otazkou je jestli lze vubec +- zmerit vykon u AF24 kdyz ma integrovanou antenu???
- mereni na vytahove sachte asi moc prukazne nebude, prirubu to nema takze merak se bude hodne blbe pripojovat
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Ubiquiti 24 GHz
to jako když daji hornu před antenu tak neuvidí signál jako kráva?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
uvidi, ale toto mereni neni prukazne ...
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
fajn takže proč tedy nemůžu ject výkonem na max když se to nedá dokázat? chápeš jo?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
muzes ... ale driv nebo pozdeji poznas, ze zarusis sam sebe
a pak si to konecne uvedomis

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
pasmo 24Ghz je primarne urcene pro uplne jine aplikace nez se pouziva nyni - dokazani ze strany CTU je asi temer nemozne (mozna to zatim technologicky zmerit vubec nejde???)
- ale pokud bude mit AF24 ATPC tak spolu s ACM v tom udelaji takovy chaos ze je to asi opravdu nemritelne
- horna pred antenou na stozaru na rohu budovy - uz vidim jak ji pracovnik CTU dava do ohniska paraboly
- stim zarusenim to tak horke nebude, 24Ghz neni 10Ghz a je to pomerne hodne smerove, ale zarusit urcite pujde
btw: rekl bych ze u 17Ghz bude situace uplne identicka, ono zmerit jestli 17Ghz jede na 17Ghz nebo na 18.5Ghz je otazkou par vterin, ale jestli jede 17Ghz s 20dBm EIRP nebo 30dBm EIRP bude asi trosku alchymie - ve skutecnosti to tech 30dBm asi nebude ale spis neco kolem 40-50dBm EIRP coz asi nejak poznat pujde
- ale pokud bude mit AF24 ATPC tak spolu s ACM v tom udelaji takovy chaos ze je to asi opravdu nemritelne
- horna pred antenou na stozaru na rohu budovy - uz vidim jak ji pracovnik CTU dava do ohniska paraboly
- stim zarusenim to tak horke nebude, 24Ghz neni 10Ghz a je to pomerne hodne smerove, ale zarusit urcite pujde
btw: rekl bych ze u 17Ghz bude situace uplne identicka, ono zmerit jestli 17Ghz jede na 17Ghz nebo na 18.5Ghz je otazkou par vterin, ale jestli jede 17Ghz s 20dBm EIRP nebo 30dBm EIRP bude asi trosku alchymie - ve skutecnosti to tech 30dBm asi nebude ale spis neco kolem 40-50dBm EIRP coz asi nejak poznat pujde
0 x
-
Dobrý den,
v tuto cvhíli testuje spoj AirFiber a ač jsem psal na support o nový firmware tak zatím nemám žádnou reakci. Nenašel by se zde někdo ochotný kdo by firmware verze 1.1 poskytnul ke stažení.
Díky moc
v tuto cvhíli testuje spoj AirFiber a ač jsem psal na support o nový firmware tak zatím nemám žádnou reakci. Nenašel by se zde někdo ochotný kdo by firmware verze 1.1 poskytnul ke stažení.
Díky moc
0 x
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
ale oni nepotřebují ani nic měřit - stačí, když vám řeknou ať doložíte výpočet. A jste v ...
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
stepan.benes píše:ale oni nepotřebují ani nic měřit - stačí, když vám řeknou ať doložíte výpočet. A jste v ...
...úplně v pohodě.
ten velmi rad dolozim - ja ten spoj prece nemam na 360Mbs, ten spoj prece jede na QPSK vzdyt bych byl na tech 15km s tema 120cm antenama mimo normu

Nebo je zakazane pouzivat spoj na QPSK s velkou antenu s kanalem 28Mhz na 15km - kdyz na moji aplikaci bohate staci rezerva na unik 10dB???
Uz vidim urednika jak mi takovy spoj zakazuje - takze vypocet dolozim hned

pri 10km a kanalu 14Mhz,QPSK mam nejakych +-20Mbs - a rezervu cca 15dBi - takze pres ten vypocet asi cesta nepovede, ale mozna se pletu
0 x
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
blax píše:pri 10km a kanalu 14Mhz,QPSK mam nejakych +-20Mbs - a rezervu cca 15dBi - takze pres ten vypocet asi cesta nepovede, ale mozna se pletu
A můžeš mi tenhle výpočet nějak přiblížit ?
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Přesně díky takovým mamlasům je dneska nepoužitelné pásmo ve 2,4GHz a 5GHz, pomalu i 10 GHz... postupně půjde do kelu 17GHz a 24 GHz, všichni si pak můžeme navzájem poděkovat jaký jsme kokoti.
0 x
Radek Úlehla píše:Přesně díky takovým mamlasům je dneska nepoužitelné pásmo ve 2,4GHz a 5GHz, pomalu i 10 GHz... postupně půjde do kelu 17GHz a 24 GHz, všichni si pak můžeme navzájem poděkovat jaký jsme kokoti.
+1000

0 x
stepan.benes píše:blax píše:pri 10km a kanalu 14Mhz,QPSK mam nejakych +-20Mbs - a rezervu cca 15dBi - takze pres ten vypocet asi cesta nepovede, ale mozna se pletu
A můžeš mi tenhle výpočet nějak přiblížit ?
jasne urcite - vypocet je tady http://www.racom.eu/cz/products/mikrovl ... alculation
0 x
Radek Úlehla píše:Přesně díky takovým mamlasům je dneska nepoužitelné pásmo ve 2,4GHz a 5GHz, pomalu i 10 GHz... postupně půjde do kelu 17GHz a 24 GHz, všichni si pak můžeme navzájem poděkovat jaký jsme kokoti.
ale no tak, pokud skutecne stavite mikrovlny tak jak muzete srovnavat pasmo 2,4 s necim cemu se rika antena a prepalenym vykonem 30dBm EIRP a 24Ghz Alcoma,Saf ... napriklad s Arkivator nebo Andrew class 3 0,9m antenou a vykonem treba 50dBm EIRP - v prvnim pripade zarusite dost velkou oblast, jeste necim co se radiu jenom podoba v druhem pripade bych si odvazil tvrdit, ze to nikdo nezaregistruje
btw: kdyby tomu tak nebylo proc by vetsina vyrobcu vyrabela pojitka do ISM pasem, kde je EIRP 20dBm, s vystupnim vykonem +5dBm az +17dBm aby vsichni na svete porusovali EIRP, ktere vsude +- stejne??? nebo je trosku jinak??
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
tak za jedno zalezi co uzivatel pouzije za antenu ... treba 35cm prepalena jak jen radio da .. muze bty hnus ... za druhe, rozumny clovek stejne reguluje uz jen kvuli vlastnim desitkam spoju co provozuje a nepotrebuje sam sebe rusit 

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education