❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

zjištění konfigurace NS, mám fyzický přístup

Návody a problémy s konfigurací.
svestka
antispam: Ano

zjištění konfigurace NS, mám fyzický přístup

Příspěvekod svestka » 12 years ago

Dá se zjistit konfigurace NS, když ji mám fyzicky v ruce?
Zatím to vypadá, že ji někdo na střeše přepnul na svůj drát, resetl ji, a nastavil ji na vysílač konkurece a spokojeně sosal ... chtěl bych zjistit na koho to bylo přenastaveno. Náš klioš byl dlouhodobě v zahraničí, takže logicky nic nehlásil, my si mysleli že to při odjezdu z republiky vypnul, takže jsme taky po ničem nepátrali. Drát ze střechy měl man-in-the-middle svůj, bylo vidět, že se v tom někdo hrabal, když jsme k tomu přišli bylo to poodpojované, takže ani "po drátu" nikoho v domě neuženu.

Když to nepůjde, resetnu ji a dám s výstražnou samolepkou zpět, ale chtěl bych vědět komu dát jednu přes ústa.
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 12 years ago

stahni si ubnt discovery.
vytahne ti to aspon IP adresy, jinak bez hesla se tam asi nedostanes. Mozna kdyz tam bude stari firmware tak se to bude jeste asi nejak dat resit pres admin.cgi
0 x
Bývalý ISP...

aliney

Příspěvekod aliney » 12 years ago

Ted uz to na strese asi nemas, ale zresetoval bych ho a tak jak je, oscanoval kam to asi mirilo. Pokud tam nevyleti 12000 ssid, ale tak 2-3 site, dalo by se odvodit kam to asi bylo napojene. Nebo pozadat puvodniho zakaznika, aby dal echo, jestli tam neuvidi nekoho behat, az se tam bude zapojovat (nebo znova nicit to tvoje :-D ) zarizko pro toho druheho. Stejne ale asi nic vic nezmuzes. Zpusobena skoda je nejspis zanedbatelna a nevymahatelna, ale souhlasim s tim presdrzku resenim :-D lidi jsou ofrkli, az se jeden nestaci divit.
((U klienta na mem stozaru namontovany odskok a primo pred mym gentleboxem byl novy - souseduv. Tak se to tak nejak nenapadne "samo" uvolnilo a viselo to na UTP ze strechy. snad cekal, ze si toho nikdo nevsimne, nebo ja nevim. Jestli to byl nekdo z mistnich, tak at si nezvyka :twisted: ))
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

proskenuj si ten směr a pak si doma pár těch ssideček dej na apčko a jestli se napojí :-)

scaner v mikrotiku by to mohl zjistit i tak když se to napojí.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků