❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Starnet
aneb i na sundani prevysu dojde... ovsem až 2014???
http://www.c-budejovice.cz/cz/magistrat ... etail=9415
http://www.c-budejovice.cz/cz/magistrat ... etail=9415
0 x
Stavební úřad při stanovení termínu k odstranění stavby (viz. podmínka č.1 pro odstranění stavby) přihlédl k dohodě o umístění stavby, uzavřené se Statutárním městem České Budějovice a také k velkému rozsahu stavby, jež je svým charakterem ojedinělý a stanovil termín, který považuje vzhledem k uvedeným skutečnostem za přiměřený.
0 x
Sranda 1000,- pokuty, a spousta času na odstranění - jojo a pak že se vyplatí dodržovat zákony
0 x
panove sorry za sjezd od tematu trosku, ale ma nekdo upevneny nejaky 5G veci na betonovejch sloupech kterejma se vede po obcich stava do baraku ? je to problem ci ne ? konkurencni ISP nedaleko si na sloup dal 5G link od stavajiciho bodu a sektor na sireni + na sloup vede z blizkeho baraka UTPko pro krmeni napetim... jeste me napadlo muze li treba svolit k umisteni obec, protoze co vim ti tam vesmes maj kable na obecni rozhlas...
PW
PW
0 x
Když máš dobrý kontakty na obec, pak jde všechno. V jedné vsi, kam jezdím na návštěvu k bábi, se zdejší poskytovatel rozhodl přejít z wifi na optiku. Natahal to normálně po sloupech s elektrikou na kterých jde i místí blablafon a pak do jednotlivých baráků. Vypadá to jak ve filmu Pavouci útočí, na každým sloupu chuchvalec kabelů... Myslím, že se skočím pozeptat na místně příslušný stavební úřad, vo co gou.
0 x
firma STEN z HK ve spolupráci s obcí postavila optiku věšenou po lampách v obci Blešno, maj to udělaný pěkně, až na ty převěsy přes silnici I/11, drop káble v délkách i kolem 50 přes silnici ve výšce tak 6m, jsem zvědavej až tam zase pojede nějakej nadměr
jinak v obci je nn i telefony v zemi, občas tam visí jen nějaké VN

jinak v obci je nn i telefony v zemi, občas tam visí jen nějaké VN
0 x
Taky mě napadlo hned to Blešno
natahali to skoro do všech chalup. Zajímalo by mě jak řešili legalitu převěsu nad silnicí I třídy
kdo chce tady na to může kouknout http://maps.google.cz/?ll=50.214007,15. ... rent=5,0,1

kdo chce tady na to může kouknout http://maps.google.cz/?ll=50.214007,15. ... rent=5,0,1
0 x
Mě prostě není jasné, co Vám na tom vadí?
Telco zákon praví jasně:
Podnikatel je oprávněn při splnění stanovených podmínek:
zřizovat a provozovat na cizím pozemku nebo v něm:
nadzemní nebo podzemní komunikační vedení veřejné komunikační sítě, včetně jejich opěrných bodů nadzemního nebo vytyčovacích bodů podzemního komunikačního vedení, telefonní budky a přípojná komunikační vedení veřejné komunikační sítě, přetínat tyto pozemky vodiči a zřizovat v nich vedení veřejné komunikační sítě, jakož i související elektrické přípojky,
Pokud Vám na to stavební úřad kývne, což u těchto vedení jde na územní souhlas, tak není problém. Převěsy nejsou zakázány (třeba u nás se dokonce i NOVÉ elektropřípojky budují vzduchem)m jen je potřeba nemít blbou obecní vyhlášku, která omezuje jejich užití, a se zhoršujícími mezilidskými vztahy a finanční situací se k nám nadzemní vedení bude víc a víc vracet.
Takže se divte, podivujte, ale to je tak maximum, co s tím lze dělat. Jsou zde dokonce i obce, které toto řešení preferují, protože potřebují zastavit úbytek obyvatelstva do měst. A nemyslím si, že by se v hustě zastromované vesnici o velikosti 400 obyvatel optika do baráku menší firmě v horizontu 15 let zaplatila ...
A pokud tady pan Zdeněk chce zase napsat, že to je prostě špatně, tak ať se jde poptat na odbor do nějakého vesničtějšího obecního a stavebního úřadu
P.S. Je to paragraf 103 stavebního zákona
Telco zákon praví jasně:
Podnikatel je oprávněn při splnění stanovených podmínek:
zřizovat a provozovat na cizím pozemku nebo v něm:
nadzemní nebo podzemní komunikační vedení veřejné komunikační sítě, včetně jejich opěrných bodů nadzemního nebo vytyčovacích bodů podzemního komunikačního vedení, telefonní budky a přípojná komunikační vedení veřejné komunikační sítě, přetínat tyto pozemky vodiči a zřizovat v nich vedení veřejné komunikační sítě, jakož i související elektrické přípojky,
Pokud Vám na to stavební úřad kývne, což u těchto vedení jde na územní souhlas, tak není problém. Převěsy nejsou zakázány (třeba u nás se dokonce i NOVÉ elektropřípojky budují vzduchem)m jen je potřeba nemít blbou obecní vyhlášku, která omezuje jejich užití, a se zhoršujícími mezilidskými vztahy a finanční situací se k nám nadzemní vedení bude víc a víc vracet.
Takže se divte, podivujte, ale to je tak maximum, co s tím lze dělat. Jsou zde dokonce i obce, které toto řešení preferují, protože potřebují zastavit úbytek obyvatelstva do měst. A nemyslím si, že by se v hustě zastromované vesnici o velikosti 400 obyvatel optika do baráku menší firmě v horizontu 15 let zaplatila ...
A pokud tady pan Zdeněk chce zase napsat, že to je prostě špatně, tak ať se jde poptat na odbor do nějakého vesničtějšího obecního a stavebního úřadu

