❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Na alixe prestali fungovat ethernet porty(skusobna verzia)

Návody a problémy s konfigurací.
rado3105

Na alixe prestali fungovat ethernet porty(skusobna verzia)

Příspěvekod rado3105 » 13 years ago

Zdravim nainstaloval som cez netinstall na cf kartu routeros. Vlozil do alixu, pouzival asi 22h a potom prestali ist ethernet porty.
Licenciu si kupujem cez mikrotik stranku, len som nemal overeny bankovy ucet.
A teraz neviem ako to riesit, ked pripojim alix cez rs232 pyta heslo a meno na pripojenie.
Skusal som pripojit aj usb klavesnicu do alixu...ale nefunguje.
Viete poradit ako to riesit(reinstal asi nepomoze, kedze sofware id sa asi nezmeni).
Dakujem
0 x

musilm

Příspěvekod musilm » 13 years ago

Asi bych zkusil přes redukci IDE na CF, připojit CF do normálního PC.
Jinak taky mi pořád blbne ethernetový port na ALIXU s ROS > 5.16.
0 x

georgehagi

Příspěvekod georgehagi » 13 years ago

Neni me moc jasne, proc potrebujes pripojit klavesnici...predpokladam, ze mas PC, ke kteremu se pres seriovy port pripojis a sledujes a ovladas pres terminal, vse z pohodli vlastniho stroje.

Ja pouzivam terminal TeraTerm, jede pod winxp i win7, nastavis jen com port a jedes.
http://hp.vector.co.jp/authors/VA002416/ttermp23.zip
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 13 years ago

Ok, takze vsetko funguje ako ma. Porty sa vypli koli ukonceniu platnosti licencie. Po nainstalovani nanovo pouzitim netinstallu sa vygeneroval novy software id, kupil som licenciu na mikrotik.com. Vysla okolo 43eur. A bezi to zatial ako ma.
0 x

georgehagi

Příspěvekod georgehagi » 13 years ago

jj. sice to neni free jako pfsense, jez jsem mel na alixovi predtim, ale celkem bez problemu jsem nastavil bridge na IP TV atd...velka spokojenost nyni.
0 x