❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

jak vypnout diagnostické led u routerboardu?

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
Daxxim
Kontaktovat uživatele:

Re: jak vypnout diagnostické led u routerboardu?

Příspěvekod Daxxim » 13 years ago

Martinko muzes prosim odpovedet na muj predchozi prispevek? Rad bych vedel jak je to vubec udelane, docela me to zajima.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

net.work píše:
hapi píše:To že je to klikací je spíš obrovský plus.

kuuuuuura a to rika linuxak :D no to je mazec :D

no co, kdo si má pamatovat ty stupidní příkazy do iptables. Kdo má pořád kompilovat IMQ, doplňky funkcí do iptables atd. musíš řešit ukládání pravidel v iptables, těžko se z toho čtou informace... kdo má pořád řešit nějakej problem když tomu vytrhnu napájení? věcí je fura do u MKčka řešit nemusíš. MKčko to všechno vyřeší za 800,-
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

moje rec... ;) ja jen ze u tebe me to prekvapilo ;)
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

Zrovna na iptables mi nesahej. To je asi stokrát přehlednější, než to samé v mikrotiku. Nic kompilovat už jsem také dlouho nemusel ... ale IMQ jsem neměl nikdy rád, tak jsem nechtěl a v netfilteru mi chybí snad jenom ESFQ (což nechápu, proč už tam dávno není). Ale obejdu se bez toho. Máš ovšem pravdu - možnost uložit celou konfiguraci jedním příkazem a případně ji příště použít (i když dle mojich zkušeností to také ne vždy jde) má své výhody. Když už pro nic, tak si to můžu přečíst.
Vytržení napájení se v linuxu dá vyřešit také poměrně dobře. A skvěle, pokud použiješ třeba Voyage ... což je debian. Ale i bez toho - maximálně přijdeš o logy (mluvím o routeru, ne nějakém aplikačním serveru).

A pro Martinku: nenechej se otrávit! A nediv se, když přijde labuť do teletníku, vypadá to stejně ...
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

hmm to ano, voyage, super věc, jenomže když chceš uložit pravidla, musíš povolit zápis že? a pak zase zakázat. Ne jako už jsem přemejšlel dlouho napsat nějaký web access pro linuxový iptables. No ale čas nepřeje.
0 x

Martinkaa

Příspěvekod Martinkaa » 13 years ago

Daxxim píše:Martinko muzes prosim odpovedet na muj predchozi prispevek? Rad bych vedel jak je to vubec udelane, docela me to zajima.

ano tak jak bylo napsáno
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

Martinkaa píše:
Daxxim píše:Martinko muzes prosim odpovedet na muj predchozi prispevek? Rad bych vedel jak je to vubec udelane, docela me to zajima.

ano tak jak bylo napsáno

1. PoE na 96 metru? Podivne. Kdyby to bylo 50, tak nerikam nic.
2. Proc to nenapaji ten soused u kteryho to je?
3. K te kocce, proc to nedas do tohoto boxu: http://wifi.aspa.cz/case-pro-rb411-mini-z101732/ ?
0 x

Martinkaa

Daxxim píše:
Martinkaa píše:

ano tak jak bylo napsáno

3. K te kocce, proc to nedas do tohoto boxu: http://wifi.aspa.cz/case-pro-rb411-mini-z101732/ ?

1. jinak to nejde. Ale pokud se cítíte na to spojit 96m vzdálenost 50timetrovým kabelem, ráda Vám za to dobře zaplatím. To je totiž pro ženskou neřešitelný problém. Koukám že chlapy si s tím bez problémů poradí.

2. Jedna věc je umístit si anténu k někomu na fasádu a druhá věc je se u něj napojit na elektriku. Mě by se to taky nelíbilo, tak to nechci po jiných.

3. Zase má ženská logika nepochopila, co je to za řešení... Dioda (ta nejsvítivější) je úplně venku (u mě je alespoň za plastovým krytem) za druhé mám v krabici i integrovanou anténu. Takže co to řeší?
0 x

ludvik

To přelep a je to :-) Jsou určité principy, např. že nejjednodušší řešení je to nejlepší, které by se neměly porušovat.