P.S. Je to paragraf 103 stavebního zákona

0 x
no víte pánové, já si všiml obecně o popjevcích kolem optiky a vznášení takových myšlenek a realizování projektů na "vesnicích". Ano, spousta velkých ISPíků říká jak zasíťovali kromě měst i vesnice. Co je vesnice? Definujte mi prosím vesnici. Když se zeptám Viktora co je vesnice tak odpoví třeba cca 5000 obyvatel
co to je? to je vesnice? to je pro nás v naší lokalitě velký město a konkrétně pro nás je to jediný takhle velký město. Vesnice v našich měřítkách znamená obec se 100 baráky. To je vesnice. Tam by asi nikdo nešel zakopat optiku že? Asi těžko by o takové místo jenom zavadil.
A když už jsme u toho, co je město? Opět Viktor řekne že město je 50 tisíc obyvatel. Tak takový město v okruhu 20km od našich lokací opravdu není.
Až si ujasníme tyto dva pojmy, můžese se směla handrkovat

A když už jsme u toho, co je město? Opět Viktor řekne že město je 50 tisíc obyvatel. Tak takový město v okruhu 20km od našich lokací opravdu není.
Až si ujasníme tyto dva pojmy, můžese se směla handrkovat

0 x
Po tom, cos tady toho tolik napsal o chování NSTREME vs NV2 spojů v zarušeném prostředí, teď nevim jak si to mám přebrat,
když taky považuju obec s 4500 obyvateli za vesnici a doteď jsem si říkal "jseš na vesnici, tady není takové rušení jako ve městě"
Díky!
když taky považuju obec s 4500 obyvateli za vesnici a doteď jsem si říkal "jseš na vesnici, tady není takové rušení jako ve městě"

Díky!

0 x
právě že 4500 obyvatel neni pro nás vesnice. Máme tu město o velikosti 8000 obyvatel.
0 x
Na tom Blešně je zajímavý to, že krom té optiky tam nikde nejsou žádný vzdušný vedení. Jakoby tam ta vyláška "vše do země" platila... A docela by mě zajímalo, kdeže se nový elektro přípojky dělají vzduchem? Zatím všude, kde jsem byl, museli k novostavbě jít s elektrikou v zemi, i když jim sloup s drátama trčí 10m od baráku. A bylo to i v zapadákově o třiceti číslech popisných.
0 x
Jako člověk co do optiky v Blešně trochu "vidí" to osvětlím.
Vše vzniklo jako iniciativa při přípravě "sídliště" na kraji obce, zde jsou kabely uloženy do země. Zbytek obce byl obsloužen převěsy. Všechny převěsy jsou samozřejmě schválené jak obcí tak ŘSD. S nadměrama zatím nebyl žádný problém, protože je průjezdný profil silnice zachován (a to že jich tu jezdí dost). Mužete si všimnout, že převěsy přes silnici jsou trošku výše. Optika přežila bez úhony i čtvteční smršt (překvapivě
).
Všechny ostatní vedení jsou skutečně v zemi (v 90.letech se tam vše přeložilo), a doufejme, že tam bude jednou i ta optika. Teď se připravuje kanalizace a jednou z variant je i přiložení k ní. Bohužel to s tím nevypadá zrovna růžově.
Vše vzniklo jako iniciativa při přípravě "sídliště" na kraji obce, zde jsou kabely uloženy do země. Zbytek obce byl obsloužen převěsy. Všechny převěsy jsou samozřejmě schválené jak obcí tak ŘSD. S nadměrama zatím nebyl žádný problém, protože je průjezdný profil silnice zachován (a to že jich tu jezdí dost). Mužete si všimnout, že převěsy přes silnici jsou trošku výše. Optika přežila bez úhony i čtvteční smršt (překvapivě

Všechny ostatní vedení jsou skutečně v zemi (v 90.letech se tam vše přeložilo), a doufejme, že tam bude jednou i ta optika. Teď se připravuje kanalizace a jednou z variant je i přiložení k ní. Bohužel to s tím nevypadá zrovna růžově.
0 x
Vesnice je skupina celoročně obyvatelných staveb, kde není neobvyklé potkat občana v holínkách.
Případně jinak: vesnice nemá policejní stanici, ale spoustu kurníků.
Případně jinak: vesnice nemá policejní stanici, ale spoustu kurníků.
hapi píše:Co je vesnice? Definujte mi prosím vesnici.
0 x