❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Pri akom vytazeni menite routerboard za vykonnejsi?
Pri akom vytazeni menite routerboard za vykonnejsi?
Niektore routery mi na grafoch ukazuju maxima okolo 80%, tak asi 3h denne, v zavislosti od dna....je uz cas vymenit za vykonnejsi? Ake mate vy limity a kedy menite stroj za vykonnejsi?
0 x
70+%
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
Ne, hledali bychom důvod, proč tomu tak je.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
- midnight_man
aky dovod tam chcete hladat...vela mbps = vela %
0 x
Pošli screeny CPU + kolik tam toho teče...a co to je za mašinu?
0 x
Jenže to také může být špatně postaveným firewallem, qosem, natkou ... a bůhví čím ještě.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
ludvik píše:Jenže to také může být špatně postaveným firewallem, qosem, natkou ... a bůhví čím ještě.
Přesně tak...kdyžtak nahoď rovnou demo a uvidíme co se s tim nechá dělat.
0 x
ide tam cisto len routing....a nejake simple queues(asi 15), nema tam byt co zle....
tu nejde ani tak o to ci hladam chybu, ale ide o to urobit si obraz kedy je dobre vymenit zariadenie.....aby zbytocne nestupali pingy....tak sa mi zda ze v minulosti viaceri spominali ked grafy ukazuju 50% uz vymienaju....tak sa pytam na vas nazor...isto ste uz viaceri riesili podobne zalezitosti.....
tu nejde ani tak o to ci hladam chybu, ale ide o to urobit si obraz kedy je dobre vymenit zariadenie.....aby zbytocne nestupali pingy....tak sa mi zda ze v minulosti viaceri spominali ked grafy ukazuju 50% uz vymienaju....tak sa pytam na vas nazor...isto ste uz viaceri riesili podobne zalezitosti.....
0 x
těch cca 50% platilo u starých RB1xx RB5xx. Dneska se toho nebojim. Pokud se bojíš aby nestoupaly pingy tak je monitoruj a máš po starostech ne?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
a vyhoď simple queues ... a pokud nepotřebuješ, vypni conntrack.
0 x
samozrejme ze conntrack je vypnuty vsade kde nerobim nat....inak dnes sa na stranke ubnt objavili edgrouteri...postavene na debiane, moznost doinstalovat vsetko co linux ponuka, dvojjadro, hlavni vyvojari byvali zamestnanci cisca, juniperu.....no chlapci......tesim sa ako male dieta.....
0 x
Jo, může to být zajímavé.
0 x
Si vis pacem, para bellum.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
Mňa by len zaujímalo že ked sú to taký super extra špičkový odborníci , prečo ich cisco alebo junniper pustilu?
To si môžem napísať aj ja že som robil pre cisco . A to som im iba zabezpečoval jednu prezentačnú akciu.
To si môžem napísať aj ja že som robil pre cisco . A to som im iba zabezpečoval jednu prezentačnú akciu.
0 x
I uklízečka si může napsat, že dělala pro cisco, pokud tam uklízela záchody. 

0 x
Si vis pacem, para bellum.