❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti 24 GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
blax
antispam: Ano

Re: Ubiquiti 24 GHz

Příspěvekod blax » 12 years ago

Viktor Novotný píše:tak za jedno zalezi co uzivatel pouzije za antenu ... treba 35cm prepalena jak jen radio da .. muze bty hnus ... za druhe, rozumny clovek stejne reguluje uz jen kvuli vlastnim desitkam spoju co provozuje a nepotrebuje sam sebe rusit :)

proto pisu jasne, ze se smerovou antenou, nemyslim vsesmer pro 24Ghz alias 35cm antena
no jak chces regulovat spoj na 10km v 17Ghz? trosku orisek pokud nejedes teda v QPSK, kterou vsichni tak radi pouzivame :-)

btw: pisu schvalne na 10km - pac nekde s 10Ghz mam holt smlulu
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

hele ja jsem chtel na 6km postavit 17tku ... ale po premysleni jak na to .. jsem se na to vysr*l ... proste nektere veci nejdou ... takze 17Ghz max na 3km
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

blax

Viktor Novotný píše:hele ja jsem chtel na 6km postavit 17tku ... ale po premysleni jak na to .. jsem se na to vysr*l ... proste nektere veci nejdou ... takze 17Ghz max na 3km

no videl jsem jiz nekolik 17Ghz na vzdalenost nad 10km v CR, prebornici na to jsou v Slovaci a Polaci - tam obcas narazis na spoj i o delce 20km
btw: Italsky trh si vzal dodrzovani EIRP k srdci, tam mistni vyrobci vyrabi 17Ghz s 17dBm vystupnim vykonem (Linkra, SIAE)
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

jasne, ale ... co km to 7,5db ... takze ... 10km .. 75db ... tak nevim to bych musel radio vyhonit do nebe aby tohle dalo ...

edit : mysleno utlum vody
0 x
- programming
- development
- education

blax

Viktor Novotný píše:jasne, ale ... co km to 7,5db ... takze ... 10km .. 75db ... tak nevim to bych musel radio vyhonit do nebe aby tohle dalo ...

edit : mysleno utlum vody

na druhou stranu tim popiras tabulky - protoze normalne je, teda mimo CR nasledujici:
spoje na nad 30-40km - 6/7/8Ghz
20-25km - 11Ghz
15km - 13/15Ghz
8-10km 18/23Ghz
atd ....
myslim ze podle velmi podobne tabulky planuje vetsina vekych operatoru

p.s - ty kilometry ber s rezervou v CR zadna tabulka neplati, v CR celkem popularni spoj s 0.9m antenama na 32Ghz a vzdalenosti okolo 8km :-) od doby co je ACM to nekteri holt tak strikne neresi

tak pro ty kteri neveri je tady prehledova MAPA vsech spoju v Polsku v licencich - tady uvidite jak to stavi velci operatori, na jakou vzdalenost, jakou frekvenci atd ...

http://bts-gsm.eu/files_l/linie.kmz
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

*.kmz ?

jinak to, ze i u operatora se nekdy stavi "divne" vim z prvni ruky, byl jsem vystavba eurotelu :P a to muzu rict, ze to byl jeste "lepsi" operator
0 x
- programming
- development
- education

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 12 years ago

Já nemluvím o technologii, já mluvím o přístupu k omezeným zdrojům a ten je v českém ISP světě velmi omezený. Velká část této diskuze je toho důkazem.
0 x

blax

Viktor Novotný píše:*.kmz ?

jinak to, ze i u operatora se nekdy stavi "divne" vim z prvni ruky, byl jsem vystavba eurotelu :P a to muzu rict, ze to byl jeste "lepsi" operator

google earth - fakt krasna mapa
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

hm .. nemam .. nejde to tam nejak promitnout bez instalu v pc ? :P
0 x
- programming
- development
- education

Hatatitla

Příspěvekod Hatatitla » 12 years ago

blax píše:
Viktor Novotný píše:hele ja jsem chtel na 6km postavit 17tku ... ale po premysleni jak na to .. jsem se na to vysr*l ... proste nektere veci nejdou ... takze 17Ghz max na 3km

no videl jsem jiz nekolik 17Ghz na vzdalenost nad 10km v CR, prebornici na to jsou v Slovaci a Polaci - tam obcas narazis na spoj i o delce 20km
btw: Italsky trh si vzal dodrzovani EIRP k srdci, tam mistni vyrobci vyrabi 17Ghz s 17dBm vystupnim vykonem (Linkra, SIAE)

Ale ked ti to tak rovno predávajú obchodníci. Ludia sú tupý poriadne sa nerozumia do wifi (2.4/5GHz) a trepú sa do vyšších pásiem .

Vyberám z ponuky jedného obchodníka:
Dosah takehoto spoja s 2x 60cm antenami je priblizne 6~8(hranicne) km a s pouzitim 2x 99cm anten je dosah priblizne 12~14(hranicne) km.
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 12 years ago

Viktor Novotný píše:hm .. nemam .. nejde to tam nejak promitnout bez instalu v pc ? :P

nepotřebuješ ... představ si, že si posadil 3leté dítě s fixou k mapě Polska
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to Hatatitla obchodniky nebrat vazne ... proto nechci byt obchodnik ..

to Radek Úlehla mapu neznam, ale neco tusim .. par veci jsem uz v Polsku stavel ..
0 x
- programming
- development
- education

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 12 years ago

Viktor Novotný píše:jinak to, ze i u operatora se nekdy stavi "divne" vim z prvni ruky, byl jsem vystavba eurotelu :P a to muzu rict, ze to byl jeste "lepsi" operator

jsme tu před dvěma měsícema montovali 2 spoje pro T-Mobile, 23GHz, délky 1,3km a 120m :lol:
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

jo a byl to fuj-hau-wey s q512 ... a uz se nedivim
0 x
- programming
- development