❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti 24 GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
David2006

Re: Ubiquiti 24 GHz

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

dantasik píše:Jeste co ukazuje na nejaky jiny vykon, je to ze u polozky remote power je napsano 25 - takze bud to vali do anten 25db a nebo kdovi...

Nevím jaks tam dostal těch 25dBm, pokud píšeš že máš Country na CZ. Každopádně ten výkon 25dBm je celkovej vyzářenej (zesák+anténa) a štymuje to stěmi 1950m pač můj druhej link je cca 1970m a má -66/68 při 20dBm. Výpočet na 1950m je cca -68,19dBm, takže těch mějch -66 je rozdíl cca 2dBm (možná ani to ne,záleží jak se to zaokrouhlí i na airFibru) oproti vypočtené hodnotě a to ještě beru, ale ne úlet -62dBm při 20dBm na 1950m. Se pak nebudu honit jak kretén že jsem na nějakém jakože bočním laloku, když mi to nedá ani výpočet :lol: . Každopádně je možné že +/- 1-3dBm je kus od kusu jinej kdoví a tam nepomůže ani nějaký měření jiného kusu, ale pouze toho daného konkrétního.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

evo .... ten problem nevim jeslti byl tik nebo alcoma vyresil to upgrade fw ale je divny ze s rb1000 se to slinkovalo na 1Gb uplne v pohode s rb2011 uz jen na 100mb a co jsem sondoval tak starsi fw s tema prvnima alcomama s 1Gb portem mel problem linkovat i s ciscem a par jinejma vecma ... dostalo se mi vysvetleni ze alcoma vyvijela vlastni resei 1Gb portu nechteli pouzit nejake reseni odjinud a to z duvodu ze chtej mit reseni kompletni svoje aby vedeli jak a co a kde resit kdyz je problem , pokdu si pamatuju prvni mp165 meli dva 100mb porty ktere se pak bondovali avy to jeli vic jak 100mb .... tot vysvetleni ktere se mi tenkrtate dostalo ... doufam ze si to pamatuju spravne .... pokud to rikam blbe tak me opravte nejlepe zde asi viktor :wink:
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

s dvema 100mego protama byla MP155 :) ale to uz je jen detail v oznaceni ... jinak ano alcoma narozdl od jinych vyrobcu nevzala nejaky "black box" omezeny na relativne maly packet jako to udelal treba Racom, ale proste se pustila do vyvoje portu ... coz sice trvalo a dost lidi nadavalo a bralo spoje jine . ale ve finale maji port s nejvetsim moznym packetem na trhu a diky toho nejsou nijak omezeni v ramci velkeho packetu treba vlan ve vlanu atd :) coz nakonec prineslo tu jasnou vyhodu ... ac se to nekterym zdat nemusi :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

ppp76
Kontaktovat uživatele:

omlouvam se za spatne oznaceni prece je to uz nejakej patek :wink: taky sem nadaval :lol: ale vytrval jsem :wink: .... at si kdo chce nadava na cenovky tak proste umej a vedi co delaj :wink: a je to poctivej kus "zeleza"
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

ano, a díky těm 2x100Mbit portů většina lidí ani nevěděla že maji pojítko s kapacitou 155Mbit a 2 roky když už racom a orcave měly jednotku s gigovym portem alcoma sušila hubu a pak se strašně kasala jak maji úžasný pojítko bohužel s 2 letym zpožděním. :-D vim to moc dobře protože jsme jedno pojítko právě kupovaly a alcoma si to svoje fast ethernetový mohla tenkrát někam strčit a bonding provozovat nehodlám.

