❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

webhosting

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
Cheprer
antispam: Ano

webhosting

Příspěvekod Cheprer » 12 years ago

Dobry den,

davam to do zacatecnickych jelikoz to bude doufam poucne pro nektere.

TAkze znamy mnel po me prosbu, ze potrebuje na tyden webhosting nez mu prijde server.

na win 2k8 jsem spustil IIS7 kde sem ted uz konecne nahodil jeho web. ALe zatim pouze prez IP, chci to supnout na domenu. Takze domena by byla na
http://www.domena.cz pokud nekdo ma zkusenosti, a potreboval bych ji priradit na IP toho stroje win 2k8.
Jo a nemam vlastni DNS, zatim pouzivam DNS GTS, protoze dobre funguji, nebyl cas resit, ale kdyby nekdo dal dobrou radu na dobre udelane DNS na 2k8 tak nepohrdnu, zrovna s tim souperim.
Potom otakza pokud nekdo pouziva IIS7, tak mam dotaz numero uno. na portu 80 sem si pustil dany web, nejak mu priradim domenu. A otazka zni jak tam nacpu dalsich 5webu? kdyz je treba dam na 81,82,83.... Tak kde co musim udelat aby ta domena wedela kam se kouknout a nacist spravny web. Nejakou ideu dle konfigu mam, ale chtel bych to sliset od nekoho kdo to provozuje, provozoval.
Jo a dodavam ze mam R2, nevym jestli bohudk nebo bohuzel, ale budiz. Vim ze by to bylo jednodusi na linuxu, ale mam tam spustene neco co je vyhradne pro win a potrebebuji tam vice veci z 2k8, ne ze by lin byl spatnej, ale na danou vec bohuzel nemuze slouzit.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.

thanui.linux

Příspěvekod thanui.linux » 12 years ago

Prvně bych se obrátil na google, tyto systémy jsou velmi dobře zdokumentované. A dovol mi otázku proč jsi se nevydal cestou Linux/Apache ? IMHO jednodušší a cesta méně systémově náročná.
0 x
-----------------------------------------------------------
RBcka i UBNT mají své přednosti - využívám obojí

zdenek.svarc
Administrator

Příspěvekod zdenek.svarc » 12 years ago

Souhlasím. Pokud v tom není .net, tak je apt-get install apache2 určitě jednodušší volba. A teď mám pocit, že jsem porušil Pravidla :-)
0 x

Rudolf Dvořák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rudolf Dvořák » 12 years ago

Na iis jsem par webu uz rozchodil nejsem teda zrovna nejakej znalej uzivatel, ale pokud chapu tak chces webhosting ze na proste podle toho jaka domena to je to chces poslat do adresare.

Proste si vytvoris nekolik sites ve iis manageru a tam napises tu domenu na kterou to ma odpovidat a das to do nejakyho adresare.

Nebo nejak nechapu co chces docilit. Vidim to ze chces neco jako na apache virtual directory?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

vlastní DNS nepotřebuješ. Jak tě to napadlo? Stačí mít dns záznamy nasměrovaný na mašinu s webservery a podle nastavení se s tim popere.

Evidentně to chceš dočasně tak si tam spust virtual box s debianem se kterym ti tu lidi už hravě pomůžou a pokud nepočítám instalaci tak je rozjetí otázka pár minut a návodů na virtual server v apache je na netu spousta.

Jinak jestli potřebuješ na týden webhosting tak mi řekni a šoupnu tě na jeden stoj.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Jouda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jouda » 12 years ago

Shodou okolností jsem zrovna teď řešil stejnou věc. V IIS manageru si na dané site změň Bindigs tak, aby jsi měl v hostname požadované "www.domena.cz" a v DNS GTS nastav správný záznam pro "www.domena.cz". Pak to musí šlapat bez potíží.
0 x

Cheprer

Dekuji za hodne zajimave info. Mne je jasne ze si ve virtualu na te licenci win2k8 muzu rozjet debiana na cemz to mam na pet kliknuti. Ale j bych to chtel rozchodit ve win. Proc nepouzit to co tam je. Chtel bych videt prikladne jak tam budou fungovat 2 domeny nezavazne na sobe. Konkretne sem tam ted spustil jeden web a chci tam pustit druhej. Ale jeste sem tam nesmeroval zadnou domenu, kterou sem jednu vcera koupil na test. Takze bych chtel vedet jak se prez domena.cz nastavuje to presmerovani, na vsech ostatnich webhostingech je to jednoduce, ale ja vul si vybral cirou nahodou uz dle predchozich vyberu domenu.cz [ignum] coz mi pripadne hruza. Kazdopadne sem opravdu nepochopil jak to tam funguje s tema nameserverama. protoze sem to kdysi nejak s kolegou rozchodil, ale ted na tom stojim :D
Pristup na DNS gts nemam, ale asi bych mnel o to zazadat at mi daji. :-]
musim to udelat na gts DNS nebo se to da nejakym zpusobem udelat na domena.cz, jelikoz na vetsine hostingu jdou normalne udelat A zaznamy, ktery cividne wem management domena.cz neumi. popripade pokud ma nekdo s tim zkusenosti, predam loginy aby se na to nekdo podival.
Kez bych tam mohl dat linux, ale primarne ten stroje bezi pro apllikace only for windows. A nechci nic preemulovavat a resit nejaky problemy. :-]
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

S nameserverem GTS to nemá nic společného a ani je o nic nežádej. Pokud vlastníš doménu, součástí její administrace je nastavení DNS záznamů domény, ty musíš změnit tak, aby ukazovaly na IP, kde ti běží server.
Měl bys tam zavést alespoň A a CNAME záznam, pokud má mít doména i vlastní mailserver, tak ještě navíc MX.

Nevím jak vypadá administrace DNS na IGNUM, ale záznam by se měl zobrazovat nějak takto:
koupenadomena.cz 1800 A x.x.x.x (ip adresa kde běží server)
*.koupenadomena.cz 1800 CNAME koupenadomena.cz

Pokud by sis nevěděl rady, požádej support IGNUM, že potřebuješ na doméně nastavit dns, aby doména směřovala na tvůj server, dej jim tu IP a pokud jsou solidní, záznam ti nastaví.
0 x
T-T

Cheprer

to is prave myslim, ale nejsem schopen to nikde v tom web managementu najit na domena.cz
Proste jednoduse tam maji hromadu blbosti pro nikoho nezajimavych, ale to co bych potreboval tam proste neni. To sem se zas nekam uvrtal.

edit: uz jsem to nasel.. po prochazeni vsech moznych polozek co mi pripadly ze s tim nemaji nic psolecneho jsem to nasel v Editace zónového souboru domény
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

Není nad to podrobně rozepisovat zkratky technických výrazů a překládat je do češtiny. To se pak člověk ztratí i v UBNT přeloženém do cz. :)
0 x
T-T

Cheprer

co bych dal za to kdyby tam nekdo udelal pristup eng. to by byla paradicka. A priznam se cz ubnt sem zkousel jednou nastavit, ale jenom pouze po pameti, ale ty cz preklady jsou tragicke uplne vsude.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886