❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
CLOUD CORE ROUTER (CCR1036)
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Re: CLOUD CORE ROUTER (CCR1036)
Ono to podle mě už nějak extrémně neporoste při zátěži, je potřeba si uvědomit, že to není x86 platforma.
0 x
Však to je možné již se to psalo
MAX consumption on the CCR1036 is 60W
MAX consumption of CCR1016 is up to 38W
Running Idle, consumption will be this:
CCR1036 consumption is 28W on average (with LCD off).
CCR1016 consumption is 17W on average (with LCD off).
MAX consumption on the CCR1036 is 60W
MAX consumption of CCR1016 is up to 38W
Running Idle, consumption will be this:
CCR1036 consumption is 28W on average (with LCD off).
CCR1016 consumption is 17W on average (with LCD off).
0 x
Jak jsi na to přišel?
hapi píše:To vytížení je koukám podobný x2ce. Zatim mě fakt to CCRko nepřesvědčuje.
net.work píše:takze zaver (pro shrnuti):
RB1100ah x2 s v5 = 70% CPU pri 140M
RB1100ah x2 s v6 = 35% CPU pri 140M (=optimalizace SQ)
CCR1036 s v6 = 5% CPU pri 140M - i kdyz graf je takovy nesourody - zadna spicka tam moc neni... (jinak receno cca. 7x vykonejsi nez 1100ah x2).
To neni spatne.. otazka porad zustava co s tim udelaji mangle a QT, ktere si myslim ze zadnou optimalizaci na v6 neprosly (aspon v change logu nic neni)...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Radek Úlehla píše:Ono to podle mě už nějak extrémně neporoste při zátěži, je potřeba si uvědomit, že to není x86 platforma.
Tak veru toto nema speedstep takze pod zatazou spotreba stupla iba mierne. Problem je ten ze to nijako neviem priviest do stavu ked vsetky cpu pojdu na 100% aby som to vedel zmerat.
0 x
ludvik píše:Jak jsi na to přišel?hapi píše:To vytížení je koukám podobný x2ce. Zatim mě fakt to CCRko nepřesvědčuje.net.work píše:takze zaver (pro shrnuti):
RB1100ah x2 s v5 = 70% CPU pri 140M
RB1100ah x2 s v6 = 35% CPU pri 140M (=optimalizace SQ)
CCR1036 s v6 = 5% CPU pri 140M - i kdyz graf je takovy nesourody - zadna spicka tam moc neni... (jinak receno cca. 7x vykonejsi nez 1100ah x2).
To neni spatne.. otazka porad zustava co s tim udelaji mangle a QT, ktere si myslim ze zadnou optimalizaci na v6 neprosly (aspon v change logu nic neni)...
To shrnuti vypliva z toho, co tu postoval Radek Ulehla
0 x
Jan Ptáček
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Analogicky by CCRko 1036 mělo být 13krát rychlejší, tak jak psal "rouchi » 04 led 2013 08:07"
0 x
-
fujara píše:Radek Úlehla píše:Ono to podle mě už nějak extrémně neporoste při zátěži, je potřeba si uvědomit, že to není x86 platforma.
Tak veru toto nema speedstep takze pod zatazou spotreba stupla iba mierne. Problem je ten ze to nijako neviem priviest do stavu ked vsetky cpu pojdu na 100% aby som to vedel zmerat.
skus spustit bandwith test na localhost.
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk
http://www.citicom.sk
hapi píše:
dej packet mark. conn. mark nemám rád. A postni sem to mangle pravidlo. Do logu to nic nepsalo?
To vytížení je koukám podobný x2ce. Zatim mě fakt to CCRko nepřesvědčuje. Obzvlášť když je stejně "kvalitní" jako ostatní routerboardy a stojí jako xeon!
Mark connection pouzivam na QOS, rozlisujem u spojenia prvych 5 MB, do 50MB a nad 50MB. To by mi dost chybalo. No do logu sa nedostanem - stale sa to len rebootuje, hned ako pripojim kabel a seriovy kvoli tomu vytahovat nebudem. Asi navysim konektivitu a vypnem mangle v najhorsom pripade.
0 x
Airbilly - MOBIL ATAK
andreas4all píše:fujara píše:Problem je ten ze to nijako neviem priviest do stavu ked vsetky cpu pojdu na 100% aby som to vedel zmerat.
Toto uz davno nefunguje. Vytazi to len dve jadra (server,klient)
To restarovanie je zatial neodstranene. V 6.0rc6 to zblblo tak ze som sa nevedel winboxom do toho ani dostat. Teraz vo v6.0rc7 to ide ale restartuje sa to. Do logu to normalne zapise restart, zapipa reproduktor ale uptime ide dalej. vid. obrazok. Dufam ze ten software dorobia.
- Přílohy
-
- Screen Shot 2013-01-09 at 7.21.39 PM.png (81.46 KiB) Zobrazeno 2784 x
0 x
Zdravim,
tak CCR1036 po nasazeni na vylozene zatizene misto odroutoval bez problemu cely provoz.
cca 2500 lidi na optice, shapovano PCQckem.
firewall: 50 filtru, 200 natu, 30 manglu a 140.000 connectu.
intefacy zbondovany v konfiguraci 2x1Gb up 2x1Gb down, aby se spicky vesly.
Pri 950Mb+ a 120.000 packetu nejvytizenejsi jadro skakalo okolo 35-40%. Obcas nejake z jader bliklo i vic, ale to jsou opravdu mzikove veci.
V priloze mate screen, dira v grafu je zpusobena moji konektivitouv - docela silena wifina na druhy strane republiky
tak CCR1036 po nasazeni na vylozene zatizene misto odroutoval bez problemu cely provoz.
Pri 950Mb+ a 120.000 packetu nejvytizenejsi jadro skakalo okolo 35-40%. Obcas nejake z jader bliklo i vic, ale to jsou opravdu mzikove veci.
V priloze mate screen, dira v grafu je zpusobena moji konektivitouv - docela silena wifina na druhy strane republiky
0 x
...Linux is like a Wigwam. No Windows, no Gates, Apache inside...
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
fujara píše:andreas4all píše:fujara píše:Problem je ten ze to nijako neviem priviest do stavu ked vsetky cpu pojdu na 100% aby som to vedel zmerat.
Toto uz davno nefunguje. Vytazi to len dve jadra (server,klient)
To restarovanie je zatial neodstranene. V 6.0rc6 to zblblo tak ze som sa nevedel winboxom do toho ani dostat. Teraz vo v6.0rc7 to ide ale restartuje sa to. Do logu to normalne zapise restart, zapipa reproduktor ale uptime ide dalej. vid. obrazok. Dufam ze ten software dorobia.
Keby si to otvoril vo viacerých oknách (18x winbox)?
0 x
No tak tomu rikam testy takovej konekt do teho nenarvu
necham testy jinejm koukam

0 x
Radek Úlehla píše:Si s tím furt jen hraješ, musíš tam dat víc pravidel do manglu
souhlasim

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Hobbit píše:Zdravim,
to byl nějakej syntetickej test?
jak bonduješ iface? proti switchy mi to nikdy chodit nechtělo.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik