❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Přestavba vysilace na 2x2 MIMO

Návody a problémy s konfigurací.
loupak

Přestavba vysilace na 2x2 MIMO

Příspěvekod loupak » 13 years ago

Ahoj,

mám nyní vysílač,kde je 5GHZ všesměr,klasický áčko.Protože budu chtít navyšovat rozhodl jsem se že bych zmíněný všesměr nahradil 3 x 120 stupňovým sektorem 2x2 MIMO.

Klienti připojení na stávající všesměr mají Gentleboxy, někteří SXT nebo Sexant. Když vysílač nastavím 5GHZ a/n a zapnu oba chainy na AP. Budou mi na tom fungovat i ty starší gentleboxy,nebo musím zachovat ten všesměr,dokud všem nevyměním Gentlebox za SXT/Sexant/MIMO gentlebox?
0 x

H3lMuT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod H3lMuT » 13 years ago

mohou fungovat..jen nepojedou v obou polarizacich ale jen v jedne..
0 x

Cheprer
antispam: Ano

Příspěvekod Cheprer » 13 years ago

a castecne to nebude uplne koser. takze asi tak... neni lepsi ponechat vsesmer a doplnit mimo anteny a prepojit pouze klienty s mimo?

Ja to tak udelal, pomalu prepojoval na MIMO antenu klienty co maji mimo zarizeni. A ted na MIMO antene je 12ppl a na A karte jsou 3ks ktery nema smysl prepojovat kvuli nizkym narokum na sluzbu a nechteji investovat. A ve finalnim hledisku na A jim tech 20M protece bez problemu. Tak dokud je volny kanal a misto v RB neni co resit.
0 x