❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti 24 GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
hapi

Re: Ubiquiti 24 GHz

Příspěvekod hapi » 12 years ago

super, takže ten bazmek při podřazení zvětší latenci 2x a to ani tolik nepodřadil.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Jap
antispam: Ano

Příspěvekod Jap » 12 years ago

David2006 píše:
To jo o tom se nebavím, ale přeci si nebudeme lhát do kapsy zde na foru že by ta trasa měla vtom slejváku jen -6dB útlum na celejch 5km, ne? Jedinej závěr z toho je že si AFko samo přitopuje. A tam mě zajímá jestli přitopuje jen na 33dBm nebo ke svému maximu cca 40dBm. I tak sem čekal že to na těch 5km slítne úplně, takže dobrý :wink: .

nemyslim, ze uz ted umi atpc - txpower to i behem deste ukazovalo porad stejny.
z udaju moji meteostanice lze zjistit jen a pouze to, ze u mne padalo 80mm/hod, ale jestli to bylo to same i po cele trase,
to jiste vedet nemuzu a spis to vypada, ze ne - aspon podle celkoveho poklesu signalu..
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

Jap píše:
David2006 píše:
To jo o tom se nebavím, ale přeci si nebudeme lhát do kapsy zde na foru že by ta trasa měla vtom slejváku jen -6dB útlum na celejch 5km, ne? Jedinej závěr z toho je že si AFko samo přitopuje. A tam mě zajímá jestli přitopuje jen na 33dBm nebo ke svému maximu cca 40dBm. I tak sem čekal že to na těch 5km slítne úplně, takže dobrý :wink: .

nemyslim, ze uz ted umi atpc - txpower to i behem deste ukazovalo porad stejny.
z udaju moji meteostanice lze zjistit jen a pouze to, ze u mne padalo 80mm/hod, ale jestli to bylo to same i po cele trase,
to jiste vedet nemuzu a spis to vypada, ze ne - aspon podle celkoveho poklesu signalu..

Chceš tedy říct že (věříš) útlum na trase nepřekročil 6-7dB? Soubory s názvem ATPC už ale má ne? Pro srovnání na 5 km je při 10mm útlum cca 7.5dB u 25mm je to 16.4dB.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

to David2006 jen si dovolim rict, ze tebou uvadene hodnoty sedi na muj obrazek :P
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

David2006

Viktor Novotný píše:to David2006 jen si dovolim rict, ze tebou uvadene hodnoty sedi na muj obrazek :P

To je možný, zohlednil jsem si v tom programu Atmosphere co mám odhadovanou teplotu,polarizaci (snad je vertikální) a to že nebyla nejspíš moc mlha. Nahodit tam léto,mlhu tak mám na 10mm 9.8dB a s tím obrázkem si pak můžeš... :mrgreen: .
0 x

blax

Příspěvekod blax » 12 years ago

AF24 jede v obouch polarizacich zaroven
0 x

David2006

blax píše:AF24 jede v obouch polarizacich zaroven

A to mám chápat jak? Že mám vzít útlum H+V a to podělit dvěma? Ona ta H je vo dost horší (cca 10%, ale to si taky Viktor odečte z toho picture :lol: ) :| .
0 x

blax

David2006 píše:

A to mám chápat jak? Že mám vzít útlum H+V a to podělit dvěma? Ona ta H je vo dost horší (cca 10%, ale to si taky Viktor odečte z toho picture :lol: ) :| .

ne vzdy pocitat tu horsi variantu! takze pocitat vse pro H polarizaci
0 x

David2006

blax píše:
David2006 píše:

ne vzdy pocitat tu horsi variantu! takze pocitat vse pro H polarizaci

Tos mě teda nepotěšil :cry: .
0 x

Rychloun

Příspěvekod Rychloun » 12 years ago

neresil nekdo problem, kdy to jednim smerem temer netece? upload ze slava tcp jen 5mbit, pritom v udp 660mbit, download je ok tcp 250mbit, pak nestiha cpu na rb1000. na siti/rb to neni, pres 5G rocket jde tcp 50/50. fw 1.0 i 1.1 beze zmeny.
signaly -55 obe strany, slinkovano 730/730
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

Rychloun píše:neresil nekdo problem, kdy to jednim smerem temer netece? upload ze slava tcp jen 5mbit, pritom v udp 660mbit, download je ok tcp 250mbit, pak nestiha cpu na rb1000. na siti/rb to neni, pres 5G rocket jde tcp 50/50. fw 1.0 i 1.1 beze zmeny.
signaly -55 obe strany, slinkovano 730/730

hod screeny, detailnejsie to popis - vzdialenost...
0 x

Rychloun

jenom dodam, ze ty vylozene spatny parametry 250/5 byly pri full duplex, po prepojeni do half duplex to jede 100/50, coz je lepsi nez dratem do oka, ale asi to neni tak jak by melo..
ps: za vykon me nekamenujte, zkousim nastavit mozne nemozne O:)..

Obrázek
0 x

David2006

Máš přehozený kanály na slavu (asi jo, jiank bys nepsal žes měl 740/740)? Ten výkon si ....no aspoň o 2-3dBm pro krásu stáhni na -55 třebas:) . A dej to zpátky do full duplexu. Log je prázdnej,ne?
Naposledy upravil(a) David2006 dne 07 Nov 2012 15:01, celkem upraveno 1 x.
0 x

blax

pokud mas na obuch jednotkach stejny vykon, tak na jedne jednotce miris na bocni lalok nebo mas necim narusenou fresnelku
-56 a druhe strane -51 je sinelej rozdil
mel by ses pohybovat +- 1db - to stejne musis hlidat u jednotilivych chainu - normalnimu FDD spoji je to vetsinou jedno ale u AF24 pokud nejsou signaly reciproke tak chodi rekneme "nedefinovane"

takze zpet na strechu a zkusit znovu nasmerovat
0 x

Rychloun

frekvence samozrejme do krize, jdeme tedy zpatky na strechu :). diky
0 x