Starý Realtekový čipset kterej uměl jen B normu (nevím označení, zařízení např. Wline4000B, atd.) při nastavení RTS Treshold na 512 nepustí pakety delší než 450. Pokud se RTS nastaví na default tak ano.
Jako AP je CM9.
S jinýma chipsetama jsem tento problém nezaznamenal. Bude se to týkat asi i starých OvisLinků 1120.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Staré realteky nepustí pakety dlší než 450bajtů
soucez píše:Starý Realtekový čipset kterej uměl jen B normu (nevím označení, zařízení např. Wline4000B, atd.) při nastavení RTS Treshold na 512 nepustí pakety delší než 450. Pokud se RTS nastaví na default tak ano.
Jako AP je CM9.
S jinýma chipsetama jsem tento problém nezaznamenal. Bude se to týkat asi i starých OvisLinků 1120.
plati to i pro ping ?
0 x
level píše:soucez píše:Starý Realtekový čipset kterej uměl jen B normu (nevím označení, zařízení např. Wline4000B, atd.) při nastavení RTS Treshold na 512 nepustí pakety delší než 450. Pokud se RTS nastaví na default tak ano.
Jako AP je CM9.
plati to i pro ping ?
Ano i pro ping.
0 x
soucez píše:level píše:soucez píše:Starý Realtekový čipset kterej uměl jen B normu (nevím označení, zařízení např. Wline4000B, atd.) při nastavení RTS Treshold na 512 nepustí pakety delší než 450. Pokud se RTS nastaví na default tak ano.
Jako AP je CM9.
plati to i pro ping ?
Ano i pro ping.
tak ja mam 1120 , 5460 , GWP , WRT
a vsude to chodi normalne na max velikost paketu
0 x
level píše:soucez píše:level píše:soucez píše:Starý Realtekový čipset kterej uměl jen B normu (nevím označení, zařízení např. Wline4000B, atd.) při nastavení RTS Treshold na 512 nepustí pakety delší než 450. Pokud se RTS nastaví na default tak ano.
Jako AP je CM9.
plati to i pro ping ?
Ano i pro ping.
tak ja mam 1120 , 5460 , GWP , WRT
a vsude to chodi normalne na max velikost paketu
Hele bereš v potaz že to nechodí při nastavení RTS Treshold na 512? Abychom se nebavili jeden o koze a druhej o voze

No já to zaznamenal pouze na těch starých WLINE4000B a ještě starodávné APčko z LEVI pod označením Wireless 802.11b Access Point, ext.antena kód zboží EIJ2000 a je to úplně stejná krabička jako ten starý WLINE4000B.
Ještě nemůže to souviset s tím že na mikrotiku mám Both preamle?
0 x
Takže o víkendu jsme se potýkali s RB333 verze 3.7 , 3.8, 3.9 a kartama R52 a pak i CM9. Problém byl následující: neprocházely pakety (i pingy) delší jak 460bajtů.
Takže jsme zkoušeli upgrade na nejnovější verze a nic pořád to samé....
Konfigurace Mikrotiku byla 2,4GHz / B-only / both preamble
Konfigurace klientů (ZCOMAX WA2204) byla 2,4GHz B+G RTS Treshold 512 (namísto defaultního 2347)
Po několika hodinách pokusmentování jsme došli k závěru že pokud se klienti přepnou do B only ta to chodí v pohodě i 1500bajtů
Pak jsem zkusil i přehodit RTS resholt na defaultní hodnotu 2347 a pak to chodí taky ať je klient v B only nebo B+G.
Dělalo to jak s R52 kartou tak S CM9
Takže jsme zkoušeli upgrade na nejnovější verze a nic pořád to samé....
Konfigurace Mikrotiku byla 2,4GHz / B-only / both preamble
Konfigurace klientů (ZCOMAX WA2204) byla 2,4GHz B+G RTS Treshold 512 (namísto defaultního 2347)
Po několika hodinách pokusmentování jsme došli k závěru že pokud se klienti přepnou do B only ta to chodí v pohodě i 1500bajtů
Pak jsem zkusil i přehodit RTS resholt na defaultní hodnotu 2347 a pak to chodí taky ať je klient v B only nebo B+G.
Dělalo to jak s R52 kartou tak S CM9
0 x
u vsech klientu mam nastaveno RST na default , tj 2347 .
Kdyz jsem si s tim kdysi hral, tak pri vetsim prutoku paketu klienti nestihali . Od te doby vsechny nastavuju na max. tj. default a vsichni litaj dobre
Kdyz jsem si s tim kdysi hral, tak pri vetsim prutoku paketu klienti nestihali . Od te doby vsechny nastavuju na max. tj. default a vsichni litaj dobre
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
reset píše:u vsech klientu mam nastaveno RST na default , tj 2347 .
To těžko lítaj "všichni dobře" jeden Ti to pořádným datovým dlouhým a souvislým tokem zabije když máš default 2347
0 x
Take se mi to stalo. zjistil jsem, ze treba u straightcore mi to delala posledni verze 1.72(wrt_311). Tak jsem to zas zhodil na 1.64_RC6 a bezi to v pohode:)
0 x
nezabije, AP si to pohlida. nastaveni na nizsi hodnoty vznika pouze fragmentace prenosu a ty slabe masinky to proste vykonostne neustoji .
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam