❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Alcoma MP600

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: Alcoma MP600

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

no ty jsi nekde z OVi a ja z NJ ... tak ti nevim ... :P
mrazy budou .. ale je me jasne, ze tohle jsi nemyslel
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

Vraťme se raději k tématu nebo fakt puknu smíchy :lol: . Budeš to kupovat mezi prvníma? Ať jsou tu aspoň kvalifikované a nezaujaté promo výsledky :wink: .
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

budu, uz na ten spoj cekam :P

ale zadne PR ode me necekej, napisu maximalne jak to jede .. tot vse :) nejsem obchodnik :P

jinak od kud teda jsi ?
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

David2006

Nenašel jsem technologické minimum spoje - jaký je tedy minimální výkon co je spoj sto cpát do antény? Aby se tam vůbec ty 120ky dali připojit a aspoň na 1100m by to s nimi jelo v limitu (bez rezervy) na full rychlosti :wink: .
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

proc chces cpat na 1100 m 120ky????? bud to nechapu nebo nerozumim otazce ale na co budu mti na 1100 m detskej bazen?
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Protože s šedesátkama je na kilometr rezerva -3.5dB (opravdu mínus). Takže nefunkční, pro nejvyšší rychlost samozřejmě. Pro bazény už mám 2dB rezervu :-) Předpoklad: pokud lze nastavit TX na -23dBm.
ppp76 píše:proc chces cpat na 1100 m 120ky????? bud to nechapu nebo nerozumim otazce ale na co budu mti na 1100 m detskej bazen?
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

David2006

ppp76 píše:proc chces cpat na 1100 m 120ky????? bud to nechapu nebo nerozumim otazce ale na co budu mti na 1100 m detskej bazen?

Abys byl v ČR v limitu, ale neboj to tu napíše i někdo jinej a pochopíš to :lol: .
0 x

David2006

ludvik píše:Protože s šedesátkama je na kilometr rezerva -3.5dB (opravdu mínus). Takže nefunkční, pro nejvyšší rychlost samozřejmě. Pro bazény už mám 2dB rezervu :-) Předpoklad: pokud lze nastavit TX na -23dBm.

Jenže jsem psal 1100m a se 120cm a -23dBm jsi přes limit, tedy musíš dát -24dBm a to jsi na 1100m takřka bez rezervy :mrgreen: .

Jako nalijme si čistého vína, to rádio je tupé co se nejvyšších rychlostí týká. To co to nějak zachraňuje je vcelku slušný zesák :lol: a 95-120cm antény (jež nebudou za pusu a ani se hodící leckde do koncepce) :mrgreen: .
0 x

ludvik

Se hodláš přetahovat o půl decibelu?

Jojo, fyzika je holt svině a na těhle modulacích to asi nikdy nebude ono. Třeba trango (byť: 24GHz a 60MHz kanál) má pro 1024QAM citlivost -58.9. Tedy to samé v bledě modrém, ty tři dB v tom už roli nijak zvlášť nehrají.
David2006 píše:
ludvik píše:Protože s šedesátkama je na kilometr rezerva -3.5dB (opravdu mínus). Takže nefunkční, pro nejvyšší rychlost samozřejmě. Pro bazény už mám 2dB rezervu :-) Předpoklad: pokud lze nastavit TX na -23dBm.

Jenže jsem psal 1100m a se 120cm a -23dBm jsi přes limit, tedy musíš dát -24dBm a to jsi na 1100m takřka bez rezervy :mrgreen: .

Jako nalijme si čistého vína, to rádio je tupé co se nejvyšších rychlostí týká. To co to nějak zachraňuje je vcelku slušný zesák :lol: a 95-120cm antény (jež nebudou za pusu a ani se hodící leckde do koncepce) :mrgreen: .
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

David2006

ludvik píše:Se hodláš přetahovat o půl decibelu?

Jojo, fyzika je holt svině a na těhle modulacích to asi nikdy nebude ono. Třeba trango (byť: 24GHz a 60MHz kanál) má pro 1024QAM citlivost -58.9. Tedy to samé v bledě modrém, ty tři dB v tom už roli nijak zvlášť nehrají.

Tak věcně bych čekal že ten spoj umí -24dBm když k němu bez rozpaků dodávají v ČR 120cm antény. Počkáme tedy jak doplní datasheet.
Osobně jsem čekal citlivost někde na právě těch -59 a -55 mě dost nemile překvapila na to jak se kasají novým radiem.
0 x

ludvik

Nevím na kolik jde nastavit :-) Jen jsem si hrál s kalkulačkou.

David2006 píše:

Tak věcně bych čekal že ten spoj umí -24dBm když k němu bez rozpaků dodávají v ČR 120cm antény. Počkáme tedy jak doplní datasheet.
Osobně jsem čekal citlivost někde na právě těch -59 a -55 mě dost nemile překvapila na to jak se kasají novým radiem.

Třeba Ericsson CN500 512QAM/56MHz má citlivost -58. V 18GHz. Prostě z toho nevybruslí asi už nikdo, leda že by se ČTÚ pochlapilo a zvýšilo ERIP. Alespoň na amerických 33.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

sak ale v 17tce je max vyzarenej 20 ? me tam ty bazeny porad nejak nesedej a nebo neco zadavam do kalkulacky blbe :roll:
0 x

ludvik

Asi :-) 44 anténa, -24 vysílací výkon = 20
ppp76 píše:sak ale v 17tce je max vyzarenej 20 ? me tam ty bazeny porad nejak nesedej a nebo neco zadavam do kalkulacky blbe :roll:
0 x

David2006

ludvik píše:Nevím na kolik jde nastavit :-) Jen jsem si hrál s kalkulačkou.

David2006 píše:

Třeba Ericsson CN500 512QAM/56MHz má citlivost -58. V 18GHz. Prostě z toho nevybruslí asi už nikdo, leda že by se ČTÚ pochlapilo a zvýšilo ERIP. Alespoň na amerických 33.

Aaale vybruslí a poměrně lehce. AirFiber pro 17GHz s 30cm vysílací a 95cm přijímací anténkou kompaktně v jednom a 256QAM o citlivosti někde kolem -64 :lol: (256QAM tedy FD gigáč :D ). No už na prvotině je vidět genialita fotrů z Motorky :wink: . Akorát to bude stát tak vo $500 babek víc za matroš :evil: a odpor větru bude větší :( .
0 x