Zdravím, po dlouhé době se opět musím obrátit na místní znalce mikrotiku.
Dneska mi v práci vyměnili adsl modem za nový VDSL Huawei 622u. Pokud jel ještě v režimu adsl bylo všechno ok. Potom co se ústředna přepnula do režimu vdsl tak už internet nenaběhl. Rozhovor s O2 technikem potvrdil, že by mělo být na straně ústředny všechno v pořádku. Modem je zapojený do bridge.
Chtěl bych se tedy zeptat, co je třeba nastavit nově na mikrotiku, abychom mohli v práci zase fungovat. Technik z O2 se zmiňoval o rozdílu nastavení ústředny pro adsl(analog) a vdsl(digital). Nebo je chyba spíš v modemu?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
mikrotik a VDSL modem
nastav ten modem do rezimu router a zapni NAT, lan ip nastav na 10.0.0.138 a zapni dhcp server, melo by to byt uplne to same jako predchozi modem
0 x
Citace: Ubiquiti jsou produkty pro lidi, kteří neumí a nerozumí sítím a chtějí aby “vše na jeden klik fungovalo”. Pokud po Ubiquiti produktech chceme obecně něco více, je to opravdu ZLO. Navíc tupé zlo, jen je designově hezké.
Router, dhcp apod. jsem právě vůbec zapínat nechtěl, na to mám mikrotik. Nakonec jsem přišel na to, že byl špatně zvolený profil v modemu (i když se technici v o2 dušovali, že tam chyba být nemůže). Takže vyřešeno. Děkuji za prostor. 

0 x