Zdraím,
Snažím se přijít na důvod Rx Errorů na ROS. Vím že v takovém množství paketů se to stát může ale prostě sem tam se objeví další. Vím že karty se nedostaly na 100% a protější strana je Huawei S9300 chassi. Stává se Vám to taky?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Rx Errors - důvod
Rx Errors - důvod
- Přílohy
-
- RxErrors
- rxerrors.png (164.33 KiB) Zobrazeno 1011 x
0 x
Říkejte mi o bezdrátu co chcete ale drát je drát, resp. vlákno je vlákno :)
tom@iczech.net
tom@iczech.net
u erroru jde o chybu media, v tvym pripade ethernetu. nam se delaji na gw bezne a vim cim to je. Dokonce je muzu umele vyvolat bez ovlivneni datovyho toku. Vsimnul jsem si toho ze k tomu dochazi predevsim mezi vecmi ktere nejsou uzemneny. Typicky nejaka krabicka s dvoukolikovim napajecim zdrojem. Ovsem neni ani vyjimkou na vzdalenost jednoho metru kabelu mezi zaruzenimi ktere uzemnene jsou. Jedina jistota je pouzit stinenej kabel. Klidne ten nejvic obyc. My jsme pri pokusech mely po ruce pouze kabel s jednim vodicem na vic a propojili jsme s nim šáska routeru mezi sebou a errory prestaly. Nevim jak se to bude chovat kdyz bude pouzit pouze stinej kabel a na jedny strane bude plastovej ethernet ale to uvidis. Taky jsme si vsimnuli ze errory vznikali pri zapnuti zarivek v mistnosti takze i externi vlivy na ethernet meli vliv.
Takze reseni je pouzit stineny utp. Staci stinena cat5e.
Takze reseni je pouzit stineny utp. Staci stinena cat5e.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
My to měli podobně - x86 RoS - Cisco ASR 1001. Pomohlo hodit link na pevno 1Gbit a vypnout flow. Kabel máme obyč 1m patch Cat6.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Tak bohužel ani jedno mi nepomůže. Oboje zařízení je za online UPS a jsou propojeny optikou. Jedná se o dual port intel s sfp šachtami. I tak se prostě občas pár packetů ukáže. Rychlost je nastavena na 1Gbit/s a negolace vypnuta ( kvůli SFP které je pouze gbit full ).
0 x
Říkejte mi o bezdrátu co chcete ale drát je drát, resp. vlákno je vlákno :)
tom@iczech.net
tom@iczech.net
- midnight_man
Stav elektroinštalácie? Ako často sa ukáže error? Jedine skusit odpojit UPSky od napajania a cakat ci to pomoze. Ak teda vydržia....
0 x