Mám RB751 a pro něj programy:
The Dude
Winbox
Netistall.
Uvedené programy mám funkční a k routerboardu připojuji jak mnou dělanou anténu, tak komeční směrovku. Málá usb anténa k noterbooku mi najde hodně wifi sítí.
Ale v programech pro RB751, nemohu v najít místo kde je přehled najitých wifin RB751 a kde si mohu vybrat ke které se připojím. Prosím poraďte.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB751U-2HnD a software
Připoj se winboxem do boardu, ve Wireless klikneš na Scanner a tam si vybereš kterou kartou chceš scanovat a klikneš Start. Nejdřív je ale dobrý si nastavit na tý kartě pásmo 2,4/5Ghz a country-Czech Republic...
0 x
Moc, moc díky.
Ale zde když tuknu na start tak se (u vlan1- více nemám) tak se po chvíly objeví:
Error scan not running.
Nebo:
Could not connect to 192.168.88.1 (port 8291- other end is not responding. A program spadne. Ale jde v zápětí spustit a spojení je dobré.
A tak pořád dokola.
Proto se musím poradit, kde je chyba. Když malá usb anténa najde mnoho wifi sítí?
Ale zde když tuknu na start tak se (u vlan1- více nemám) tak se po chvíly objeví:
Error scan not running.
Nebo:
Could not connect to 192.168.88.1 (port 8291- other end is not responding. A program spadne. Ale jde v zápětí spustit a spojení je dobré.
A tak pořád dokola.
Proto se musím poradit, kde je chyba. Když malá usb anténa najde mnoho wifi sítí?
0 x
goblajz píše:Připoj se winboxem do boardu, ve Wireless klikneš na Scanner a tam si vybereš kterou kartou chceš scanovat a klikneš Start. Nejdřív je ale dobrý si nastavit na tý kartě pásmo 2,4/5Ghz a country-Czech Republic...
Na kartě vlan1 mám nastvenou 2412 MHz , ale country-Czech Republic nemohu nalézt, Kde to mám prosím hledat?
0 x
goblajz píše:Připoj se winboxem do boardu, ve Wireless klikneš na Scanner a tam si vybereš kterou kartou chceš scanovat a klikneš Start. Nejdřív je ale dobrý si nastavit na tý kartě pásmo 2,4/5Ghz a country-Czech Republic...
Ještě mně napadlo že v wlan 1 v sekci Traffic vidím čilou komunikaci mezi notebookem a RB751U.
Ale nikde nevidím komunikaci mezi RB751U a vnější anténou, o které nemohu nalézt žádný údaj
Poraďte prosím kde najdu udaje o vnější anténě?
Nebo mám založit wlan 2?
0 x
kodlkal píše:Vůbec jsem nepochopil, co potřebuješ !!! Chtělo by to více popisu !!
Mám problém že nemohu naskenovat okolní wifiny :
když tuknu na scan (Start) tak se (u vlan1- více nemám) tak se po chvíly objeví:
Error scan not running.
Nebo:
Could not connect to 192.168.88.1 (port 8291- other end is not responding. A program spadne. Ale jde vzápětí spustit a spojení je dobré.
A tak pořád dokola.
Proto se musím poradit, kde je chyba. Když malá usb anténa zastrčená do notebooku, najde mnoho wifi sítí?
Zarazilo mně že vidím komunikaci mezi RB751U a notebookem (velmi čilou) ale nikde nevidím komunikaci mezi RB a vnější anténou. nevím jestli je to špatným vlan1 nebo čím to může být? (rád zveřejním cokoli bude potřeba)
0 x
tak za prvé, snažíš se scanovat wifinou na kterou jseš sám připojenej, proto Tě při tom scanu odpojí nebo to odmítá a za druhé předpokládám, že "venkovní anténa" je nějaká jednotka připojená UTPkem do nějakého portu tohodle tika, tak mrkni do kterého, nejspíš to bude ether1 a ve winboxu v interfaces u ether1 uvidíš tok dat
0 x
Domnívám se, že chce skenovat sítě Mikrotikem, takže ta hláška tam nemá co dělat i v případě, že je někdo na něho připojenej, protože po volbě scan-start odpojí všechny klienty a začne skenovat okolní WIFI sítě!!! Jestli vyskakuje nějaká chyba zkusil bych system reset.
