❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti 24 GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Kaja

Re: Ubiquiti 24 GHz

Příspěvekod Kaja » 12 years ago

To kde sidli vyrobce mne jako zakaznika nezajima. Proto je tu distributor. A ten bud ma sladem zakladni komponenty na jednoduche opravy a slozitejsi sam posila vyrobci. A hlavne ma s vyrobcem dohodnuto, ze ten tu opravu udela.
Mam bezproblemovou zkusenost treba s irzaelskym MRV.

UBNT se k tomu podle vseho stavi tak, ze v ramci zaruky zarizeni vymeni, ale po ni je to jiz nezajima a nema smysl ani nic posilat na RMA do USA.

Je to jako by se objevil vyrobce aut (s tim ze do te dobu vyrabel trikolky) , ktera sice budou za polovinu cen ostatnich aut, ale nebude mit zadnou sit servisu a nebude dodavat nahradni dily. A bude deklarovat, ze pokud se vam na aute po 2 letech neco poroucha, mate ho vyhodit a koupit si nove. Koupili byste si takove auto?

UBNT podle vseho poskytuje vsem distributorum zaruku 2 roky. To ze i4 poskytuje 5let si i4 bere na sve triko. A tomu podle mne bude odpovidt ochota UBNT uznavat reklamace po 2letech.

V tomhle pristupun UBNT nechapu. Udelaji dobry vyrobek, kterym se mohou zaradit do vyssi ligy vyrobcu pojitek.
Ale dal se k tomu stavi jako k spotrebnimu zbozi za par dolaru.
K.

David2006 píše:
midnight_man píše:ten nápad s PCB by bol fajn...lenže pohnúť v zmýšlaní UBNT nebude jednoduché. Treba sa do nich opreť na fóre.

Nevím co řešíte.
NEC se posílá do Japonska
Siklu do Izraele
Ericsson do Švédska
Alvarion do Texasu

UBNT když to půjde dobře bude mít někde v Evropě servisní středisko jinak klasika RMAčko do států.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

Myslím že se to vyvrbí. Když jsem před lety posílal BSUčko Tsunami do států na RMAčko trvalo to s navrácením snad 3 měsíce(bylo dávno po záruce), ale zase si za to nic neřekli (platil jsem poštovné jen tam). Myslím že sice to flikujou horkou jehlou, ale časem ty servisy u UBNT nějak budou (až prodají v Evropě za pár měsíců 10 000 jednotek třebas:) ) - škoda že jsem se jich na to nezeptal v Budapešti na konfeře jak to mají v plánu. Další blud je že zvyklost ve světě na záruku je 2roky , kdepak normálka je 1 rok.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

jen s tim uiznavanim zaruky na spalene eth porty, to si zavedl zdejsi dovozce .. pri debate s ubnt me bylo receno, ze muzu i nano/loco posilat do statu na opravu a nebo si je muzu opravovat sam .. at si sam zvazim naklady, ale jinak, ze oni se reklamacim nebrani ... takze kde kdo vymyslel, ze budem klienty posilat do *** .. no beztak i4 :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

Viktor Novotný píše:jen s tim uiznavanim zaruky na spalene eth porty, to si zavedl zdejsi dovozce .. pri debate s ubnt me bylo receno, ze muzu i nano/loco posilat do statu na opravu a nebo si je muzu opravovat sam .. at si sam zvazim naklady, ale jinak, ze oni se reklamacim nebrani ... takze kde kdo vymyslel, ze budem klienty posilat do *** .. no beztak i4 :)

Prave z duvodu problemu z reklamacema sem u nich pred lety skoncil , vsecko palkovali to je prepeti a vic se nezabejvali , ze by je napadlo preposlem vyrobci ani prd, ipmedia rovnou nepaise preposilam vyrobci at se vyjadri a nemaj s tim to preposlat zadnej problem . aspon je videt ze hosi z ubnt nejsou takovy smejdi :lol: A to myslim v dobrem omlouvam se za off :wink:
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

