Nemá někdo zkušenosti z provozu tohoto rádia spolehlivost atd..
Nera Evolution METRO, 11GHz, 150 Mbps FD, Eth
díky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nera Evolution METRO, 11GHz
No máme.. . Spoj jsme kupovali před 4 roky jako uplnou novinkuza pořádnej ranec .Tehdy nam stačilo 8O Mb 
V současne době je spoj v provozu jen jako zaloha pro případ,kdyby se vysypala pronajmuta optika, platime pouze 1 kanal. V praxi jsme nedokazali z toho vytahnout vic jak 115 MBit,ale neni tam idealni viditelnost i když je to v placenym pasmu. Spoj je na 7 km anteny 120 a 60 cm. Anteny jsou vetsi kvuli porušene fresnelce .
Komplet to bylo stavěne na klíč, Kaiser Data to vše vyřizovali
Krom výpadku spoje při velkem ...opravdu velkem slejvaku na par minut jede nez vypadku.Ale jak rikam nyní je jen jako zaloha bez zátěže.
www.wiracom.cz

V současne době je spoj v provozu jen jako zaloha pro případ,kdyby se vysypala pronajmuta optika, platime pouze 1 kanal. V praxi jsme nedokazali z toho vytahnout vic jak 115 MBit,ale neni tam idealni viditelnost i když je to v placenym pasmu. Spoj je na 7 km anteny 120 a 60 cm. Anteny jsou vetsi kvuli porušene fresnelce .
Komplet to bylo stavěne na klíč, Kaiser Data to vše vyřizovali
Krom výpadku spoje při velkem ...opravdu velkem slejvaku na par minut jede nez vypadku.Ale jak rikam nyní je jen jako zaloha bez zátěže.
www.wiracom.cz
0 x
EVO v siti mame a zatim OK. Dnes uz je to Ceragon, nebot Neru koupili. Co vim, tak to pouziva taky AČR, tak to spatny nebude.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
NERA mame nasazene od roku 2006 a jedou bez problemu, jedou odeslo IDU (ale ta uz byla nejaka divna hned po namontovani a menila se do 14ti dnu po instlalaci a nedavno odesla ODU).
Spoju bylo 6ks, ted mame v provozu 4ks (ty dva jsou jako servisni kusy na sklade)
Takze kdyz vezmu po sesti letech provozu, tak jsem o nich v podstate nevedeli...
Spoju bylo 6ks, ted mame v provozu 4ks (ty dva jsou jako servisni kusy na sklade)
Takze kdyz vezmu po sesti letech provozu, tak jsem o nich v podstate nevedeli...
0 x
a tomu říkáš bez problému?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Každý máme svou představu o provozu "bez problémů". Bezproblémový spoj je u mě takový, který nasadím, pak nasadím jinde, pak ještě jednou a poté ještě prodám a to vše bez reklamace...
0 x
Jo, jenže to je tak maximálně metrové UTP v pancéřové trubce
Ukaž mi takovou elektroniku ... notabene outdoor.

Leeonek píše:Každý máme svou představu o provozu "bez problémů". Bezproblémový spoj je u mě takový, který nasadím, pak nasadím jinde, pak ještě jednou a poté ještě prodám a to vše bez reklamace...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
To Hapi:
Bud realista!
Myslim si, ze dva problemy na zarizeni (respektive jeden, ktery se stal za provozu, tu vadnou IDU pocitat nebudu, protoze ta se mela vymenit uz pri instalaci, kdy se technikum nezdala), ktere je namontovane sest let venku, tak kvuli jedne poruse nebudu o tom spoji tvrdit, ze je na pytel...
Navic dnes musis vse resit tak aby byla kazda trasa nejak zalohovana a to prece delame kvuli porucham, ktere se mohou stat, at jiz vinou zarizeni ci vlivem treti strany!
Sahni si do svedomi, taky rikas o sve praci, ze ji delas dobre, ale v zapeti nedodavas seznam toho co se ti nepovedlo
- - -
Ale to sem napatri, ma odpoved na dotaz na NERA je, ze bych se jich nebal.
Bud realista!
Myslim si, ze dva problemy na zarizeni (respektive jeden, ktery se stal za provozu, tu vadnou IDU pocitat nebudu, protoze ta se mela vymenit uz pri instalaci, kdy se technikum nezdala), ktere je namontovane sest let venku, tak kvuli jedne poruse nebudu o tom spoji tvrdit, ze je na pytel...
Navic dnes musis vse resit tak aby byla kazda trasa nejak zalohovana a to prece delame kvuli porucham, ktere se mohou stat, at jiz vinou zarizeni ci vlivem treti strany!
Sahni si do svedomi, taky rikas o sve praci, ze ji delas dobre, ale v zapeti nedodavas seznam toho co se ti nepovedlo

- - -
Ale to sem napatri, ma odpoved na dotaz na NERA je, ze bych se jich nebal.
0 x
ludvik: Co třeba 6 let staré spoje od 1A které jsem 2x stěhoval kvůli nedostačující kapacitě a pořád jedou? :) Nebo v podstatě všechny spoje od Summitu co mám? Na siklu je ještě brzo něco říkat o spolehlivosti, ale zatím taky bez jediného problému.
LUKESM: u 6 spojů (ber potaz že už máš jen 4) jsou 2 poruchy procentuelně dost vysoké číslo. Pokud nepočítáš první poruchu která se objevila "chvíli po instalaci" tak to děláš chybu, vadná jednotka by se k Tobě neměla vůbec dostat.
Jen se potvrdilo, že máme opravdu každý jinou představu o tom, jak by měl vypadat bezporuchový spoj, nebudu tu už dál rozdmýchávat oheň, svůj názor jsem řekl a nechci tady dál slovíčkařit.
LUKESM: u 6 spojů (ber potaz že už máš jen 4) jsou 2 poruchy procentuelně dost vysoké číslo. Pokud nepočítáš první poruchu která se objevila "chvíli po instalaci" tak to děláš chybu, vadná jednotka by se k Tobě neměla vůbec dostat.
Jen se potvrdilo, že máme opravdu každý jinou představu o tom, jak by měl vypadat bezporuchový spoj, nebudu tu už dál rozdmýchávat oheň, svůj názor jsem řekl a nechci tady dál slovíčkařit.
0 x
zdravím, neznáte někoho nebo nějakou firmu co by udělal na těchhle zařízeních repas bo celkový servis
0 x
pepa31 píše:zdravím, neznáte někoho nebo nějakou firmu co by udělal na těchhle zařízeních repas bo celkový servis
Zkusil bych Ceragon Networks, byvala Nera Networks. Jsou na Podebradsky v Praze. Nebo Kaiser Data.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art