0 x
Mám venkovní anténu připojenou k RB přes koaxiální mini port.
vlan1 jsem nijak nekonfiguroval, je nastavený na 2412 MHZ, band 2Ghz N, to jsou udaje za Status
V HT mám Antenna Mode antenna a.
Do přílohy jsem vložil foto Interface List, netuším jestli se z něj dá něco vypátrat, budete - li někdo tak laskav.
ještě se zeptám na to resetování co mám do otvoru RES strčit, na těch 10 vteřin?
vlan1 jsem nijak nekonfiguroval, je nastavený na 2412 MHZ, band 2Ghz N, to jsou udaje za Status
V HT mám Antenna Mode antenna a.
Do přílohy jsem vložil foto Interface List, netuším jestli se z něj dá něco vypátrat, budete - li někdo tak laskav.
ještě se zeptám na to resetování co mám do otvoru RES strčit, na těch 10 vteřin?
- Přílohy
-
- Nastavení.jpg (160.32 KiB) Zobrazeno 2721 x
0 x
Routerboard má 3 antény +1MMCX konektor! Jestli máš v HT "antena a" jedeš na vnitřní antény, takže pro ext.anténu musíš zvolit "antena b" a ještě zvolit chain 1!!
Nicméně RB musí skenovat i na vnitřní antény!! System reset jsem myslel softwarově, tudíž přes winbox v konzoli nebo přímo je na to volba v system! Ale nevím jestli po resetu nebudeš muset nastavit RB znovu!!
Nicméně RB musí skenovat i na vnitřní antény!! System reset jsem myslel softwarově, tudíž přes winbox v konzoli nebo přímo je na to volba v system! Ale nevím jestli po resetu nebudeš muset nastavit RB znovu!!
0 x
kodlkal píše:Routerboard má 3 antény +1MMCX konektor! Jestli máš v HT "antena a" jedeš na vnitřní antény, takže pro ext.anténu musíš zvolit "antena b" a ještě zvolit chain 1!!
Děkuji.
ano RB je připojeno přez MMCX konektor a zkouším i antenu B s zatrženým chain 1. Se stejným výsledkem jako anténa A.
Po System/reboot se nic nesmazalo, ale také to nic nepomohlo, chvíli po stisknutí tlačítka Start ve Scanu se objeví chyby a bud winbox sám nebo po poklepnutí myší na hlášku o chybě se ukončí. A to bez ohledu jestli mám zatrženo jen chain 1, nebo i chain 0. I na koupenou / mnou udělanou anténu winbox oznamí: Could not connect to 192.168.88.1 - other end is not respondink!
Napadá tě ještě něco? Prosím.
0 x
Omlouvám se, ale byl jsem mimo CZ, takže volba sytem/reboot nic neřeší, ale je to system/reset configuration! Po této volbě budeš 100% muset configurovat RB, protože načte výchozí configuraci!!!
0 x
kodlkal píše:Omlouvám se, ale byl jsem mimo CZ, takže volba sytem/reboot nic neřeší, ale je to system/reset configuration! Po této volbě budeš 100% muset configurovat RB, protože načte výchozí configuraci!!!
Několikrát jsem restoval hardwarově ve zdířce res. A scan po nové konfiguraci stále padá pro odpojení RB.
Tak i změna na wpa2 se nedobře uloží a rb se odpojí a winbox spadne, (jako při skenu,) poté se k Rb nedá připojit, jen po hard resetu kdy je bez wpa2
Takže se ani nedá zapnout wpa2. Snad jsem koupil vadný výrobek, no nevím?
0 x