Pro nasazení virtualizačního řešení založeného na ProxmoxVE jsem si vybral násleující komponenty. Upozorňuji, že tam nepoběží kritické aplikace, takže i nároky na HW nemám vysoké. Nemám v tomto směru zkušenosti a tak si rád nechám poradit.
Vybral jsem si tyto komponenty, ale nebráním se čemukoliv jinému, jde o diskuzi pokud, která se pokud možno nestrhne ve flame. Používat budu jen kontejnery, ale podpora HW akcelerace by tam určitě chybět neměla. Využítí pouze pro linux.
INTEL Quad-Core Xeon E3-1270 3.4GHZ/8MB/LGA1155/Sandy Bridge
Intel DQ77MK/ IntelQ77/ LGA1155/ DDR3 1600MHz DIMM/ micro-ATX/ bulk
2x KINGSTON 4GB DDR3 1600MHz Non-ECC CL9 DIMM (1x 4GB)
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
HW pro virtualizaci pro nekritické aplikace
já bych se spíš zaměřil na diskový pole. Zkoušel si někdy na obyč disku mít 3 virtuály? pokud fakt něco dělají tak normální disk se z toho může zbláznit.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Tak samozřejmě co se týká řešení úložného prostoru, tak v tom se diskuzi taky nebráním.
0 x
RAM 16GB aspon, jsou zatim stale za pusu a vic RAM neuskodi
PW

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
to je pravda, DDR3 jsou aktuálně cenou na historickym minimu takže osobně bych vzal plných 32GB co procesor zvládne. Ber to tak že víc tam nedáš a levněji to nekoupíš než právě teď + pár měsíců. Pak už je prognoza že to půjde nahoru a přijdou DDR4.
0 x
nemám námitek. Jenom se koukni jestil ta deska má GPU protože cpučko ho nemá (xeony E3 co nekončí na číslici 5 nemají gpu)
0 x
idealni by bylo mit desku s integrovanou grafikou, tedy neco serveroveho, coz bude drazsi...
zkusil bych neco odtud:
http://www.lan-shop.cz/zakladni-desky?v ... -cipset-id
chipsety C20X, jen pozor na ECC
zkusil bych neco odtud:
http://www.lan-shop.cz/zakladni-desky?v ... -cipset-id
chipsety C20X, jen pozor na ECC
0 x
deska má výstupy na monitor, teď jde o to jestli má cpučko v sobě gpu nebo ne. Musí koupit E3-1275V2 aby to mělo grafiku. E3-1270V2 jí nemá aktivní.
0 x
hapi píše:deska má výstupy na monitor, teď jde o to jestli má cpučko v sobě gpu nebo ne. Musí koupit E3-1275V2 aby to mělo grafiku. E3-1270V2 jí nemá aktivní.
obavam se ze 1275v2 je v CR nesehnatelny, nebo tomu alespon donedavan tak bylo...
0 x
je to možná, tak 1265v2
0 x
hapi píše:deska má výstupy na monitor, teď jde o to jestli má cpučko v sobě gpu nebo ne. Musí koupit E3-1275V2 aby to mělo grafiku. E3-1270V2 jí nemá aktivní.
Co pro mě z praktické stránky znamená absence grafiky u E3-1270V2?
0 x
hafieror píše:hapi píše:deska má výstupy na monitor, teď jde o to jestli má cpučko v sobě gpu nebo ne. Musí koupit E3-1275V2 aby to mělo grafiku. E3-1270V2 jí nemá aktivní.
Co pro mě z praktické stránky znamená absence grafiky u E3-1270V2?
ze ten komp bude bez graficke karty...coz u serveru nutne nevadi, ale vadi to kdyz ten linux nenastartuje...
0 x
Teoreticky to u dnešních pc neni důležitý. Prdneš tam grafiku jenom pro instalaci a pak už by to mělo ject samo, Ale je to bez záruky, některý pcčka to kousnou a některý ne.
0 x
hapi píše:Teoreticky to u dnešních pc neni důležitý. Prdneš tam grafiku jenom pro instalaci a pak už by to mělo ject samo, Ale je to bez záruky, některý pcčka to kousnou a některý ne.
osobne jsem nevidel jediny pocitac, ktery by nejel bez grafiky. Nektere trochu po startu lateri a vstekaji se, ale najelo mi to vzdy. Drive na to dokonce byvala polozka v BIOSu: halt on none.
0 x