Jen dodatek, ty nove MIMO extreme maji i modifikovane anteny, resp vrtani na radom a jiny radom, konecne je to soumerne na vysku i sirku a radom ma odkapavaci prolis.
Ahoj Lada
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Upgrade kit JRC-24 MIMO
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Nevim jak s vrtanim ale radom ma prolis na odkapavani uz hoodne dlouho
0 x
A je i soumerne navrtany tak dlouho? je fakt ze jsem JJ 24extreme uz nekupocval cca 2 roky.
Mam starsi zasoby.
Mam starsi zasoby.
0 x
- midnight_man
- midnight_man
tak jsem dnes nasadil prvni JRC-24EX s upgrade kitem a mam s tim problem:
v horizontalni polarizaci to proste vysila o 11dB mene nez by melo, jinak si to neumim vysvetlit.
Je to na 2,8km - na tom stejnem AP jsou dalsi 3 klienti, kteri zadny takovy rozdil nemaji (nebo jen min. 1-2dB)
zkousel sem i menit pigtail na te pol. ale bez zmeny. dosmerovano je to 100% dobre, jelikoz dle kalkulacky by to melo mit -61, coz temer presne sedi.
v horizontalni polarizaci to proste vysila o 11dB mene nez by melo, jinak si to neumim vysvetlit.
Je to na 2,8km - na tom stejnem AP jsou dalsi 3 klienti, kteri zadny takovy rozdil nemaji (nebo jen min. 1-2dB)
zkousel sem i menit pigtail na te pol. ale bez zmeny. dosmerovano je to 100% dobre, jelikoz dle kalkulacky by to melo mit -61, coz temer presne sedi.
0 x
- stouracpetr
anteny na sebe maji primy vyhled, fresnelova zona je 100% cista. trasa je vedena tesne vedle betonoveho sloupu od vodafone, nicmene opticky anteny videt jdou bezproblemu (nevim jestli se fresnelova zona pocita i nejak do stran?)
0 x
- stouracpetr
Pocita.Jeste bych zkusil postupne mezi sebou prohazovat vystupy karet na pigtaily a na konektory ozarovace-pouzit vsechny mozne kombinace,a zjistit,kdy dojde ke zmene,nejdriv ale zkontrolovat dotazeni konektoru a zkusit jine kanaly-mozny spatny kontakt se muze projevit pouze na urcitem kmitoctu.
0 x
OK moc dekuji za rady - konektory bych asi vyloucil, ale zkontroluji. Frekvenci zkusim pres noc pomenit.
Ad fresnel zona do stran - plati stejne zasady, jako pro klasicky vypocet? Zkousel sem totiz sektor na jedne strane posunout asi o metr dale, ale signal furt stejny...
edit: tak frekvenci jsem ladil po celem pasmu a je to porad stejne - vzdy Rx na AP v Horizontu je spatne...
Ad fresnel zona do stran - plati stejne zasady, jako pro klasicky vypocet? Zkousel sem totiz sektor na jedne strane posunout asi o metr dale, ale signal furt stejny...
edit: tak frekvenci jsem ladil po celem pasmu a je to porad stejne - vzdy Rx na AP v Horizontu je spatne...
0 x
nove zjisteni - pokud na strane klienta snizim vysilaci vykon, tak vidim toto:
tudiz ve vertikalu se vykon snizil, ale v horizontu zustal uplne na decibel stejny -> je moje predtucha spatneho RB spravna (resp. spatne karty)?
tudiz ve vertikalu se vykon snizil, ale v horizontu zustal uplne na decibel stejny -> je moje predtucha spatneho RB spravna (resp. spatne karty)?
0 x
- midnight_man
net.work píše:nove zjisteni - pokud na strane klienta snizim vysilaci vykon, tak vidim toto:
tak byl to vadny rb - po vymene jsou oba chainy v cajku

0 x
Jan Ptáček