Kdyby tam daly PHY chip od realteku tak udělaly líp včetně kompatibility :-D
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to hapi prosimte delej ze sebe osla :D
0 x
- programming
- development
- education

evo400

Příspěvekod evo400 » 12 years ago

2 hapi: Protože spoje nekupujeme na poslední chvíli, tak nám v danný moment nevadilo, že kupuji MP155 s 2x100Mbit portem. Zejména pak s ohledem na to, že se mezi sebou normální lidi umí dohodnout a ihned při prodeji mi byla přislíbena bezplatná výměna na MP165 s 1Gbit portem.... což se částečně stalo. U dvou spojí jsem dokonce za pár korun navíc dostal hned MP200 8) Takže je to především o komunikaci a rozumných lidech.

Uvědmoji si také rozdíl, kdy Alcoma proti jiným výrobcům nabízí tradičně větší propustnost při stejném zabraném kanálu a modulaci. Např. Racom 170 / Alcoma 186 a nyní 200Mbit, Racom 350 a Alcoma 386Mbit atd.......... jsou to malé rozdíly, ale proč volit pomalejší variantu, když navíc poskytuje Alcoma tak luxusní podporu a servis? Už jsem mnohokrát přemýšlel nad změnou, ale vždy jsem došel k výsledku, že cenou by mne musel někdo přesvědčovat opravdu hodně velkým rozdílem. Pokud je cena podobná, sáhnu vždy po alcomě. Až to bude tak,že Alcoma bude 200mbit za 120 a Racom 170 za 60, pak asi koupím racoma, ale jinak asi ne. Dokonce i nyní vždy mám dilema. 100mbit za 89, 200Mbit za 120 nebo 386Mbit za 160? Poslední 3 spoje jsou 386 i když ve finále přez ně jeden 30-80Mbit a zdnálivě jsem zbytečně vyhodil několik desítek tisíc do vzduchu. Rozhodující je pro mne cena za přenesený Mbit.

2 ALL: asi bychom se zde mohli vrátit k tématu a to je UBNT AF24, co říkáte?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

až na to že ty to kupuješ teď a ne před 3 lety. To byla pouze MP155. MP165 v nedohlednu a MP200 je až letošní produkt ne? Tenkrát alcoma prostě gigovej port neměla a ostatní ano.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

nekteri nemaji gigovy port ani ted .... jen stale stejnou napodobeninu co pre lety :-)...
0 x
- programming
- development
- education

okoun

Příspěvekod okoun » 12 years ago

chci se zeptat jestli náhodou není lepší investice do SIKLU něž do toho to?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

David2006

okoun píše:chci se zeptat jestli náhodou není lepší investice do SIKLU něž do toho to?

O Siklu se toho zde (thread AF24) dost točilo, tak si to projdi:
search.php?keywords=Siklu&terms=all&author=&fid%5B%5D=18&sc=1&sf=msgonly&sr=posts&sk=t&sd=d&st=0&ch=300&t=0&submit=Hledat
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

No, ono záleží na jakou vzdálenost to chceš provozovat. Pokud Ti stačí 700Mbit HD do 1km, a nechceš živit něco pomalu se spotřebou elektrického radiátoru, je siklu jasná volba.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Taky vas I4 oblazila tim uchvatnym dopisem jakej uvedli na trh zuzo spoj ? a jeste pridali slevovej kupon na 1000kc? chcete ho nekdo? :)
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 12 years ago

ppp76 píše:Taky vas I4 oblazila tim uchvatnym dopisem jakej uvedli na trh zuzo spoj ? a jeste pridali slevovej kupon na 1000kc? chcete ho nekdo? :)

Od doby, kdy mi na truc vypověděli !!20 tis.!! rámcovku, po jednom z mých telefonátů na dostupnost zboží, nám neposlali už nikdy nic :)
0 x

David2006

ppp76 píše:Taky vas I4 oblazila tim uchvatnym dopisem jakej uvedli na trh zuzo spoj ? a jeste pridali slevovej kupon na 1000kc? chcete ho nekdo? :)

Předpokládám že zadara? Dokdy má platnost? Potřeboval bych něco pro mě dostačujícího na 3km, mlask :lol: .
0 x