❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti 24 GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Walkeer
antispam: Ano

Re: Ubiquiti 24 GHz

Příspěvekod Walkeer » 12 years ago

Nevim, jestli to pripada divne jenom me, ale vypada to, ze tu uz je docela dost majitelu AF24, ale z nejakeho duvodu zatim temer nidko neudelal nejakej normalni testy propustnosti. Cim to? Muzu zdejsi majite pozadat o libovlny test FD TCP propustnosti? treba i smb protokolem, kdyz nic lepsiho.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

Walkeer píše:Nevim, jestli to pripada divne jenom me, ale vypada to, ze tu uz je docela dost majitelu AF24, ale z nejakeho duvodu zatim temer nidko neudelal nejakej normalni testy propustnosti. Cim to? Muzu zdejsi majite pozadat o libovlny test FD TCP propustnosti? treba i smb protokolem, kdyz nic lepsiho.

Bohužel u mě by to nebylo schůdné. Ale co jsem se dnes informoval tak jiné spoje majitelů v ČR (2 různí):

1. Spoje nechybují
2. Valí jim přes to multicast a to v reálu pro lidi.

Zůstal bych v klidu do doby až jak dopadnou kluci tady na foru co to mají s instalacemi rozdělané jak psali.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

kdo je alcoma? nikdy ani neslyšel o nich.

jo to mě pobavilo :-D

http://forum.ubnt.com/cs/showpost.php?p ... ostcount=7

nicméně by už sakra mohl někdo provést nějakej test. Copak je to tak těžký?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

David2006 píše:1. Spoje nechybují

Testováno pingem ;)

David2006 píše:Zůstal bych v klidu do doby až jak dopadnou kluci tady na foru co to mají s instalacemi rozdělané jak psali.

No my jsme v klidu, ale pokud bych měl něco tak bombastického jak říkáš, určitě bych to rozchodil doma na stole a zkusil přes to minimálně btestem a dvouma rbčkama na konci test rychlosti. Že máš 743Mbit linkovou rychlost na 900m je sice pěkné, leč nevypovídá to naprosto o ničem.

jinak ta spotřebička je fakt pěkná, počkáme na novější verze, třeba se jim to podaří stáhnout na půlku, pak o tom začnu asi i uvažovat. Každopádně na to, kolik už to tady má údajně lidí, tu zatím nikdo nic kloudného nenapsal.
0 x

David2006

Vis jaka je minimální vzdálenost AFka?
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 12 years ago

Viktor Novotný píše:ono je to multipoint ?

Ty to ještě nemontuješ koncákům?
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

David2006: Tak snad nebudu mířit antény na sebe, žejo :) odkláním, odkláním, signál -65 a je to, i tohle Ti musím vysvětlovat? Ideální to zkusit doma na dvoře, pokud máš tu možnost, tam nehrozí ani odrazy na které se chystáš vymluvit ;)
0 x

David2006

Mam zato ze to takto lehce nejde jako u jiných pojitek
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:
David2006 píše:Tak přišli s tím opakováním posílání paketu při nejnižší rychlosti za deště. By mě zajímalo jak moc to může pomoct kam při tom klesne ta základní přenosovka - jestli vůbec klesne. Jinak to co dělají je i v jiných rádiích nebo tohle je jen fičurka možná díky jejich unikátní dvouanténové koncepci? Viz obrázek z jejich fora o 1/4 QPSK SISO REP

to asi trochu lakujou ne? když daji FEC 1/4 tak se nejedná o reposílání ale o zvýšení odolnosti odesíláním více paritních dat ne? Tedy klasická změna FECu ale chápu že u ubnt to musí znít důležitě :-) ale je otázka jestli je to k něčemu když defakto potřebujou 4x větší datovej tok což znamená i menší citlivost radia. Kdyby snížily rychlost a daly menší FEC tak by to mělo být pro radio čitelnější ne? nebo to udělaly pro to že níž už s minimální rychlostí nemůžou? Nicméně 1/4 QPSK SISO bude sakra nízká přenosovka. To už to postrádá absolutní smysl stavět.

Přeposílání paketů je doménou zarušených frekvencí, na čistých frekvencích je to o ničem. Při signálové nedostatečnosti to ale nepomůže..
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

Jap píše:
dantasik píše:Trocha dokumentace z montaze:

tak ja take neco pridam - zatim jen jedna strana spoje, zitra snad druha.
grafy zde: http://mrtg.suchdol.net/mrtg/airfiber.html

vyloznik na stene
Obrázek
Obrázek

jednotka nasazena na drzaku
Obrázek

treba takhle brzy bude vypadat bezne klienste pripojeni - tak jako ted casto vidite nano m5 nebo loco m5 tak uvidite airfiber :-)
Obrázek
Obrázek
Obrázek

vetsi obrazky zde: http://foto.panoch.net/project/airfiber/

Robil si nejake testy? Je tam nejaka stratovost, ake vidis pozitiva negativa airfiberu?
vdaka
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

http://forum.ubnt.com/showpost.php?p=375017&postcount=9

pre autorov testu....ktory vraj bezal v Overloade a bol zle nastaveny....ubnt vam rad problem pomoze odstranit....tak ich kontaktujte, som zvedavy ako sa to vyriesi a ci mate o to zaujem(o com pochybujem)
0 x