Ale 96m je fakt docela dost. Jestli to ovšem jede a nerestartuje se to (nějak moc), tak bych to neřešil. Pokud ano, tak buď použít trochu silnější zdroj, nebo přímo aktivní POE.
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

Martinkaa píše:
Daxxim píše:

1. jinak to nejde. Ale pokud se cítíte na to spojit 96m vzdálenost 50timetrovým kabelem, ráda Vám za to dobře zaplatím. To je totiž pro ženskou neřešitelný problém. Koukám že chlapy si s tím bez problémů poradí.

2. Jedna věc je umístit si anténu k někomu na fasádu a druhá věc je se u něj napojit na elektriku. Mě by se to taky nelíbilo, tak to nechci po jiných.

3. Zase má ženská logika nepochopila, co je to za řešení... Dioda (ta nejsvítivější) je úplně venku (u mě je alespoň za plastovým krytem) za druhé mám v krabici i integrovanou anténu. Takže co to řeší?

1. s PoE mam zkusenosti tak do 40-50m, nebylo to mysleno tak, ze by mel byt ten kabel kratsi :)
2. Kdyz uz se s nekym domluvim na umisteni anteny, tak bych i poprosil o napajeni a vysvetlil mu, že to žere max Xwattu a strcil mu prachy na rok do predu do ruky (pro zenskou myslim no problem) :)
3. V boxu uz zbydou 4 diody, ktery se daj zalepit cernou, nepruhlednou, lepici, elektrikarskou paskou za cca 10Kc
0 x

Martinkaa

ludvik píše:To přelep a je to :-) Jsou určité principy, např. že nejjednodušší řešení je to nejlepší, které by se neměly porušovat.

Ale 96m je fakt docela dost. Jestli to ovšem jede a nerestartuje se to (nějak moc), tak bych to neřešil. Pokud ano, tak buď použít trochu silnější zdroj, nebo přímo aktivní POE.

Ano přelepit to jde chtěla jsem to udělat elegantně od PC a zbytečně tam nechodit. Aktivní PoE je repeater? Jaký je rozdíl mezi aktivním a pasivním?

Já to od ní prostě napájet nebudu. Musela bych ji tam vyvrtat díru do zdi navíc v té stěně není elektrika, takže bych musela vysekat do druhé místnosti žlábek, to je velkej bordel znova malovat atp. To nezmí moc jednoduše.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

ja nevim proc tady slecne/pani radite kraviny a co vubec vymyslite uz xxx prizpevku.. napajet 96M po POE neni problem (1 zarizeni) - pokud zarizeni stabilni neni s 24V trafem, staci dat cca. 30V a je po problemu... Ledky na RB411 moc managovatelne nejsou (u RB711 je to jina) - tady tudiz fakt bude nejjednodussi ta izolacka...

Tod vse.. issue solved..
0 x

ludvik

Pasivní: vezmeš nějakej zdroj a pustíš to po 4 drátech na druhou stranu. Co tam vyleze, to vleze do zařízení. A co tam vyleze ... to je někdy sázka do loterie (záleží na kvalitě kabelu, kvalitě konektorů, kvalitě práce s konektory).
Aktivní: zdroj je 48V, pustíš to po těch 4 drátech (nebo dokonce všech 8, dle typu) na druhou stranu. Co tam vyleze, to se převede zpět třeba na 24V. A teprve potom do zařízení. Je to stejný princip, jako přenos elektřiny od elektrárny. Také používají X kV, které se v trafostanicích mění dolů. Výkon = napětí krát proud. Potřebuješ nějaký výkon - takže buď zvyšuješ napětí, nebo proud. A proudu se moc do UTP nevejde. Takže nejenom jsi schopná na větší vzdálenosti přenést větší výkon, ale zároveň je tak nějak zaručena napěťová úroveň. Ale RBčka jsou dost tolerantní.

Ale jak říkám - řešit se to nemusí, pokud to funguje. Jenom je to holt lepší.
Martinkaa píše:Aktivní PoE je repeater? Jaký je rozdíl mezi aktivním a pasivním?
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

ok, nebudem resit kraviny s PoE, ale zamerime se na prvotni dotaz a to kocku :)
v jakem boxu je to ted? na zemi volne lozene, na zdi volne prisroubovane nebo v nejake krabici od bot?

p.s.: nebyla by nekde fotka toho vedeni a panelaku? (nebo je to kople v zemi?)
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

ja nevim jestli si to nepochopil - ale je to venku, za oknem v nejakem outdoor boxu s integr antenou...
0 x