GRFS píše:blax píše:btw: kdyby tomu tak nebylo proc by vetsina vyrobcu vyrabela pojitka do ISM pasem, kde je EIRP 20dBm, s vystupnim vykonem +5dBm az +17dBm aby vsichni na svete porusovali EIRP, ktere vsude +- stejne??? nebo je trosku jinak??
1) EIRP neni vsude na svete stejne
2) Treba kvuli zivotnosti a spolehlivosti komponent. Predimenzovany zesilovac vydrzi pri provozu na legal limit daleko vic, nez kdyby tam byl prvek, jehoz maximum je na hranici legal limitu. Nehlede na takove veci jako je linearita a intermodulacni zkresleni, coz jsou velmi dulezite parametry prave u vyssich modulaci.
blax píše: - kdyz na moji aplikaci bohate staci rezerva na unik 10dB???
Pocinaje pasmem 10GHz je tohle tvrzeni pekna blbost. Zminene pasmo totiz tvori jakesi rozhrani mezi zpusobem sireni signalu. Smerem kmitoctove dolu se uplatnuje hlavne vicecestne sireni s minimalnim vlivem vody. Smerem nahoru je to naopak. Proto se lisi i pozadavky na rezervu signalu, pasmo od pasma.
1)ok jak jsem psal, zatim jsem v Italii jedou na 17dBm pritom tam je stejne EIRP jako v Cechach, ano USA ma EIRP 33dBm a nektere staty dokonce 40dBm a pak najdes vyjimku, kde neplati zadny limit
2) no nevim v limitu se pohybujes od -13 do -25dBm takze tvuj druhy argument je celkem legracni, pak by vetsina vyrobcu delala -10dBm nebo -5dBm a porad by mela dostatecnou rezrvu - ale udelat spoj ktery ma +12dBm az -25dBm bude daleko pracnejsi a drazsi - takze kvuli zivotnosti to vyrobci asi nedelaji

no nevim - kouknete do vlakna vedle, najednou je rezerva malo a pritom jsem jiz dost casto slysel, ze dam ""11Ghz na nulu" s rezernou +- nic protoze CTU platit nebudu - tak trosku mi to prijde jako moralizovani z pohledu EIRP, ale ve skutecnosti pokud se za licenci plati tak tam uz ty stejne pravidla neplati???
pokud ma spoj ACM a aplikace takovy provoz dovoli(docasne snizeni rychlosti) pak si troufam tvrdit ze i 10dB rezerva je dostatecna
asi nema smysl se tady dohadovat o tom jak velka rezerva ma nebo nema na spojit byt - jeden rekne 10 druhej 30dB a oboum to muze fungovat a budou spokojeni