❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti 24 GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
David2006

Re: Ubiquiti 24 GHz

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

Leeonek píše:Ono obecně spoje mají delší životnost, počítat spotřebu hnedka na 10 let možná připadne trochu zcestné, ale myslím že některé spoje se tohoto věku s klidem dožijí. Mám na síti ještě staré desítkové M2/M3 spoje, mají přibližně 5-6 let, a podle mě je na síti ještě nějaký ten tok uživím. Pro pár klientů k vykrývacímu bodu, případně pro nějakého firemního klienta to může ještě další roky vesele sloužit. Pokud už by rychlostně nedostačovali (mají pouze 34Mbit) tak se ještě můžou nechat běžet jen jako záložní spoje pro některé lokality.

Jenže to fakt nemůžeš moc čekat že po 8-12 letech k tomu dostaneš třebas náhradní desku, resp. víc jak těch 34Mbs přenese dneska i Nanobridge v jednom směru a ten je na trhu taky tak přes 2 roky (pominu jeho nižší spotřebu a více zarušené pásmo). A pokud se těch 10 let dožijí s klidem nějaké spoje (sousledná otázka je bude to pásmo ještě VO?:) ) tak těch spojů poměrově fakt moc nebude. Říkám dejte to (ten rozdíl v cenách aFka vůči tomu co je na trhu) radši do banky dostanete na 10 letém úpise víc :lol: .
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

nehovoriac o tom ze vela veci sa moze zmenit a to aj na starych AF kedze to ma FPGA...
0 x

David2006

rado3105 píše:nehovoriac o tom ze vela veci sa moze zmenit a to aj na starych AF kedze to ma FPGA...

No pokud se dočkáme té slibované 256QAM co je v plánu snad dřív než byl spoj prvně prodán, tak to ještě o malinko víc pobídne ostatní kupující. Ale zase o to víc prodlouží morální životnost...no subjektivně tak na 5-6 let na 10 let už mi dochází křišťálová koule ať ji šmudlím sebevíc, asi jí chybí ten optickej převodník :lol: .
Naposledy upravil(a) David2006 dne 15 Nov 2012 11:31, celkem upraveno 1 x.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

A tu spotřebu jste reálně měřili nebo vycházíte z datasheetu? Ona by reálně měla být nižší, podle mě ta uváděná bude pro Ameriku čili vohulené na 33dB a přenosy na plno.
0 x

David2006

honzam píše:A tu spotřebu jste reálně měřili nebo vycházíte z datasheetu? Ona by reálně měla být nižší, podle mě ta uváděná bude pro Ameriku čili vohulené na 33dB a přenosy na plno.

Neboj, měřili 49W nazdar kašpar ať tam dáš co chceš :lol: .
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

škoda
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

hm sprosta wifi co chybuje na cem koli silnejsim nez 100 mego ... diky nechci, smejd jak cyp, ihned to vracim :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

David2006

Viktor Novotný píše:hm sprosta wifi na co chybuje na cem koli silnejsim nez 100 mego ... diky nechci, smejd jak cyp, ihned to vracim :)

Že už Tě huba nebolí vopičáku :lol: . Co jsme to s Nevrhapym zde testovali tak stovky Mbs to jelo s prstem v nose a bez packetlossu.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

cim jsi to meril ? pingem ... ? ja ten svuj spoj jdu vratit, je to horsi nez jsem cekal
0 x
- programming
- development
- education

David2006

Viktor Novotný píše:cim jsi to meril ? pingem ... ? ja ten svuj spoj jdu vratit, je to horsi nez jsem cekal

Čas na pofrflání toho jak jsme to testovali jsi tu měl tak před 3týdny, tak si to dohledej. Že Ti to nevyhovuje (proč jen se nedivím:)) ) je Tvoje věc a Tvoje pracky :lol: .
0 x

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 12 years ago

Viktor Novotný píše:cim jsi to meril ? pingem ... ? ja ten svuj spoj jdu vratit, je to horsi nez jsem cekal

prvni NTcka byly taky tragicky a jaky z toho byl po 6. SP system panecku :D
0 x

David2006

Walkeer píše:

prvni NTcka byly taky tragicky a jaky z toho byl po 6. SP system panecku :D

Jenže tady je tragickej jen Viktor sám :lol: .
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

hm mysli si co chces ... ja to nemeril pingem ;-)
0 x
- programming
- development
- education

David2006

Viktor Novotný píše:hm mysli si co chces ... ja to nemeril pingem ;-)

Jj je to humus velebnosti, konkurence by to měla do kamene tesat :lol: .
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

Viktor Novotný píše:hm mysli si co chces ... ja to nemeril pingem ;-)

znamy v alcome, tak treba nadavat....skor keby si tu dal nejaky objektivny test, a este lepsie niekoho ku testu zavolal....ako to urobil david...
0 x