky grafy jak to slape pokdu u nej poradne zachumeli?
0 x

honzam

Kaja píše:Ta jednotka nema moznost primeho napajeni DC-cka pomoci samostatneho kabelu (dvoulinka)? K.

Bohužel nemá
0 x