❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB 532 - bad block

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
LadaP

RB 532 - bad block

Příspěvekod LadaP » 19 years ago

koupil jsem RB 532 a koukam na tohle...

mam zacit jancit ?

Obrázek
0 x

Buchar

Příspěvekod Buchar » 19 years ago

.. tak to je otazka. Zalezi zda budou rychle spatne bloky pribyvat, ci ne. Podle me se jedna o vadne bloky u CopmactFlash pameti desky. Urcite by vsak na novem RouterBoardu nemeli byt. Je to na zvazeni zda udelat reklamaci.
0 x

aj_rade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod aj_rade » 19 years ago

no já si nemyslím, že to bude na CF, když má RB532.
Pokud to háže chyby, tak možná bude vadná NAND pamě a pak by tedy jedině zbývala reklamace.
0 x

McCall
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod McCall » 19 years ago

tohle nám taky vyhazuje na několika routerech (RB 112 a 532) ... hodnota se nezvětšuje ... není to chyba někde v SW ??? vždy je tam jen 2 ...
0 x
SW správa sítě Hlucin.net

skrebon
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skrebon » 19 years ago

Ja som si nasiel jednu verziu 2,920 a opravdu i ja mam vadne bloky. Ale nie dva, ale tri :-) Jede to od aprila, takze asi pohoda klidecek.
0 x

Steebe

Příspěvekod Steebe » 18 years ago

ja mam 4 ... uz 3 mesice
0 x

Jiří Staněk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jiří Staněk » 18 years ago

Zdar!
Ja jsem dnes na jedne naší mašině našel 9 bad block :-(
Mašina jede ok, ale otazka je jak dlouho, ted se bojim upgradovat aby se to nevysralo.
Mam ho raději reklamovat? Je v provozu sotva 14 dní.

Díky za radu!
0 x

Buchar

Příspěvekod Buchar » 18 years ago

Koupil jsem ted dalsi RB112ku a 2 vadne bloky tam byli uz pri prvnim spusteni.
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 18 years ago

LadaP píše:koupil jsem RB 532 a koukam na tohle...

mam zacit jancit ?

Obrázek

Pánové na mikrotiku ale na PC pltformě kolonka s BAD BLOCKS není? Já ji teda nemám.
Ale chci se zeptat. V kolonce Sector Writes Since Reboot: mám 430 a Total Sector Writes mám 1 291 222
Není to nějak mnoho? Nemůže být už DOM modul v čudu? Dnes se mi totiž PC asi restartul a nevím proč (možná failure nebo něco v to m watch dogu) ale RouterOS mikrotik už nenaběhl. Pomohlo jen vypnout napájení a pak se PC nahodil a RouterOS najel.

Koukám ještě do Resources / PCI a koukám že IRQ 5 , 10, 11 používá i několik zařízení. Je to normální?
Nedávno když jsem se dal v SYSTEM/Reboot tak mi RouterOS taky nenajel. PC běželo ale nenabootovalo to. Až po vypnutínapájení a znovuzapnutí. Nemůže být nějaká vada na redukci 4x miniPCI do PCI nebo kartách CM9. Když už to pak nahodím tak to jede OK.
0 x