Dobrý večer, mám RB751U-2HnD, ROS 5.16, na wifi části podle mě vše dobře nastavené, ale note s n-kartou se slinkuje jen 65/65mbps!
Kde může být chyba? Díky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Rychlost 802.11n
a má karta v notesu dvě antény nebo povoleno použít extended channel (40MHz)?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Note HP 625, jestli má 2 antény nevím, volbu extended channel jsem taky nikde nenašel, wifina je broadcom 4313.
Dík
Dík
0 x
měl jsem tu rosekaný HP 635 a ten tušim měl dvě anteny. Pak jsem tu ale měl taky něco dražšího a ten měl zase jenom jednu. Člověk si nevybere, hlavně že tam je napsáno 802.11n že?
0 x
Asi tam může byt napsaný co chce, já jsem jenom chtěl vědět jestli je to OK nebo je někde něco špatně!
0 x
pokud to má jednu antenu a neni povolen druhej kanál tak je to správně. Skuz kouknout do nasatvení karty ve správci zařízení. Tam jsou různý volby a možná tam bude povolení 20/40MHz
0 x
kodlkal píše:Dobrý večer, mám RB751U-2HnD, ROS 5.16, na wifi části podle mě vše dobře nastavené, ale note s n-kartou se slinkuje jen 65/65mbps!
Kde může být chyba? Díky
hehe, to je ale OK, nko má mít 65Mb max RATE, pokud máš dvě antény tak 130Mb max, pokud máš jednu a 2x20MHz tak 150Mb max, pokud máš dvě a 2x20MHz tak 300Mb max
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Je to samozřejmě špatně, ale otázka je proč.
Moje notebooky (oba s kartou Intel 5100AGN, v jednom WinXP v druhém Win7) se na 20 MHz kanále běžně linkují na 130 Mbit proti MIMO AP (třeba TPLinku 841ND, UBNT PowerAPN a dalším) ale i proti RB433AH s R52Hn kartou a dvěma všesměry - v registration v RB pak normálně vidím linkovku 130/65 (karta 5100AGN zřejmě neumí MIMO na TX, jen na RX). Další NTB co mám doma, který má atheros kartu a tři antény, se pak na uvedená zařízení linkuje 130/130.
Jenže - s RB751U se to prostě na 130 Mbit nikdy neslinkuje. Ať čachruju s nastavením RB jakkoliv, nikdy to nejede - prostě 65/65 a konec.
RB751U by ale měl být 2x2 MIMO a má vestavěné tři antény, takže mi není jasné, jak je tohle možné.
Moje notebooky (oba s kartou Intel 5100AGN, v jednom WinXP v druhém Win7) se na 20 MHz kanále běžně linkují na 130 Mbit proti MIMO AP (třeba TPLinku 841ND, UBNT PowerAPN a dalším) ale i proti RB433AH s R52Hn kartou a dvěma všesměry - v registration v RB pak normálně vidím linkovku 130/65 (karta 5100AGN zřejmě neumí MIMO na TX, jen na RX). Další NTB co mám doma, který má atheros kartu a tři antény, se pak na uvedená zařízení linkuje 130/130.
Jenže - s RB751U se to prostě na 130 Mbit nikdy neslinkuje. Ať čachruju s nastavením RB jakkoliv, nikdy to nejede - prostě 65/65 a konec.
RB751U by ale měl být 2x2 MIMO a má vestavěné tři antény, takže mi není jasné, jak je tohle možné.
0 x
To divizna:
Samo máš pravdu, že by to mělo být 2x2 MIMO!
Překlad manuál jak jsem ho pochopil:
Chain0: 1 anténa TX, druhá RX
Chain1: 1 anténa TX-RX, ext.anténa na MMCX
Ext.anténu aktivuješ „antenna mode: antenna-‐b”
Druhý note na test nemám!
Samo máš pravdu, že by to mělo být 2x2 MIMO!
Překlad manuál jak jsem ho pochopil:
Chain0: 1 anténa TX, druhá RX
Chain1: 1 anténa TX-RX, ext.anténa na MMCX
Ext.anténu aktivuješ „antenna mode: antenna-‐b”
Druhý note na test nemám!
0 x
Ta karta s Broadcom 4313GN je na houby. Taky jsem ji mel v jednom HP notasu a bylo to utrpeni. Musel jsem ji vymenit. Umi pouze jeden stream s 20MHz kanalem.
0 x