❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti 24 GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
David2006

Re: Ubiquiti 24 GHz

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

rado3105 píše:
Viktor Novotný píše:hm mysli si co chces ... ja to nemeril pingem ;-)

znamy v alcome, tak treba nadavat....skor keby si tu dal nejaky objektivny test, a este lepsie niekoho ku testu zavolal....ako to urobil david...

Asi záleží jak se které to měřící profi železo nastaví (když se chce asi se dá zkurvit i měření po optice :lol: ). Možná mi v síti stačí jen něco co nemá packetloss měřený pingem při zatížení iperfem, jede na tom IPTV a má to velkou přenosovku za relativně dostupnou pořizovací cenou a pingem. Pořád si ale myslím že toto stačí dostatečně velké ISP skupině aby ten propad co to způsobí konkurenci byl více než citelný. Nu což v roce 2014 uvidíme v uzávěrkách za rok 2013 :D .
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

Uz si do dostal do rukou a otestoval ? mereni nejakym merakem?
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 12 years ago

ppp76 píše:

Zdravím,
no nevím, jeden píše, že spotřeba 34W ať dělám, co dělám, jeden 49W, ať dělám, co dělám. To pak ale za 10 let dělá ne 32 ale 47.000,-. Podle mě takový spoj, pokud se neporouchá, za 10 let mít ještě budu.
Pokud neumíme čitelně změřit ani spotřebu, jak se potom chceme domluvit na mnohem komplikovanějších parametrech? Když mi třeba v lednu přijde faktura od EONu na 25.000,- za hnízdo, vždycky vidím tu spotřebu trošku v jiném světle.
mpcz, 15/11/2012
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

pri ciscach to ale nevadi:D
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Na vetsim hnizde ta spotreba uz boli, pokud mam na vetsim bode 5 x alcomu ahodim tam tohle tak uz to pro me znamena predelat cely zalovani a to uz jsou taky slusny naklady :( porad mi vrta hlavou co na tom tolik zere :roll:
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

mpcz: tady nikdo o 34W nepsal, to bych neřešil pořád tu spotřebu. Tady se psalo jen a jen 50W, a to už je pěkná darda. Ne kvůli ceně za 1kWH, (ikdyž o to mě ve finále jde taky) ale jak chcete zálohovat 3-4 takovéto spoje? 200W? To se zbláznili, ne?
Každopádně ikdyž to ve finále spočítáš na 5 let, což je stoprocentně minimální použitelnost toho spoje tak částka není vůbec zanedbatelná, jak by se mohlo na první pohled zdát.

David2006: Nemůžeš srovnávat 34Mbit FD spoj který těch 34Mbit přenese kdykoli, s tím, že nějaký nanobridge to přenese v jednom směru. On to sice přenese, pokud zrovna na lojzovém ap odvedle netahá někdo film. Navíc já sám mám všechny 5ky využité na sektory a na zbytky p2p spojů, takže bych se zbytečně rušil sám a volný kanál si v 5ce prostě nevymyslím. Pokud mě osloví firma nebo místní poskytovatel, že chce garantovanou 10, 20 nebo 30Mbit linku, určitě mu ji nedám na 5ce, ale s klidem mu dám starého peterku (neber doslovně). Přitom vím, že mu to pojede FD a kdykoli dostane svou rychlost.
0 x

mpcz

David2006 píše:
Tak jsem si hrál s tím šoupátkem výkonu a spotřeba se ani nehla - furt 34W když je spoj neslinkován. Každopádně jsem objevil 2 malé bugy ve verzi 1.0 .Když nastavím 0dBm tak po uložení mám 40dBm na šoupátku :) . Když se přepnu do Belize abych změřil spotřebu na těch 43dBm tak mě to hodí jen 40dBm.

nova verzia firmwaru ma mat mnozstvo vylepseni a opravy chyb...uvidime....[/quote]

Zdravím,
aha, tak to se asi týkalo něčeho jiného.
mpcz, 15.11.2012
0 x

mpcz

mpcz píše:
David2006 píše:
Tak jsem si hrál s tím šoupátkem výkonu a spotřeba se ani nehla - furt 34W když je spoj neslinkován. Každopádně jsem objevil 2 malé bugy ve verzi 1.0 .Když nastavím 0dBm tak po uložení mám 40dBm na šoupátku :) . Když se přepnu do Belize abych změřil spotřebu na těch 43dBm tak mě to hodí jen 40dBm.

