❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB751-2n
Re: RB751-2n
Ne, není, ale mám to udělané dost podobně, ostatně zrovna z tohohle vlákna jsem čerpal info, jaká anténa je pro jaký chain...
0 x
Řečnická otázka: Jaký smysl má externí anténa přidělaná na chain1?
To si snad dělaj srandu.
To si snad dělaj srandu.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
Smysl má, pokud se to přepne do single chain módu a zapne se pouze chain 1.
Doma, kde v baráku nechytám skoro žádnou jinou wifi, to mám právě takto - s magnetickou 8 dB anténou TP Link přichycenou na racku a přepnuté na 40 MHz. Po celém baráku mám dobrý signál (na ntb vždy 4-5 čárek) a všude mi to protáhne kolem 50 Mbps v pohodě. Pak to funguje defakto jako klasické nkové APčko s jednou anténou.
Nechápu ale, že k duplexnímu zařízení dají jen jeden konektor na externí anténu a nikde se nepíše, že pro použití s ext. anténou je třeba vypnout jeden chain. Když se totiž nechají oba, je to pak úplně nahovno, stejně tak, když by se zapl jen chain 0. Ten je totiž fixně jen na ty interní antény.
Doma, kde v baráku nechytám skoro žádnou jinou wifi, to mám právě takto - s magnetickou 8 dB anténou TP Link přichycenou na racku a přepnuté na 40 MHz. Po celém baráku mám dobrý signál (na ntb vždy 4-5 čárek) a všude mi to protáhne kolem 50 Mbps v pohodě. Pak to funguje defakto jako klasické nkové APčko s jednou anténou.
Nechápu ale, že k duplexnímu zařízení dají jen jeden konektor na externí anténu a nikde se nepíše, že pro použití s ext. anténou je třeba vypnout jeden chain. Když se totiž nechají oba, je to pak úplně nahovno, stejně tak, když by se zapl jen chain 0. Ten je totiž fixně jen na ty interní antény.
0 x
píše se to v datasheetu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Jsem z toho na nervy...
RB751U-2Hnd, 5.21, boot 3.0 s konfigurací wifi:
Dva notasy DELL v pohode (na Nku kolem 80Mbit), wifi tiskarna v pohode... jen vsechny Apply + HTC ONe X proste s tou WiFinou nejede. Resp se pripoji, signal -55, vse se tvari ze jede az do te doby, nez cokoli na tech telefonech nebo tabletech spustim. V tu chvili ping timeout, ale na AP je porad pripojenej. Zkousel sem menit snad vsechno nastaveni, vypinat sifrovani, menit B/G/N, kanaly..NIC! Dam tam TP-Linka ta petikilo a vse funguje jak ma. Coz ale z principu nechci (aneb na co mit dalsi zarizeni doma). Koukal sem po ruznych websajtech a ten problem je asi vseobecne znamej.. jen nicko nevi, jak ho vyresit. Co vy?
RB751U-2Hnd, 5.21, boot 3.0 s konfigurací wifi:
Kód: Vybrat vše
0 R name="wlan1" mtu=1500 mac-address=00:0C:42:F7:B8:49 arp=enabled
interface-type=Atheros 11N mode=ap-bridge ssid="jede_to_na_p*cu"
frequency=2417 band=2ghz-b/g/n channel-width=20/40mhz-ht-above
scan-list=default wireless-protocol=802.11 antenna-mode=ant-a
wds-mode=disabled wds-default-bridge=none wds-ignore-ssid=no
bridge-mode=enabled default-authentication=yes default-forwarding=yes
default-ap-tx-limit=0 default-client-tx-limit=0 hide-ssid=no
security-profile=WPA compression=no
Kód: Vybrat vše
ame="WPA" mode=dynamic-keys authentication-types=wpa2-psk
unicast-ciphers=tkip,aes-ccm group-ciphers=tkip,aes-ccm
wpa-pre-shared-key="xxxxxx" wpa2-pre-shared-key="xxxxxxx"
supplicant-identity="" eap-methods="" tls-mode=no-certificates
tls-certificate=none static-algo-0=none static-key-0="" static-algo-1=none
static-key-1="" static-algo-2=none static-key-2="" static-algo-3=none
static-key-3="" static-transmit-key=key-0 static-sta-private-algo=none
static-sta-private-key="" radius-mac-authentication=no
radius-mac-accounting=no radius-eap-accounting=no interim-update=0s
Dva notasy DELL v pohode (na Nku kolem 80Mbit), wifi tiskarna v pohode... jen vsechny Apply + HTC ONe X proste s tou WiFinou nejede. Resp se pripoji, signal -55, vse se tvari ze jede az do te doby, nez cokoli na tech telefonech nebo tabletech spustim. V tu chvili ping timeout, ale na AP je porad pripojenej. Zkousel sem menit snad vsechno nastaveni, vypinat sifrovani, menit B/G/N, kanaly..NIC! Dam tam TP-Linka ta petikilo a vse funguje jak ma. Coz ale z principu nechci (aneb na co mit dalsi zarizeni doma). Koukal sem po ruznych websajtech a ten problem je asi vseobecne znamej.. jen nicko nevi, jak ho vyresit. Co vy?