Viktor Novotný píše:jen s tim uiznavanim zaruky na spalene eth porty, to si zavedl zdejsi dovozce .. pri debate s ubnt me bylo receno, ze muzu i nano/loco posilat do statu na opravu a nebo si je muzu opravovat sam .. at si sam zvazim naklady, ale jinak, ze oni se reklamacim nebrani ... takze kde kdo vymyslel, ze budem klienty posilat do *** .. no beztak i4 :)

presne pre toto tiez neberiem z i4wifi, mal som par odpalenych loc bleskom, vsetko vyreklamovane....
ubnt je firma o max. 100 ludoch....pravdepodobne kvoli setreniu nechcu robit pobocky....ale vraj komponenty ktore budu pouzite nebude problem zohnat a hocijakemu sikovnejsiemu - co napr. doteraz opravoval odpalene ubnt...nebude mat problem ani s tymto...uvidime....
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

jo jo ... taky si myslim ze i AF bude opravitelne :)
0 x
- programming
- development
- education

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

Dik viktore aspon vime kam to k tobe posilat :mrgreen:
0 x

David2006

Hlásím úspěch 743/743Mbs capacity se signálem 63/64dBm na 950m. Sice se dá ještě nahnat asi 2-3dBm podle kalkulačky Alcomy, ale dnes už na to asi sranec :) . Snad se pochlubí i Zdeněk Švarc když tam na předávačce byl taky a snad už má nasazeno místo optiky. Ode mě moc testy nečekejte, ale instalace po HW stránce je podle mě na pohodu. Měřil jsem si spotřebu a má to 49W.
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

David2006 píše:Hlásím úspěch 743/743Mbs capacity se signálem 63/64dBm na 950m. Sice se dá ještě nahnat asi 2-3dBm podle kalkulačky Alcomy, ale dnes už na to asi sranec :) . Snad se pochlubí i Zdeněk Švarc když tam na předávačce byl taky a snad už má nasazeno místo optiky. Ode mě moc testy nečekejte, ale instalace po HW stránce je podle mě na pohodu. Měřil jsem si spotřebu a má to 49W.

Preco nemame cakat od teba testy?
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

To je vtip?
David2006 píše:Snad se pochlubí i Zdeněk Švarc když tam na předávačce byl taky a snad už má nasazeno místo optiky.

Spotřeba teda docela dost.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

David2006

rado3105 píše:
David2006 píše:Hlásím úspěch 743/743Mbs capacity se signálem 63/64dBm na 950m. Sice se dá ještě nahnat asi 2-3dBm podle kalkulačky Alcomy, ale dnes už na to asi sranec :) . Snad se pochlubí i Zdeněk Švarc když tam na předávačce byl taky a snad už má nasazeno místo optiky. Ode mě moc testy nečekejte, ale instalace po HW stránce je podle mě na pohodu. Měřil jsem si spotřebu a má to 49W.

Preco nemame cakat od teba testy?

Prostě nejsem na ně vybavený a pokud spoj pojede jak by měl, tak mi jeho kapacita plně postačí. Pokud do roka udělají QAM 256 a vyšponují to na 1Gbs budu rád, ale stejně je to pro mě nevyužitelná kapacita (možná za pár let:) ), leda bych strkal po sajtech HD kamery a pak se na ně z domu díval :lol: .
Naposledy upravil(a) David2006 dne 21 Oct 2012 17:56, celkem upraveno 1 x.
0 x

David2006

ludvik píše:To je vtip?
David2006 píše:Snad se pochlubí i Zdeněk Švarc když tam na předávačce byl taky a snad už má nasazeno místo optiky.

Spotřeba teda docela dost.

Proč než něco dokope, může to místo toho použít a nebo tím nahradí v síti jiné RR spoje, nechme se překvapit :wink: .

Spotřeba je dle datasheetu a ano mohlo být překvapení, kdyby byla nižší, ale i tak buďme rádi za ty dary :wink: .
0 x

David2006

Jedna fotka a víc jich není :lol: .
http://www.ulozto.cz/xN5uFuz/afko-jpg
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

uzasne, tyhle konzole mam na kupe tak dobry 50ks .. nechces je ? ja je uz nikde nepouziju, jsou na prd ... takze je dam za babku
0 x
- programming
- development
- education

David2006

Viktor Novotný píše:uzasne, tyhle konzole mam na kupe tak dobry 50ks .. nechces je ? ja je uz nikde nepouziju, jsou na prd ... takze je dam za babku

Pokud mi je schováš třebas do Přerova na jaro tak je milerád vezmu a dostaneš za ně čokoládu pro dětičky :wink: . Nemusí jich být 50 stačí i 10 :).

PS: Dneska mě fakt Viktorku nenasereš :mrgreen: :lol: .
0 x