Zdravím,
Leeonek: aha, tak to se asi týkalo něčeho jiného.
mpcz, 15.11.2012[/quote]
0 x

Jap
antispam: Ano

Příspěvekod Jap » 12 years ago

mpcz píše:
ppp76 píše:

Zdravím,
no nevím, jeden píše, že spotřeba 34W ať dělám, co dělám, jeden 49W, ať dělám, co dělám. To pak ale za 10 let dělá ne 32 ale 47.000,-. Podle mě takový spoj, pokud se neporouchá, za 10 let mít ještě budu.
Pokud neumíme čitelně změřit ani spotřebu, jak se potom chceme domluvit na mnohem komplikovanějších parametrech? Když mi třeba v lednu přijde faktura od EONu na 25.000,- za hnízdo, vždycky vidím tu spotřebu trošku v jiném světle.
mpcz, 15/11/2012

tak tady mate mereni spotreby pres mfi:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
0 x

mpcz

Jap píše:Uz si do dostal do rukou a otestoval ? mereni nejakym merakem?

Zdravím,
mpcz, 15/11/2012

...

Zdravím,
děkuji, pěkné, já jsem ale stará škola, wattmetr (třeba i ten obyčejný z marketu), který změří spotřebu včetně ztrát ve zdroji bych viděl raději.
mpcz, 15.11.2012

Tomáš Břinčil: Necitujte prosím ty obrovské obrázky, diskuze potom ztrácí na přehlednosti.
0 x

David2006

Říkám 49W tak to je 49W.... :lol: .
Přílohy
spotreba_48.jpg
spotreba_48.jpg (232.67 KiB) Zobrazeno 1666 x
0 x

Jap
antispam: Ano

Příspěvekod Jap » 12 years ago

mpcz píše:
Jap píše:Uz si do dostal do rukou a otestoval ? mereni nejakym merakem?

Zdravím,
mpcz, 15/11/2012

...

Zdravím,
děkuji, pěkné, já jsem ale stará škola, wattmetr (třeba i ten obyčejný z marketu), který změří spotřebu včetně ztrát ve zdroji bych viděl raději.
mpcz, 15.11.2012

Tomáš Břinčil: Necitujte prosím ty obrovské obrázky, diskuze potom ztrácí na přehlednosti.

jo az nekde najdu wattmetr, tak zkusim zjistit jake je cos fi a pak udelam graf spotreby ve wattech ze zdrojovych dat z mfi..
0 x

David2006

Leeonek píše:David2006: Nemůžeš srovnávat 34Mbit FD spoj který těch 34Mbit přenese kdykoli, s tím, že nějaký nanobridge to přenese v jednom směru. On to sice přenese, pokud zrovna na lojzovém ap odvedle netahá někdo film. Navíc já sám mám všechny 5ky využité na sektory a na zbytky p2p spojů, takže bych se zbytečně rušil sám a volný kanál si v 5ce prostě nevymyslím. Pokud mě osloví firma nebo místní poskytovatel, že chce garantovanou 10, 20 nebo 30Mbit linku, určitě mu ji nedám na 5ce, ale s klidem mu dám starého peterku (neber doslovně). Přitom vím, že mu to pojede FD a kdykoli dostane svou rychlost.

Vidíš ale merito věci nebylo srovnání Nanobridge s nějakou jen 5-6 let starou sračkou na kterou se bojíš i kouknout, ale to že starší spoje více než 8-12 let se prostě už nepočítají a pokud je někde z nějakého důvodu ještě dožíváš tak je to už jen o štěstí potažmo nátuře je vůbec nasadit. Btw u zákoše Tě větší spotřeba druhé strany spoje moc trápit většinou nemusí :lol: .
0 x

David2006

ppp76 píše:Na vetsim hnizde ta spotreba uz boli, pokud mam na vetsim bode 5 x alcomu ahodim tam tohle tak uz to pro me znamena predelat cely zalovani a to uz jsou taky slusny naklady :( porad mi vrta hlavou co na tom tolik zere :roll:

Nepsals někde že máš jen dlouhý skoky? Potažmo že aFko stejně nechceš :lol: ? Tedy Ty to řešit nemusíš :wink: .
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Kdyz uz ses zvedavej tak jeste nez seobjevilo sem ho chtel na dve mista kde by se vyuzilo vic jich ted nemam vsecko je pak delsi jak 3km a stim co zatim vidim slysim ctu tak me presla i chut na ty dve mista :( ... ale o tneresi tu otazku proc je ta spotreba tak pekelna :roll:
0 x