0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
u iVeci to resi preamble-mode: both (?) neco takoveho jsem videl nekde resit...
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
- sub_zero
- Kontaktovat uživatele:
To jsem taky zkoušel = bez výsledku. Teď jsem si půjčil na test tohodle TP-Linka http://www.alza.cz/tp-link-tl-wr2543nd-d298089.htm, zapojil jako tupej switch s APčkem za toho Mikrotika, nastavil identický parametry /kanál, režim, šifrování/ a ono to - překvapivě - funguje najednou úplně normálně (vč. i Věcí a 5GHz). Tak zkusím ještě zejtra vyměnit celý to RBčko.
0 x
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák
sub_zero píše:Jsem z toho na nervy...
Zkus laborovat mezi TKIP a AES
Also enable regular WPA not just WPA2, see if it helps
We just did some testing on multiple Mac devices, it seems that the MacOS has some sort of bug (?) - When you first time connect to it without a password, it saves it. After you set a WPA password, it doesn't want to use it, because MacOS has saved that this AP doesn't have any password. Instead of giving you a meaningful error, it says something like "connection timeout" or similar. What helps is clearing all remembered APs from the mac, disabling the Wifi, enabling it, and connecting then.
IOS 6 has a confirmed bug with running mixed TKIP & aes on iphone4s and lower, so turn off TPIK in your router(should really be off anyway). iPhone5 has general wifi issues on some of the hardware and apple has not released any information but confirmed the issue. Workaround here is to run TKIP only since the defect affects aes only. Apple has not confirmed yet if its a HW issue or a software issue.
0 x
- sub_zero
- Kontaktovat uživatele:
Zkoušel jsem i bez šifrování...nepomáhá. Pokud to není problém v tom samotným RB, ale nějaká "nekompatibilita", tak je to pěkně na hovno
0 x
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák
Co zkusit nastavit úplně nové SSID bez šifrování? A nechat třeba jenom B+G ?
0 x
no jo iVeci jsou zlo
jooo ono ti to pojede, vsechno bude super, svet bude krasny, ale pak se nekde seknes a je problem. Kup si diesela, ale az zacne mrznout, tak se nediv, ze ti za 5 km chcipne auto. (samozrejme muzes natankovat aditivum, nebo RB vymenit za tupeho TP-linka, porad to ale neni reseni, je to jen workaround
) a problem je na strane routeru nebo na strane afektovaneho zarizeni? Kdo z nich nesplnuje nejaky "standard" ?

0 x
aliney píše: Kdo z nich nesplnuje nejaky "standard" ?
Dodavatel, protože zákazník má vždycky pravdu.

0 x
... a zakaznik ma penize 

0 x
Panove, cetli jste normy a standardy? WPA-TPIK neni standartizovany pro eNkové přenosy, tam je celá chyba - osovbne jsem tohle resitl asi pred tydnem - z pana jsem byl na mrktvici, protoze vec chipem Realtec jela byzchybne, ale u "iVeci" o bezchybnosti nemuze byt rec.
Rozuzleni:
Použít Countery: USA (maj jen 11 kanalu)
a budto bez sifrovani eNko a nebo B/G
Rozuzleni:
Použít Countery: USA (maj jen 11 kanalu)
a budto bez sifrovani eNko a nebo B/G
0 x
- midnight_man
Videl som aj TP linky ktore nejazdili s apple napriklad...Všeobecne je problem z tej americkej strany troška...
Tak keď nejde TKIP, použite AES nie?
Tak keď nejde TKIP, použite AES nie?
0 x