❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Počet aktivních uživatelů HOTSPOTU k vůči použitému železu.
Počet aktivních uživatelů HOTSPOTU k vůči použitému železu.
V materiálech Martina Kruga (INŠTALAČNÝ MANUÁL TravelNetCon - dostupný na inetu) jsem se dočetl, že RouterBOARD RB-133 utáhne max. klientů 15-20, RB-333 a RB-532 40-50, RB600 a RB-1000 max.100 aktivních klientů. Nevím, ale není to blbost ... zajímalo by mě, zda to má někdo v praxi reálně odzkoušeno co jaké železo snese a také jak jsou na tom PCčka.
0 x
Doktoři, lékárníci a poslanci při přečtení tohoto příspěvku jsou povinni zaplatit poplatek 30,-Kč provozovateli portálu.
utahnout mozna muze, ale technologii neochcijes.
Kdyz budes mit pripojenych neaktivnich useru treba tisic, tak je na to hod, ale pri zatezi ti asi brzy nakopou prdel
Kdyz budes mit pripojenych neaktivnich useru treba tisic, tak je na to hod, ale pri zatezi ti asi brzy nakopou prdel
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
takovouto kravinu že rbčko takové a takové snese tolik a tolik klientů může napsat jenom nějaká lama co to prodává :) mám RB532 kde jsem připojil jen 2 klienty, z toho jeden dovede při rychlosti stahování 12Mbit ždímat procesor klidně 5 hodin na 75% a pak mám další 532ku přes kterou jede asi 40 "normálních" lidí a výkon procesoru nejde nad 50%.
0 x
Leeonek: A co tam ma napsat? Ze si mas koupit vsechny a vyzkouset ktery bude vyhovovat? Myslim ze cisla ktere jsou tam napsana odpovidani beznym podminkam. Pokud budeme zachazet do extremu, tak nebudou existovat jakekoliv voditka pro mene znale uzivatele.
BTW: Co by jsi tam napsal ty, kdyby jsi delal takovy manual? - Rad se necham poucit.
BTW: Co by jsi tam napsal ty, kdyby jsi delal takovy manual? - Rad se necham poucit.
0 x
Ono by bohate stacilo definovat okrajové podmínky pro které jsou tyto čísla určeny. Pokud někdo nabízi připojení na úrovni dialupu, tak tychle čísla sedí. Pokud se pohybujeme v řádech DSL, tak obecně nelze dát na AP víc než 10 lidí.
Pavel
Pavel
0 x
Tak me spise zajimal nejaky priklad typu: mame napr. RB433AH, uzivatele hotspotu maji povoleno ve FW jen www stranky ... pri tom kdyz jich je xx aktivnich, tak vytizeni leze tam a tam ..... s pingy jsou problemy az od .... na pocet uzivatelu hotspotu mame jen treba 5% v dane chvili aktivnich .... danym zelezem proteka takova stava o tolika paketech apod. Jedna se mi o nahled na vec a zkusenosti. HotSpoty budeme vsude spoustet za ranu a nevim jak je to narocne, kdyz to bude centralizovany hotspot pres EoIP tunely. Celkem by me zajimalo, na jake masine treba jede Vas hotspot (BRcko, Alix, x86 apod.) a zda jej mate tez centralizovany a na radiusu (pouziji asi tem v MT) a tez zda mate dane zelezo jen pro dany ucel (tak to i zamyslim ja - mit to zvlast).
Jinak nema vyznam se dohadovat .... je zcela jiste, ze se neda nejen se zde uvedenych pricin udelat presne nadefinovani napr.: mame RB133, muze tam byt 11 uzivatelu, protoze to 12ty zhodi atd.
Predem dekuju za kazdou rozumnou odpoved.
Jinak nema vyznam se dohadovat .... je zcela jiste, ze se neda nejen se zde uvedenych pricin udelat presne nadefinovani napr.: mame RB133, muze tam byt 11 uzivatelu, protoze to 12ty zhodi atd.
Predem dekuju za kazdou rozumnou odpoved.
0 x
Doktoři, lékárníci a poslanci při přečtení tohoto příspěvku jsou povinni zaplatit poplatek 30,-Kč provozovateli portálu.