❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

mikrotik a VDSL modem

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
jerzy

mikrotik a VDSL modem

Příspěvekod jerzy » 12 years ago

Zdravím, po dlouhé době se opět musím obrátit na místní znalce mikrotiku.
Dneska mi v práci vyměnili adsl modem za nový VDSL Huawei 622u. Pokud jel ještě v režimu adsl bylo všechno ok. Potom co se ústředna přepnula do režimu vdsl tak už internet nenaběhl. Rozhovor s O2 technikem potvrdil, že by mělo být na straně ústředny všechno v pořádku. Modem je zapojený do bridge.
Chtěl bych se tedy zeptat, co je třeba nastavit nově na mikrotiku, abychom mohli v práci zase fungovat. Technik z O2 se zmiňoval o rozdílu nastavení ústředny pro adsl(analog) a vdsl(digital). Nebo je chyba spíš v modemu?
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Daxxim » 12 years ago

nastav ten modem do rezimu router a zapni NAT, lan ip nastav na 10.0.0.138 a zapni dhcp server, melo by to byt uplne to same jako predchozi modem
0 x
Citace: Ubiquiti jsou produkty pro lidi, kteří neumí a nerozumí sítím a chtějí aby “vše na jeden klik fungovalo”. Pokud po Ubiquiti produktech chceme obecně něco více, je to opravdu ZLO. Navíc tupé zlo, jen je designově hezké.

jerzy

Příspěvekod jerzy » 12 years ago

Router, dhcp apod. jsem právě vůbec zapínat nechtěl, na to mám mikrotik. Nakonec jsem přišel na to, že byl špatně zvolený profil v modemu (i když se technici v o2 dušovali, že tam chyba být nemůže). Takže vyřešeno. Děkuji za prostor. :)
0 x