SovaIPV
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod SovaIPV » 12 years ago

David2006 píše:
SovaIPV píše:
Zdravím pane Ponížil,

1) Komentář pod článek jsem nepsal já, do zítra zjistím jestli si někdo ze mně vystřelil a zda je vůbec technicky možné, aby někdo na diskuzi na našem serveru zneužil mojí identitu - každopádně je to zvláštní, že příspěvek byl psán z adresního rozsahu Eurotelu a já jsem od roku 1997 zákazníkem T-Mobile + na internet mám ještě k dispozici Sušický Maxtel. (mluvím o tomto - "Díky za skvělou recenzi. Jen omezenci kupují AirFiber") - Také proto jsem tento příspěvek pozastavil, protože já bych nikdy takovou hloupost nepsal. Mimochodem v době, kdy se tam ten příspěvek objevil, jsem zrovna psal diskuzní příspěvek zde na ISPforum.

2) Pokud máte nějaké výhrady ke způsobu jakým Lukáš ten spoj testoval, tak je napište do diskuze pod článek a on vám určitě rád odpoví. Stejně tak nemáme problém s tím, aby se Lukáš dostavil na testování k panu Jiřímu Doležalovi (který prohlídku spoje v reálném provozu také nabízí) a nechal si od obchodníků vysvětlit, kde udělal při testování chybu, že mu spoj tak ztrátuje.

3) To, že PBM10 není žádný zázrak napsal nedůvěryhodný Lukáš Hofmann, na nedůvěryhodném serveru Internet pro všechny a potvrdilo to i nezávislé měření rovněž nedůvěryhodné akreditované laboratoře - Český metrologický institut. Zdá se, že jediný důvěryhodný jste tady vy :-)

4) Pokud máte Davide pocit, že na našem serveru někoho zvýhodňujeme a někoho naopak neprávem očerňujeme, můžete zkusit udělat nějakou recenzi vy, napsat nějaký hezký článek a není problém ho u nás zveřejnit. Myslím to vážně - můžete například napsat článek na téma - Moje kladné zkušenosti ze spoji PBM10 - určitě jste si jich pár pořídil a skvěle vám ve vaší síti slouží. Teď to zní jako ironie, ale já to opravdu nemyslím ironicky.

1. OK, dejme tomu. :D

2. Jasně jsem Vás nabádal že máte problémy v případě testů (obzvláště těch u kterých je předpoklad zaujatosti) konzultovat s technickou podporou výrobce. V daném případě stačili veřejky, ubnt forum atd. . Těch možností měl tester i Vy dost před uveřejněním článku. Stalo se tak?

3. PBM10 - prodává se, kupuje se, úřady nemají nic proti. Jirous produkt podpořil novými anténami různých velikostí - jaký máte argument Vy? :wink:

4. To skutečně nemusím neb k tomu nemám potřebu - AirFiber bude prodejní trhák u nás i bez mojí pozitivní recenze na internetprovsechny.cz .

Dobrý den,

takže k bodu 1) Půl hodiny po půlnoci jste u nás přispíval do diskuze pod označením Tazatel, chvilku před tím se tam objevil falešný příspěvek pod mým jménem (v žádném případě netvrdím, že je to vaše práce, ale jak vás tak sleduji ruku do ohně už bych za vás nedal :wink: ) a okamžitě jste na to stihnul upozornit zde na ISPforum. Mezitím jste krátce podiskutoval také na UBNT fóru a vysvětlil tamním borcům co je to za firmičku ta Alcoma a v mezičase jste stihnul naprosto nezaujatě a korektně otestovat svůj spoj - respektivě jste změřil ztrátovost na eth pomoci pingu.
2) Konzultace za nás na na ubnt forum stíháte vy.
3) Bez komentáře, kdo byl na konferenci v Srní - živě si pamatuje diskuzi Michala Peterky s Jiřím Duchačem z ČTÚ.
4) Já jsem vás neprosil o recenzi AirFiber - já jsem vám nabízel možnost podělit se o zkušenosti z reálného provozu PBM10, kterých máte ve své síti určitě dostatek a určitě vám dobře slouží. Takže moje nabídka pořád platí.

Protože prudit tady na diskuzích pořád dokola, jak jsme zaujatí a psát o tom všude možně, to umí každý. Já jsem snad zatím každou konferenci začínal i končil výzvou k majitelům a technikům sítí - aby se s námi podělili o zkušenosti s různými novinkami, které přicházejí na náš trh. Měl jste naprosto stejnou šanci jako Lukáš Hoffman, kterého strýček google podle vás nezná a napsal 2 dehonestující články. Kdybych chtěl být stejně konfrontační jako vy, dodal bych, že Lukáš leze víc po stožárech a vy trávíte zase víc času po diskuzích - proto je jeho jméno pro google neznámé.

