❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti 24 GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: Ubiquiti 24 GHz

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

ale ano vim, jen jsem tu chtel uvest na pravou miru nutnost pocitani rezervy a vubec inteligentni planovani spoju
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 12 years ago

Viktor Novotný píše:ale ano vim, jen jsem tu chtel uvest na pravou miru nutnost pocitani rezervy a vubec inteligentni planovani spoju

Opravdová problém je to slovo "inteligentníí"
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

Viktor Novotný píše:ale ano vim, jen jsem tu chtel uvest na pravou miru nutnost pocitani rezervy a vubec inteligentni planovani spoju

Ty to vis ze je to nutne , ja to vim par zasvecenych zodpovednych to vi ale davidovi to proste nevysvetlis :lol: ten rpste na reklamnim letaku videl x km ze to da v i4 mu to potvrdily tak tim to pro nej hasne a vsichnu mu lzem asi :lol:
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

Insider píše:

Opravdová problém je to slovo "inteligentníí"

Tak to je presnej uder kladivka na hrebicek :wink:

+1
0 x

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 12 years ago

blax píše:
GRFS píše:
blax píše:airfiber je FDD radio - Tx mensi antena, Rx vetsi antena - misto duplexeru pouziva dve anteny s wifi a chipsetem 802.11n to moc spolecneho nema
u FDD rezimu to zabere 200Hz sirky pasma - 100Mhz RX, 100MhzTX + jede v obouch polarizacich zaroven
pokud to prepnes na HDD tak jedes v prepinacim modu - chvilku vysilas, chvilku prijmas ale zaberes jenom 100Mhz - propustnost vsak jde na pulku.
zde to mas vysvetlene http://dl.ubnt.com/case%20studies/airfi ... _Guide.pdf

Neni to FDD v pravem slova smyslu a nikdy nebude, protoze porad pouziva OFDM. Je to jen hybrid ze dvou 802.1x cipsetu u kterych se pouze prepracoval firmware tak, aby mohly jet i na principu frekvencni diversity. Necnosti TDD zustaly, komplikace pribyly. Proto je tam i ta GPS synchronizace.

muzes vysvetlit jak FDD souvisi OFDM???? - FDD i TDD mohou pouzivat OFDM, muzes napsat jake necnosti TDD zustaly u FDD spoje??? - navic tu GPSku pro FDD rezim muzes vypnout a knicemu ji nepotrebujes

Ukaz mi prosim jakykoliv jiny produkt Ubiquiti, ktery pouziva FDD OFDM. LTE a dalsi hracky sem ted netahej. To ze obecne OFDM lze pouzit i na FDD nikdo neresi. Predmetem reseni je ten dabluv stroj na 24GHz od Ubiquiti.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 12 years ago

GRFS píše:Ukaz mi prosim jakykoliv jiny produkt Ubiquiti, ktery pouziva FDD OFDM. LTE a dalsi hracky sem ted netahej. To ze obecne OFDM lze pouzit i na FDD nikdo neresi. Predmetem reseni je ten dabluv stroj na 24GHz od Ubiquiti.

Muzu pozadat zdejsi odborniky, aby sem nejak srozumitelne napsali, jake ma pouziti OFDM na FDD nevyhody? Nepredpokladam, ze pracovni skupiny, ktere navrhovali LTE a WiMAX, oboje FDD OFDM, jsou banda hlupaku. Nadruhou stranu LTE i WiMAX nejsou PtP spoje.
0 x

Hatatitla

Příspěvekod Hatatitla » 12 years ago

No veď to , wimax, lte, a dalšie sú ptmp technologie , každý "klient" má iné signálové podmienky , takže na svojej subnosnej môže použiť inú moduláciu , ktorá mu viac vyhovuje. Ale pri PTP spoji by mali byť na každej subnosnej rovnaké podmienky , takže použitie OFDM sa mi zdá v tomto prípade trocha divné.
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dantasik » 12 years ago

Tak AF je doma, o vikendu si to nasadim domu abych videl jak se to chova, ackoli neotestim komplet propustnost nicmene, na predvadecce to dalo iperfem 540-550Mbit TCP. Mozna by to dalo i vic, rozhodne to zatim vypada na hoodne dobrej kus HW. Za ty prasule rozhodne.
Jeste ad vykon, ono si to cosi koriguje, nejspis se tam nastavuje i vstupni zesileni - jelikoz ve wireless se nastavuej RX Gain na low/high stim ze pokud se to prepali tak se nespoji - rozsviti se OL(Overload).
Uvidim, spoj budem testit na 1,9Km.
0 x
Daniel Tasáry

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

dantasik hod prosim info....potom, ak nechces verejne tak do pm...
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dantasik » 12 years ago

Jak to nasadime dam info a pokud pujde nejak vycitat signal a ostatni veci tak hodim i grafy.
0 x
Daniel Tasáry

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

David2006 píše:Zaujal mě z technické roviny příspěvek pana Doležela v komentáři na internetprovsechny.cz. A sice že non eu nastavení dává 40dB. Měl jsem zato že výkon AirFibru je max. 0dBm a anténa má 33dBi zisk tedy mi to hapruje o cca 7dB . Víte někdo jak se to má? Skutečně v nějakém non eu regionu to je 40dB ?

http://www.internetprovsechny.cz/spoj-a ... /#comments

Ještě jsem neprošel celé menu ale namátkou Belize dává papírově šoupátkem 10dBm do antény tedy v menu je celkových 43dB. No je to míň než má papírově Alcoma ta má cca 12dBm a SAF tuším až 17dBm do antény. Reálně to bude odhaduji u AFka tak 7-8dBm do antény.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

hele ne jen papirove :) alcoma to ma skutecne
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

David2006

Viktor Novotný píše:hele ne jen papirove :) alcoma to ma skutecne

OK, jak jinak :) . AFko je teprve na začátku prodejů u nás, ale troufám si odhadnout že i tak prodejně o dost přesáhne součet prodejů všech ostatních výrobců v daném 24GHz pásmu u nás za tento rok:) .
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

David2006 píše:
Viktor Novotný píše:hele ne jen papirove :) alcoma to ma skutecne

OK, jak jinak :) . AFko je teprve na začátku prodejů u nás, ale troufám si odhadnout že i tak prodejně o dost přesáhne součet prodejů všech ostatních výrobců v daném 24GHz pásmu u nás za tento rok:) .

suhlas...
0 x

David2006

David2006 píše:Hm, tak se to komplikuje - ten radom asi nepůjde tak lehce dolů (nejspíše ne bez ztráty záruky). Ale v ruce jsem to neměl, tak ještě nevím.

Zběžně jsem na to mrknul...no přijde mi že leda to páčit nějak šroubovákem a doufat že tu fošnu moc nepoškodím a pak to asi zase silikonovat. Možná na to je nějaký grif jak to sundat, ale zatím to přenechám jiným nadšencům co to jistě rádi změří a pokud se něco špatného najde jistě se pak objeví o tom článek na www.internetprovsechny.cz .
0 x