❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Asus WL330b na RB112 jede, ale nejede na Asus WL500g........

Návody a problémy s konfigurací.
Buchar

Asus WL330b na RB112 jede, ale nejede na Asus WL500g........

Příspěvekod Buchar » 18 years ago

Trochu me ted donutila siutace dat na APcko (Asus WL-500g / 5 lidi) station RB112ky (2 x 560ka .. jedna jako station a druha jako APcko) ......... nejede mi to jako WL500g (APcko) a RB112 (klient). Pokud misto Asus WL-500g dam Asus WL-330b toz to jede (ta je vsak bez konektoru na antenu - cili to tam ted v nouzi nemozu dat). Nevite nahodou v cem je chyba. Sifrovani mam vypnute vse vypada v obou Asusech stejne a presto to s 500vkou nejede.

Je mozne, ze ze si zkrakta Asus WL-500g nerozumi z 560kama kartama a 330ka ano? Zkousel jste to nekdo v teto kombinaci?

Nastaveni jsem fakt zkontroloval snad 20x, krok za krokem porovnaval, a nevidim rozdil ... je fakt ze Asus WL500g je trocha komfortnejsi. Nakonec jsem zkousel i experimentovat a vysledek zkrakta NULA.
0 x

Buchar

.. jeste dodam ... neni to nehodou problem, ze se nemumi dorozumet chipset Broadcom s Atherosem? ... u te 330ky tusim Broadcom neni, ale je tam Marvell (info zde: http://www.wifihr.org/modules.php?name= ... ge&pid=112 )
0 x

HoT

Příspěvekod HoT » 18 years ago

To asi problem nebude, mam jako apcka atheros a mam v siti jeden asus wl 500g deluxe a slape jako hodiny a broadcom mam i v notebooku, kterym sa na vsechna AP (atheros) pripojuji. Takze broadcom na strane klienta bezproblemu.
0 x

Buchar

HoT píše:To asi problem nebude, mam jako apcka atheros a mam v siti jeden asus wl 500g deluxe a slape jako hodiny a broadcom mam i v notebooku, kterym sa na vsechna AP (atheros) pripojuji. Takze broadcom na strane klienta bezproblemu.

.. mas pravdu, ale je jsem nikde nepsal o Deluxe verzi, ale o WL-500g a ta ma jiny chipset nez WL-500g Deluxe ... aspon pokud mam spravne informace.

Ja jednu Deluxe verzi mam a jak bude moznost to testnu, ale nezda se mi, ze bude problem mezi klavesnici a zidli ... ta WL-330b mi se stejnym nastavenim jede! ... muzu se vsak mylit.

Bylo by mozne ofotit obrazovku bezdratu a rozsireneho nastaveni bezdratu s tve deluxe verze.

Dekuju.
0 x

HoT

Příspěvekod HoT » 18 years ago

No ja sem mel za to, ze ty asusy maji stejnej cipset a lisi se jen softwarem a doplnkama. Jestli maji jinej, tak pak nevim. Obrazovku ti muzu klidne poslat,
ale jak rikam mam to v rezimu klient ne v rezimu AP, takze ti to asi bude k nicemu.
0 x

Buchar

HoT píše:No ja sem mel za to, ze ty asusy maji stejnej cipset a lisi se jen softwarem a doplnkama. Jestli maji jinej, tak pak nevim. Obrazovku ti muzu klidne poslat,
ale jak rikam mam to v rezimu klient ne v rezimu AP, takze ti to asi bude k nicemu.

.. tak to bys byl moc hodnej - prosim posli mi to na bigosi ( at) seznam. cz... Dekuju.
0 x

cutko

Příspěvekod cutko » 18 years ago

wl500g ma este miniPCI kartu, wl500g deluxe uz ma wifi cast na hlavnom plosaku. 500g mali problem v rezime klien, narvi tam posledny olegov fw. malo by to uz byt vyriesene.
0 x

Buchar

cutko píše:wl500g ma este miniPCI kartu, wl500g deluxe uz ma wifi cast na hlavnom plosaku. 500g mali problem v rezime klien, narvi tam posledny olegov fw. malo by to uz byt vyriesene.

... tak ten Oleguv firmware jsem tam taky mel (mimo jine firmware) a presto jsem to nevyresil :-(
0 x