❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Solarny system
Re: Solarny system
Nechával sem si dělat asi před 2-3 lety kalkulaci na ostrovní systém se 100W a borec se mi vysmál, prý kdybych zainvestoval půl milionu do panelů, tak možná :)
0 x
- midnight_man
ale u nas nebudeme robit ziadny ostrovný systém. Pojdu na tom 2 rockety....+ RB750UP odber + - 20W
0 x
midnight_man píše:Zdravím páni,
100x otrepaná téma no potrebujem byť istý kým niečo nakúpime.
Systém by mať zvládnuť ťahať 2x UBNT Rocket M5, tak aby tam v zime za žiadnych okolností nebolo nutné ísť (neprístupný terén). Riešime dilemu, kolko solárov, akých, aký regulátor, kolko Ah bateriek? Bavíme sa o 12V.
Potešia všetky rady.
to je ostrovní system. Ostrovní system je to, co nemá stálí přívod elektřiny. Což nemáš a musíš se spolehnout na vlastní zdroje.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
- midnight_man
ako tu pisal pan na prvej strane ze ma prepocitane 3x245W + 105Ah baterky...ze je to LTT... Ja budem mat panely nieco cez 200W musim presne zistit /mozno maju aj 245/ a 360Ah. 4 panely by uz bolo celkom dost, to potom radsej 3 + 400W vrtula.
http://www.ebay.co.uk/itm/12-24V-VOLT-O ... 35bede30c1
ked tak pozeram na ebay su tie vrtulky troška lacnejsie...400W nejake drobne cez 300€. To by šlo. idealny by bol 12V system...kvoli kapacite bateriek, este vhodny regulator na turbinu + solar.
http://www.ebay.co.uk/itm/12-24V-VOLT-O ... 35bede30c1
ked tak pozeram na ebay su tie vrtulky troška lacnejsie...400W nejake drobne cez 300€. To by šlo. idealny by bol 12V system...kvoli kapacite bateriek, este vhodny regulator na turbinu + solar.
0 x
to ty moje příspěvky nejdou vidět nebo ste to nepochopily nebo nevite o čem to melu ?
napisu to naposedny zkusim to napasat trošku blbuvzdorně
20w spotřeby znamena že to ma spotřebu 20 w za hodinu což je 20watthodin (w/h) x 24hodin co ma den je 480w/h to je cca 0.5kw/h za den kapišto
když to pojede mesíc v kuse jako že myslim že to mate v planu tak to má spotřebu 15kw/h za měsíc a pokud vám tady říkám že podle grafu solárni elektrarny o výkonu 1200W to v lednu udělá 3-5kw/h tak vaše panely udělaji 1.5-2.5kW/h za měsíc takže to utahne max 5 dnu v měsíci bez dobíjení baterii
Takže naposledy dejte si tam panelu kolik chcete ale v prosinci a lednu to nepojede
20w spotřeby znamena že to ma spotřebu 20 w za hodinu což je 20watthodin (w/h) x 24hodin co ma den je 480w/h to je cca 0.5kw/h za den kapišto
když to pojede mesíc v kuse jako že myslim že to mate v planu tak to má spotřebu 15kw/h za měsíc a pokud vám tady říkám že podle grafu solárni elektrarny o výkonu 1200W to v lednu udělá 3-5kw/h tak vaše panely udělaji 1.5-2.5kW/h za měsíc takže to utahne max 5 dnu v měsíci bez dobíjení baterii
Takže naposledy dejte si tam panelu kolik chcete ale v prosinci a lednu to nepojede
0 x
shooter píše:to ty moje příspěvky nejdou vidět nebo ste to nepochopily nebo nevite o čem to melu ?
Ja to chapu co tim myslis, ale musis brat v uvahu take polohu instalace, jinak to bude fungovat na vrchovine a jinak to bude fungovat na jizni morave, kde je pocet slunecnych dni trosku jinak a to i v zime. Navic me to pocitali podle dat z lonskeho roku asi 20km vzdalene fotovoltaické elektrarny. Vypocet navic probihal na 15 nebo 20W Dal pocitam s tim, ze ted tam prisli olovene accu, ktere pred zimou budu nahrazovat lion sestavou, to z duvodu lepsich teplotnich vlastnosti. Tudiz budu mit nachystano na vymenu, kdyz bude potreba. Na jizni morave problem se snehem, zvlast tam u me neni.....

