2 hapi: Protože spoje nekupujeme na poslední chvíli, tak nám v danný moment nevadilo, že kupuji MP155 s 2x100Mbit portem. Zejména pak s ohledem na to, že se mezi sebou normální lidi umí dohodnout a ihned při prodeji mi byla přislíbena bezplatná výměna na MP165 s 1Gbit portem.... což se částečně stalo. U dvou spojí jsem dokonce za pár korun navíc dostal hned MP200

Takže je to především o komunikaci a rozumných lidech.
Uvědmoji si také rozdíl, kdy Alcoma proti jiným výrobcům nabízí tradičně větší propustnost při stejném zabraném kanálu a modulaci. Např. Racom 170 / Alcoma 186 a nyní 200Mbit, Racom 350 a Alcoma 386Mbit atd.......... jsou to malé rozdíly, ale proč volit pomalejší variantu, když navíc poskytuje Alcoma tak luxusní podporu a servis? Už jsem mnohokrát přemýšlel nad změnou, ale vždy jsem došel k výsledku, že cenou by mne musel někdo přesvědčovat opravdu hodně velkým rozdílem. Pokud je cena podobná, sáhnu vždy po alcomě. Až to bude tak,že Alcoma bude 200mbit za 120 a Racom 170 za 60, pak asi koupím racoma, ale jinak asi ne. Dokonce i nyní vždy mám dilema. 100mbit za 89, 200Mbit za 120 nebo 386Mbit za 160? Poslední 3 spoje jsou 386 i když ve finále přez ně jeden 30-80Mbit a zdnálivě jsem zbytečně vyhodil několik desítek tisíc do vzduchu. Rozhodující je pro mne cena za přenesený Mbit.
2 ALL: asi bychom se zde mohli vrátit k tématu a to je UBNT AF24, co říkáte?