❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Kvalitni pokryti WiFi signalem velkeho domu

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
midnight_man

Re: Kvalitni pokryti WiFi signalem velkeho domu

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

spravne, dnešné nové drahé plastové okná su horšie ako olovená stena. Tak isto hliníkové izolácie medzi poschodiami. To sú veci na ktoré sa vždy pýtame...no aj tak. Niekde stačí Nkový TP link na celý dom. Inde ten istý TP link neprejde ani do vedlajšej izby. Naučil som sa nerozprávat ludom zbytočne omáčky že pôjde vam to isto isto v celom dome. Najlepšie je ten TP link nasadit a potom sa uvidi. + samozrejme mozete si kupit antenu aku chcete....(samozrejme ziskovejšia anténa = strat signálov pod a nad AP) no notebook bude mat stale rovnaky TX :)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

nasadíme a já se projdu s telefonem v ruce po baráku kterej mi ukazuje dBm a hned vidim kde je to v háji. Ale poslední dobou se snad stavěji baráky z papíru nebo co.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

mpcz

Příspěvekod mpcz » 13 years ago

midnight_man píše:spravne, dnešné nové drahé plastové okná su horšie ako olovená stena. Tak isto hliníkové izolácie medzi poschodiami. To sú veci na ktoré sa vždy pýtame...no aj tak. Niekde stačí Nkový TP link na celý dom. Inde ten istý TP link neprejde ani do vedlajšej izby. Naučil som sa nerozprávat ludom zbytočne omáčky že pôjde vam to isto isto v celom dome. Najlepšie je ten TP link nasadit a potom sa uvidi. + samozrejme mozete si kupit antenu aku chcete....(samozrejme ziskovejšia anténa = strat signálov pod a nad AP) no notebook bude mat stale rovnaky TX :)

Zdravím,
jen pozor na ty TPlinky AP do baráků. Určitě ne všechny, ale co jsem zkusil, tak velký problém nastal s APPLE, či jak se to píše. Zcela náhodné odpojování, do hodiny i 5x, měnili jsme kus za kus a stále totéž. Takže i z tohoto důvodu doporučuji RB951, kde jede i APPLE bez problémů. A jelikož z pro mě neznámých důvodů máme století APPLE, tak bych již neriskoval a hned dal RB.
Nevím, jak to myslíš, ale při jiné, ziskovější anténě AP bude mít i NB lepší "vysílání", měřeno v dB na AP.
mpcz, 10.09.2012
0 x

midnight_man

ano ale ziskovejšia anténa má menší uhol :) teda o poschodie nizsie pod AP ti uz nepojde net.
0 x

Walkeer
antispam: Ano

Příspěvekod Walkeer » 13 years ago

midnight_man píše:ano ale ziskovejšia anténa má menší uhol :) teda o poschodie nizsie pod AP ti uz nepojde net.

V uzavrenych mistnostech se wifi signal ruzne odrazi a pod, takze tak cerne bych to nevidel.
0 x

midnight_man

no odrazi odrazi . . .ale ked si klienti kupia vacsie anteny vacsinou prestane ist internet o poschodie nizsie a vyssie. Tak isto ako ziskovejšia všesmerka na stlpe... sa horšie pripajaju klienti tesne pod antenou.
0 x

lubo

Příspěvekod lubo » 13 years ago

Takže mám pár poznatků z realizace...

na každé patro umístěno 2x RB951 s ext. anténou - všesměr 8dbi - vše v bridge po LAN. celkem 3 podlaží.
na každém patře 2 různá SSID na 2 různých kanálech.( v dalších patrech stejné kanály a SSID - tudíž 2x SSID a obsazené celkem 2 kanály na celou budovu)
aktuálně v testovacím provozu.

takhle to chodí OK. téměř kdekoliv jsem dosáhl jak s telefonem ( galaxy S2, S3, nokia N8...) tak s různými NB maxima konektu (cca 21Mb)

nastavení bezdrátu - MODE - AP Bridge
BAND - 2Ghz B/G/N
Channel Width : 20 MHz
Wireless protokol: 802.11
Antena : b
Chain : 1

Jakmile jsem se pokusil nastavit stejné SSID a kanál na stejném podlaží, šla nám propustnost dolů...
AP v rámci jednoho patra na sebe vidí (jsou od sebe 15-20m) takže se podle mě rušily...ale když jsem stejný kanál a SSID použil o patro výše (AP slyší se mnohem méně), vše ok.
Nevím, z čeho je objekt postaven, ale když jsme AP roztáhli dál od sebe, aby nám nesvítily tolik navzájem do sebe, už jsme začínali ztrácet úroveň na pokojích.

Původně jsem chtěl jsem obsadit pouze jeden kanál a jedno SSID pro všechny AP , ale chovalo se to všelijak.

má někdo podobnou zkušenost?
0 x

jenda.master

Příspěvekod jenda.master » 13 years ago

zkus 2 různý kanály se stejnym SSID :)
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

lubo píše:Takže mám pár poznatků z realizace...

na každé patro umístěno 2x RB951 s ext. anténou - všesměr 8dbi -

Jak k rb951 připojujete externí anténu? Pokud vím tak nemá žádný výstup na anténu
0 x

midnight_man

no z dlhodobých poznatkov zas viem to..že wifiny nemajú radi poschodia. Konkrétne NKový TP-link s 5dB antenou nezvládne ani tenšie podlažie.......hruza!
0 x

Fluid

Příspěvekod Fluid » 13 years ago

Pridam aj ja moje skusenosti , znacky ako TP link, Zyxel,Edimax,Tenda, Netgear,Belkin nic moc, podla mojej skusenosti s vetsinou modelov a naslednim otestovanim , aj ked mozna sa najdu dobre modeli aj tam ,ale s nimi som sa nestretol tj neotestoval, velmi dobre skusenosti tam kde s ostatne skusane zariadenia nechytali som pouzil D-Link DIR 600,alebo DIR 635 tak tam frci vse tak ako ma
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

Obdobné zkušenosti mám s AirRouterem od UBNT. Ale co si budeme nalhávat, je to dost subjektivní.
Fluid píše:... velmi dobre skusenosti tam kde s ostatne skusane zariadenia nechytali som pouzil D-Link DIR 600,alebo DIR 635 tak tam frci vse tak ako ma
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Fluid

Příspěvekod Fluid » 13 years ago

tak s tim subjektivnim to suhlasim ,kazdy barak je iny a kazdeho skusenost ina, ale moje skusenosti ma naucil sa zamerat na znacku D link /TP link a Tenda absolutne nevhodne a to mam v siety cez 200 wifin/, mal som barak kde vsetko absolutne selhavalo,bol som s toho zufali ,vsetko co sa my dostalo do ruky som tam testoval a jedina wifina ktora tam slape je stary Dlink DWL-G7100 dual radio ale pouzitte je len G ,UBNT som este ako wifinu do domu neskusal len ako klintske zariadenia, ale snad sa k tomu dostanem tiez:-)
0 x

midnight_man

Len potom sa tazko klientom vysvetluje preco susedovi konkurencia predala router za 20€, a on musel dať 40. Ten UBNT router je pecka....ale cena.
0 x

pedro4444

Příspěvekod pedro4444 » 12 years ago

s tymto wifi routrom
http://eshop.zonecomp.cz/well-wrc7000n- ... 11976.aspx
mate niekto nejake skusenosti?
ma to uz aj GW a neviete ci zvladne pokryt aj dve podlazia?? ked sa bude nachadzat v strede druhe podlazia...
0 x