❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Verze 5.21

Oznámení a diskuse ke konkrétním verzím.
rado3105

Re: Verze 5.21

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

711 <--> 433ah(jednopolarizacna nkova karta) - zlepsila sa stabilita priepustnosti aj odozva(okolo 40mbit, bez padov, predtym pady aj na 5mbit/s).
433ah<-->433ah(ackova karta) - mozno sa zhorsila odozva(momentalne je priemerna okolo 11ms(jedna sa len o jeden spoj z ap na klienta, co je dost vysoka latencia), priepustnost stupla max o 1mbit/s, stabilita bola dobra aj predtym aj teraz...
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Potvrzuji, opravili to.
ludvik píše:Nemáte u toho někdo UPSku na RS232? Už jim to funguje?
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

mam pocit, ze maji nejaky bug v zobrazeni Tx signalu - u klienta, ktery je blizoucko a ma signal kolem -39, tak to nekdy skace i na -17 :D coz asi technicky neni mozne (modulace porad stejna)
0 x
Jan Ptáček

aliney

Příspěvekod aliney » 12 years ago

to mi delalo i 5.20
-7 jsem videl nejvic, to uz je v podstate jako na kabelu ne? :-D
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

net.work
Kontaktovat uživatele:

zajimave je, ze to delaji jen klienti s extra silnym signalem.. ti co maji standard, tak to nedela
0 x
Jan Ptáček

ok2slc

Příspěvekod ok2slc » 12 years ago

Děje se někomu kromě mě chyba na RB1000, že po rebootu mi zůstane DHCP v invalid a pro odstranění se musí disble/enable příslušný VLAN interface ? Tuto nepříjemnost pozoruji již od v 5.20.
0 x

ufacek

Příspěvekod ufacek » 12 years ago

Zdravím, mám takový problém. Mám RB411AH s verzí 5.20 a nyní jsem chtěl aktualizovat na novější 5.21 přes ftp, ale zkopíruje se mi jen část aktualizace a přes winbox jsem zjistil, že mám plný disk - jenom 4q free. :?:
Ještě jsem ho nikdy neaktualizoval, mám ho nyní nově.

Prosím o radu, díky předem všem :D
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Koukni do files co tam máš za soubory, případně je promaž. Pak to zkus znovu
0 x

ufacek

Příspěvekod ufacek » 12 years ago

honzam píše:Koukni do files co tam máš za soubory, případně je promaž. Pak to zkus znovu

To jsem udělal jak první, ve files mám jen 2 zálohy o velikosti 40kb, to je právě divné :?:
Chyba byla v system packages bylo dude, po smazání se uvolnilo místo a byla provedena aktualizace přes ftp na vyšší verzi.
Nyní vše ok :roll: :)
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

ak máš dude tak je to problem...

Páni ako ste na tom s 5.21?? NV2? Nstreme? Linky chodia? ...max máme na sieti 5.19...nechcem pokúšať štastie. Nejaký feedback čo sa týka Uptime RB? spojov? diky
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 12 years ago

Ja mel prave 5.19 pro mne jako stable a ted jsem dal 5.21 a jede to jedna basen, ta oprava wifi casti fakt pomohla a to tak ze dost.
Jedu v a/n zatim single z RB600A a klienti SXT, RB411, RB711 a propustnost se zvysila o cca 6Mbit :-)
Jeste to nemam na cele siti, ale jdu urcite do toho.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

vsiml sem si (i kdyz nevim jestli jen u tehle verze), ze starsi RB133 dostanou automaticky vetsi ACK (myslim tim distance) - misto 1km to dostane vetsinou 2km.. Pozoruju to na vicero AP (neni to spatnou antenou - ccq 100/100). Myslim, ze se tim automaticky kompenzuje slabsi cpu
0 x
Jan Ptáček

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 12 years ago

Hm kdo vi, me treba jedno SXT cca 200m od AP ukazuje 12km ostatni 1km a tam je to spravne, pritom jedou vsichni OK.
Jo nemam tam jeste 5.21, ale 5.18, jdu to zmenit.

EDIT: po sjednoceni ROS na 5.21 je distance OK
Upgrade x kusu RB411, RB711, SXT, RB600 vse OK, vcetne biosu samozrejme.
0 x

gsmsoft
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gsmsoft » 12 years ago

mne sa stalo na dvoch rb 450g po update erbecko zacalo sekat .Problem som odstranil tak ze potrebovalo odpojit adapter na cca 30 sec.Potom to slapalo jedna basen.
0 x

musilm

Příspěvekod musilm » 12 years ago

Tak já po cca 2dnech uptime, zničeho nic všichni klienti (SXT) se odpojili a karta přestala vysílat.
Jde o ALIXE a NV2. Karta ani nic nenaskenovala ... :-(. Pomohl jen restart. Celkem se mi zdá
že na ALIXOVI, ROS5.x od nějaké verze má problémy s ethernetovým portem, zatím to řeším watchdogem, ale
asi tam půjde RB411AH. Ta šlape OK.
0 x