❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

je RB911 horší než RB711 ?

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Ladik
antispam: Ano

Re: je RB911 horší než RB711 ?

Příspěvekod Ladik » 10 years ago

Tady mate specifikace:
http://i.mt.lv/routerboard/files/RB911_ ... 112517.pdf

Takze je to jasne Lite verze jsou ocesane, takze na nich delat tak max zakladni NAT a routing nic vice :-(
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 10 years ago

"One model is from old revision where NAND memory is being used and another one is newer model with SPI memory. You can see that in product brochure"

vyjadreni od zdroje... to je dost naprdlacku nove budou jen s malou pameti.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

j4rek

Příspěvekod j4rek » 10 years ago

Co ted stim mam to reklamovat nebo se uz prodavaji se 16 mb pameti jen.babo rad :roll:
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 10 years ago

tu Lite verzi bych vůbec nekupoval je to tak trochu zbytečně ušetřený peníz, nevím jeslti na tomto šetřit, spíše bych si ikldně raději připlatil za spolehlivější produkt.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 10 years ago

neni co reklamovat, je to vlastnost ne vada.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 10 years ago

Však těch 16M má jenom 1CH verze ne? To ještě někdo používá? RAM je pořád 64M, jen "disk" je menší a na RoS dostačující ne?
0 x

radekpv

Příspěvekod radekpv » 9 years ago

Bohužel těch 16MB disk má i 2CH verze - všiml jsem si toho až dnes, bohužel už je to nasazené, netuším, jak budu upgradovat ROS, když mám na disku 5MB místa a balíček má 10MB :-O
Objednávám stále stejnou věc - RB911-5HnD, od jisté doby byl na nálepkách ještě text "lite". Budu muset pozjišťovat, co vše mám s 16MB HDD.
Podle specifikací by měl mít 128MB NAND - nebo pletu dohromady jabka s hruškama ?
0 x