Takže, mám zasloužené 3 dny odpočinku, nerad bych tady trávil hodiny dohadováním v diskuzích. Prostor k publikování na serveru Internet pro všechny má opravdu každý. Co se týká recenzí na různé levné spoje nebráníme se když recenzi dodá prodejce - ale v takovém případě bych měl u testování rád nějakého technika kterému důvěřuji.
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

SovaIPV píše:
Dobrý den,

takže k bodu 1) Půl hodiny po půlnoci jste u nás přispíval do diskuze pod označením Tazatel, chvilku před tím se tam objevil falešný příspěvek pod mým jménem (v žádném případě netvrdím, že je to vaše práce, ale jak vás tak sleduji ruku do ohně už bych za vás nedal :wink: ) a okamžitě jste na to stihnul upozornit zde na ISPforum. Mezitím jste krátce podiskutoval také na UBNT fóru a vysvětlil tamním borcům co je to za firmičku ta Alcoma a v mezičase jste stihnul naprosto nezaujatě a korektně otestovat svůj spoj - respektivě jste změřil ztrátovost na eth pomoci pingu.
2) Konzultace za nás na na ubnt forum stíháte vy.
3) Bez komentáře, kdo byl na konferenci v Srní - živě si pamatuje diskuzi Michala Peterky s Jiřím Duchačem z ČTÚ.
4) Já jsem vás neprosil o recenzi AirFiber - já jsem vám nabízel možnost podělit se o zkušenosti z reálného provozu PBM10, kterých máte ve své síti určitě dostatek a určitě vám dobře slouží. Takže moje nabídka pořád platí.

Protože prudit tady na diskuzích pořád dokola, jak jsme zaujatí a psát o tom všude možně, to umí každý. Já jsem snad zatím každou konferenci začínal i končil výzvou k majitelům a technikům sítí - aby se s námi podělili o zkušenosti s různými novinkami, které přicházejí na náš trh. Měl jste naprosto stejnou šanci jako Lukáš Hoffman, kterého strýček google podle vás nezná a napsal 2 dehonestující články. Kdybych chtěl být stejně konfrontační jako vy, dodal bych, že Lukáš leze víc po stožárech a vy trávíte zase víc času po diskuzích - proto je jeho jméno pro google neznámé.

Takže, mám zasloužené 3 dny odpočinku, nerad bych tady trávil hodiny dohadováním v diskuzích. Prostor k publikování na serveru Internet pro všechny má opravdu každý. Co se týká recenzí na různé levné spoje nebráníme se když recenzi dodá prodejce - ale v takovém případě bych měl u testování rád nějakého technika kterému důvěřuji.

Ahoj,

ztráta času, ztráta času, ztráta času, ztráta času. Optimální řešení je Ignorelist, 95procent komentů Davida je trash a troll.
Ad 1/To je prostě David - převleky a paruky s.r.o., Trolling incorporated, je mi to trapné opakovaně říkat, ale to je to co cítím. Znám ho cca 6 let a moje zážitky jsou i po těch letech velice pestré
2/ No, jo .. Někdo nestíhá připojovat zákazníky a rozšiřovat a někdo stíhá vše. Zvykněme si na to, že máme mezi sebou supermany. Není to nádherný pocit?
3/ :oops:
4/ Tak tohle opravdu nečekej.. Byla by to taková politická sebevražda a na to jsou všichni politicky korektní oportunisti a konformisti moc opatrní.

Od pana Ponížila opravdu praxi nečekejte.. Na střechy nelozí, hw zná tak maximálně z obrázků a fora, ale je výřečný a nebojí se lidí a to se taky počítá, ne ?
0 x

David2006

Pokud to má někdo k Brnu blízko, či se mu chce vidět spoj naživo a provést si vlastní testy (na doneseném HW) jistě se po telefonu dohodneme. Stačí poslat PMko.

http://www.ulozto.cz/xWN4Baf/airfiber-quick-png
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dantasik » 12 years ago

Dnes teda nahozena druha strana, stim ze zatim jsme na signalu -62dbm a jedna strana bude chtit mozna jeste trochu poladit.
Spoj je na 1,9Km - jednotka spocitala 1960m.

Jinak k te recenzy na ipv. Ano, konstrukce by snesla nejakej lepsi mastros, nicmene je to podle me natolik lehke ze to bude stacit. Zkousel jsem kyvat se stozarem co mam u sebe a ktery urcite nebyl na takovydle presny veci a nejak se to nehnulo.
Naopak mireni byla sranda, stal jsem na podlazce u anteny a v klidku jsem koukal na display a tocil temi smerovymi srouby. Vicemene za 5min nasmerovano.
Toto je mozna asi vzdy uhel pohledu a moznosti lokace. Nicmene zatim vse vypada slibne ale bohuzel neudelam poradnejsi testy jelikoz domaci veci mam vse 100Mbit a ten to dava jak nic.

K tomu ztratovani co tu nekdo psal me tak napadlo, jestli to nebude problem MK+ flow control, tusim ze nekdo tu na foru psal ze stim mel potiz u summitu nebo u neceho jineho...
Zitra si natahm dom nejaky gbit veci a prubnu vic, nicmene stejne neotestim vic jak 150Mbit pac to je max co je na 1S10 predemnou.
0 x
Daniel Tasáry