0 x
ok si povíme na jaře jestli tam máš dobrej dojezd tak to neřeš ale počítej aspon cesty kolikrát ses tam autem votočil a + spotřebu 

0 x
shooter píše:ok si povíme na jaře jestli tam máš dobrej dojezd tak to neřeš ale počítej aspon cesty kolikrát ses tam autem votočil a + spotřebu
sam jsem na to zvedavy...

0 x
- stouracpetr
Postacil by na umisteni potrebne elektroniky [regulator+RB nebo UBNT,pokud to lze dat do jedne skrinky] vetsi Alubox 653.04 nebo 05?
0 x
Jako dobrý zdroj energie doporučuji toto:
https://www.youtube.com/watch?v=Z8yW5cyXXRc
Jen je potřeba občas vyměnit kočku, předpokládám že s mrtvou to nefunguje.
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)
Lepší než výhra ve Sportce :)
svestka píše:Jako dobrý zdroj energie doporučuji toto:
Dobrý den,
prosím pana ADMINa, aby tento příspěvek s kočkou po zvážení kulturní úrovně neprodleně smazal.
mpcz, 07.09.2012
0 x
ja myslim ze to je docela vtipne a pokud toto budeme mazat clovek uz se ani nezasmeje 

0 x
No ideální příspěvěk pro vlákno žumpa, Nevím jestli tu je, ale na jednom fotografickém fóru byla žumpa vytvořena, protože původní vlákno odpadkový koš jsem si přisvojil a získalo takovou proveň, že na požadvky členů byla žumpa založena aby bylo možné někam odkládat nezařaditelné a ot příspěvky. On odpoadkový koš měl výhodu, že když jsem se v něm zeptal blbě, tak kdo chtělm, tak odpověděl a kdo nechtěl ignoroval a nemohl říct, že zaplácávám nějaké objektivní vlákno 

0 x
ty vado, kvuli srande tolik povyku. ach boooze.... njn mimo topic
a ted k topicu... nedavno jsem tu inzeroval sol. panely... necetl jsem vse... jake mas pozadavky... ale muzu ti nabidnout max 4ks aktualne... panelu polymorfnich.... 110V 125W +-5%. rozmery cca 1.5mx 0.5m. zapojis palalelne a muzes tam hodit normalni zdroje, i nabijecku na bateri.... a baterii pridat k napajeni prez relatko, nebo naopak stale napajet prez baterii... cena dohodou kdyz si pro to prijedes :-] predpoklad je domluva... ale nepotrebuji prodat za kazdou cenu... jenom pridavam nabidku do zumpy. PM
a nebo 2 palalelne a par do serie.. a mas 250W pri 220V... zalezi co se ti hodi viace.
a ted k topicu... nedavno jsem tu inzeroval sol. panely... necetl jsem vse... jake mas pozadavky... ale muzu ti nabidnout max 4ks aktualne... panelu polymorfnich.... 110V 125W +-5%. rozmery cca 1.5mx 0.5m. zapojis palalelne a muzes tam hodit normalni zdroje, i nabijecku na bateri.... a baterii pridat k napajeni prez relatko, nebo naopak stale napajet prez baterii... cena dohodou kdyz si pro to prijedes :-] predpoklad je domluva... ale nepotrebuji prodat za kazdou cenu... jenom pridavam nabidku do zumpy. PM

a nebo 2 palalelne a par do serie.. a mas 250W pri 220V... zalezi co se ti hodi viace.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.