❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ovislink 5000 a nejde spojit

Návody a problémy s konfigurací.
risek
Kontaktovat uživatele:

Ovislink 5000 a nejde spojit

Příspěvekod risek » 18 years ago

Mam dva Ovislinky 5000AP + 24dBi plny paraboly. Na site survey signal 75-90%, když se chci spojit, tak nic. Proste sit vidim, ale nespojim se. Na jedne antene mam pigtail 5G a na druhe 2,3metru LMR-195. To snad tim byt nemuze. Podotykam, že ACK mam snad dobře ( vzdalenost/150+21), kanal 124, delka 4800m, FR.zona myslim, že mirne poškozena, ale fakt nic moc
0 x
*risek*

knedlik
antispam: Ano

Příspěvekod knedlik » 18 years ago

risek píše:Mam dva Ovislinky 5000AP + 24dBi plny paraboly. Na site survey signal 75-90%, když se chci spojit, tak nic. Proste sit vidim, ale nespojim se. Na jedne antene mam pigtail 5G a na druhe 2,3metru LMR-195. To snad tim byt nemuze. Podotykam, že ACK mam snad dobře ( vzdalenost/150+21), kanal 124, delka 4800m, FR.zona myslim, že mirne poškozena, ale fakt nic moc

Jak toto souvisi s nastavenim mikrotiku nebo RB :?: :?: :?: Nechci Vás urazit, ale toto uz je opravdu na lékařské vyšetření!! Toto téma(problém) snad patří do jiné části fóra ne??? Uvažujte trochu než někam něco začnete psát!!!

Jinak moje osobní zkušenost: ovislink max do 2 km ikdyž má ack. Na delší vzdálenost radeji investice do dražších zařízení (RB, compex). Zkoušel jsem připojit klienta na 3,5 km, signal ukazoval 70-90%, tra mezi bodama cista (pole a louka) a stejně se to nespojilo. Vyměnil jsem ovise za compex a ejhle, ono to jede. RB, jakožto protější AP, mi ukazuje sílu signálu -72.
0 x

level

Příspěvekod level » 18 years ago

knedlik píše:
risek píše:Mam dva Ovislinky 5000AP + 24dBi plny paraboly. Na site survey signal 75-90%, když se chci spojit, tak nic. Proste sit vidim, ale nespojim se. Na jedne antene mam pigtail 5G a na druhe 2,3metru LMR-195. To snad tim byt nemuze. Podotykam, že ACK mam snad dobře ( vzdalenost/150+21), kanal 124, delka 4800m, FR.zona myslim, že mirne poškozena, ale fakt nic moc

Jak toto souvisi s nastavenim mikrotiku nebo RB :?: :?: :?: Nechci Vás urazit, ale toto uz je opravdu na lékařské vyšetření!! Toto téma(problém) snad patří do jiné části fóra ne??? Uvažujte trochu než někam něco začnete psát!!!

Jinak moje osobní zkušenost: ovislink max do 2 km ikdyž má ack. Na delší vzdálenost radeji investice do dražších zařízení (RB, compex). Zkoušel jsem připojit klienta na 3,5 km, signal ukazoval 70-90%, tra mezi bodama cista (pole a louka) a stejně se to nespojilo. Vyměnil jsem ovise za compex a ejhle, ono to jede. RB, jakožto protější AP, mi ukazuje sílu signálu -72.

Ovislink 5460 client vzdalenost 4Km je to o antenach panove
0 x

knedlik
antispam: Ano

Příspěvekod knedlik » 18 years ago

level píše:
Ovislink 5460 client vzdalenost 4Km je to o antenach panove

Toto bylo v 5G. Antena tusim JRC-24. A antenou to urcite nebylo, protoze poprve byl na ni pripojen ovislink 5000 a ani uk, vymenil jsem ho za compex a internet jede jako víno :)
0 x

jirk

Příspěvekod jirk » 18 years ago

Zdravím
Zkoušel jsi si ty ovislinky spojt na krátkou vzdálenost...nejlépe na stole? Jestli se ti vůbec spojí?
0 x

douby
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod douby » 18 years ago

MAC FILTERING spravne?
WPA spravne?
0 x
Bc. Martin Doubrava
http://www.doubrava.net
- Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí