Ja to nemuzu dat za sachtu jako oni, ale musim dat na jednu tyc cca 0,5m od sebe

ppp76 píše:jestli jo tak mi unika podstata tohodle reseni protoze mi prijde trosku postaveny na hlavu ale zas by to objasnovalo tu silenou spotrebu
Hatatitla píše:skús pridať parameter -P 20 (pre 20 spojení) a hlavne -d (pre obojsmerný test )
rado3105 píše:Vie mi niekto vysvetlit zmysel a pointu - vyhody pouzitia FPGA? (v jednoduchosti prosim), pocul som ze vdaka tomu sa bude dat jednotka airfiber preprogramovat na rozne ine frekvencie a bez zmeny jednotky je mozne radikalne menit fungovanie zariadenia.
Tomáš Břinčil píše:rado3105 píše:Vie mi niekto vysvetlit zmysel a pointu - vyhody pouzitia FPGA? (v jednoduchosti prosim), pocul som ze vdaka tomu sa bude dat jednotka airfiber preprogramovat na rozne ine frekvencie a bez zmeny jednotky je mozne radikalne menit fungovanie zariadenia.
FPGA je hradlové pole obsahující několik desítek tisíc elementárních logických hradel. Programováním FPGA jednoduše "drátuješ" vnitřní hradla dohromady. Každé FPGA má fixní frekvenci, bežně 50MHz a výše. Pokud se ti povede udělat logiku a zadrátovat ji do FPGA, víš, že se provede přesně 50M/s.
Oproti běžnému procesoru, kde vlastní "program" běží až na několikáté vrstvě nedokážeš přesně časovat jednotlivé operace programu na reálný čas, protože linuxové jádro není realtime a pokud je, tak to nezvládají vyšší programovací jazyky než assembler.
Když tedy potřebuješ zpracovávat QAM1024 je pro tebe jednodušší použít hradlové pole, protože se dá relativně přesně pracovat s časem oproti běžnému linuxu (třeba) kde je čas tvému programu přidělován systémem a 1us nemusí být přesně 1us a už je problém se zpracováním dat...