❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB751U-2HnD a software

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
dagles97

RB751U-2HnD a software

Příspěvekod dagles97 » 12 years ago

Mám RB751 a pro něj programy:
The Dude
Winbox
Netistall.
Uvedené programy mám funkční a k routerboardu připojuji jak mnou dělanou anténu, tak komeční směrovku. Málá usb anténa k noterbooku mi najde hodně wifi sítí.
Ale v programech pro RB751, nemohu v najít místo kde je přehled najitých wifin RB751 a kde si mohu vybrat ke které se připojím. Prosím poraďte.
0 x

goblajz
antispam: Ano

Příspěvekod goblajz » 12 years ago

Připoj se winboxem do boardu, ve Wireless klikneš na Scanner a tam si vybereš kterou kartou chceš scanovat a klikneš Start. Nejdřív je ale dobrý si nastavit na tý kartě pásmo 2,4/5Ghz a country-Czech Republic...
0 x

dagles97

Moc, moc díky.
Ale zde když tuknu na start tak se (u vlan1- více nemám) tak se po chvíly objeví:

Error scan not running.

Nebo:

Could not connect to 192.168.88.1 (port 8291- other end is not responding. A program spadne. Ale jde v zápětí spustit a spojení je dobré.

A tak pořád dokola.

Proto se musím poradit, kde je chyba. Když malá usb anténa najde mnoho wifi sítí?
0 x

dagles97

goblajz píše:Připoj se winboxem do boardu, ve Wireless klikneš na Scanner a tam si vybereš kterou kartou chceš scanovat a klikneš Start. Nejdřív je ale dobrý si nastavit na tý kartě pásmo 2,4/5Ghz a country-Czech Republic...

Na kartě vlan1 mám nastvenou 2412 MHz , ale country-Czech Republic nemohu nalézt, Kde to mám prosím hledat?
0 x

dagles97

goblajz píše:Připoj se winboxem do boardu, ve Wireless klikneš na Scanner a tam si vybereš kterou kartou chceš scanovat a klikneš Start. Nejdřív je ale dobrý si nastavit na tý kartě pásmo 2,4/5Ghz a country-Czech Republic...

Ještě mně napadlo že v wlan 1 v sekci Traffic vidím čilou komunikaci mezi notebookem a RB751U.

Ale nikde nevidím komunikaci mezi RB751U a vnější anténou, o které nemohu nalézt žádný údaj

Poraďte prosím kde najdu udaje o vnější anténě?

Nebo mám založit wlan 2?
0 x

kodlkal

Příspěvekod kodlkal » 12 years ago

Vůbec jsem nepochopil, co potřebuješ !!! Chtělo by to více popisu !!
0 x

dagles97

kodlkal píše:Vůbec jsem nepochopil, co potřebuješ !!! Chtělo by to více popisu !!

Mám problém že nemohu naskenovat okolní wifiny :

když tuknu na scan (Start) tak se (u vlan1- více nemám) tak se po chvíly objeví:

Error scan not running.

Nebo:

Could not connect to 192.168.88.1 (port 8291- other end is not responding. A program spadne. Ale jde vzápětí spustit a spojení je dobré.

A tak pořád dokola.

Proto se musím poradit, kde je chyba. Když malá usb anténa zastrčená do notebooku, najde mnoho wifi sítí?

Zarazilo mně že vidím komunikaci mezi RB751U a notebookem (velmi čilou) ale nikde nevidím komunikaci mezi RB a vnější anténou. nevím jestli je to špatným vlan1 nebo čím to může být? (rád zveřejním cokoli bude potřeba)
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 12 years ago

tak za prvé, snažíš se scanovat wifinou na kterou jseš sám připojenej, proto Tě při tom scanu odpojí nebo to odmítá a za druhé předpokládám, že "venkovní anténa" je nějaká jednotka připojená UTPkem do nějakého portu tohodle tika, tak mrkni do kterého, nejspíš to bude ether1 a ve winboxu v interfaces u ether1 uvidíš tok dat
0 x

kodlkal

Domnívám se, že chce skenovat sítě Mikrotikem, takže ta hláška tam nemá co dělat i v případě, že je někdo na něho připojenej, protože po volbě scan-start odpojí všechny klienty a začne skenovat okolní WIFI sítě!!! Jestli vyskakuje nějaká chyba zkusil bych system reset.
0 x

dagles97

Mám venkovní anténu připojenou k RB přes koaxiální mini port.

vlan1 jsem nijak nekonfiguroval, je nastavený na 2412 MHZ, band 2Ghz N, to jsou udaje za Status

V HT mám Antenna Mode antenna a.

Do přílohy jsem vložil foto Interface List, netuším jestli se z něj dá něco vypátrat, budete - li někdo tak laskav.

ještě se zeptám na to resetování co mám do otvoru RES strčit, na těch 10 vteřin?
Přílohy
Nastavení.jpg
Nastavení.jpg (160.32 KiB) Zobrazeno 2725 x
0 x

kodlkal

Routerboard má 3 antény +1MMCX konektor! Jestli máš v HT "antena a" jedeš na vnitřní antény, takže pro ext.anténu musíš zvolit "antena b" a ještě zvolit chain 1!!
Nicméně RB musí skenovat i na vnitřní antény!! System reset jsem myslel softwarově, tudíž přes winbox v konzoli nebo přímo je na to volba v system! Ale nevím jestli po resetu nebudeš muset nastavit RB znovu!!
0 x

dagles97

kodlkal píše:Routerboard má 3 antény +1MMCX konektor! Jestli máš v HT "antena a" jedeš na vnitřní antény, takže pro ext.anténu musíš zvolit "antena b" a ještě zvolit chain 1!!
Nicméně RB musí skenovat i na vnitřní antény!! System reset jsem myslel softwarově, tudíž přes winbox v konzoli nebo přímo je na to volba v system! Ale nevím jestli po resetu nebudeš muset nastavit RB znovu!!

Děkuji.

ano RB je připojeno přez MMCX konektor a zkouším i antenu B s zatrženým chain 1. Se stejným výsledkem jako anténa A.

Po System/reboot se nic nesmazalo, ale také to nic nepomohlo, chvíli po stisknutí tlačítka Start ve Scanu se objeví chyby a bud winbox sám nebo po poklepnutí myší na hlášku o chybě se ukončí. A to bez ohledu jestli mám zatrženo jen chain 1, nebo i chain 0. I na koupenou / mnou udělanou anténu winbox oznamí: Could not connect to 192.168.88.1 - other end is not respondink!

Napadá tě ještě něco? Prosím.
0 x

kodlkal

Omlouvám se, ale byl jsem mimo CZ, takže volba sytem/reboot nic neřeší, ale je to system/reset configuration! Po této volbě budeš 100% muset configurovat RB, protože načte výchozí configuraci!!!
0 x

dagles97

kodlkal píše:Omlouvám se, ale byl jsem mimo CZ, takže volba sytem/reboot nic neřeší, ale je to system/reset configuration! Po této volbě budeš 100% muset configurovat RB, protože načte výchozí configuraci!!!

Několikrát jsem restoval hardwarově ve zdířce res. A scan po nové konfiguraci stále padá pro odpojení RB.

Tak i změna na wpa2 se nedobře uloží a rb se odpojí a winbox spadne, (jako při skenu,) poté se k Rb nedá připojit, jen po hard resetu kdy je bez wpa2

Takže se ani nedá zapnout wpa2. Snad jsem koupil vadný výrobek, no nevím?
0 x

kodlkal

Tak to v tomto případě asi vypadá na reklamaci!
0 x