❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Spoj WDS a prenos OSPF

Návody a problémy s konfigurací.
basty
Kontaktovat uživatele:

Spoj WDS a prenos OSPF

Příspěvekod basty » 14 years ago

Zdravim, ma nekdo konfiguraci transparetniho spoje a ospf pres to? Brana(router1-ospf) -----lan------711 ve wds a bridge ---- -wireless-- --- 711 ve station WDS a vsechny porty v bridge ----lan-----router2 ospf

stava se mi ze obcas z nejakyho duvodu se na tom router2 ztrati vsechny routy a i ty oblasti co spadaji pod router2. Spadne to, a hned zase za par sekund nabehne Nemuzu prijiti cim to je. spoj je takto OK. Udela to treba 3x do pul hodiny a pak to prestane... nekdy ob den nekdy ob 3, nekdy treba tyden ne.

v logu na router2 je:

OSPF neighbor router-brana state change from full down

OSPF neighbor router-brana state change from Exchange to 2-Way

díky.
0 x

4gd1

Příspěvekod 4gd1 » 14 years ago

EoIP
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

jo to jsem slysel ze, ze se to tak davalo, myslite teda ze to dela to wdsko, ze to ospfko nekdy neprojde?
a ten tunel se dela z routeru na router? nebo nejak na tech 711?
0 x

4gd1

je problem, ze prenosove medium neni homogenni tj. drat ci bezdrat.. proto eoip udelat ze zacatku na konec a hotovo, nebude problem.. meli jste tyto problemy na linkach kde bylo UBNT natahl se pres to EoIP a uz o nem nevime...
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

hm jasny, chapu... zkusim a dam vedet.
Bude to tedy tak, ze jak mam soucasne rozsah /30 na ten spoj router - router tak vezmu ten rozsah dam ho na ten spoj a ospf navazu ne na ethernet jak ted, ale jenom na ten tunel, ze?
0 x

4gd1

presne tak ...
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

asi delam neco spatne, nebo neco spatne chapu, muzes mi to nejak popsat trochu.. nehce mne to komunikovat pres ten tunel
0 x

4gd1

pm
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 14 years ago

Mám skoro stejnou konfiguraci, jako byla popsána, pouze místo 711 mám 411, jinak uplně to samý a OSPF nevypadává. EoIP nepoužívám. OSPF se mě rozpadne jen když se rozpadne bezdrát, což se stává občas na jednom spoji, ale ten má 18km přes město.
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

spojem to neni, zkusim nasadit ten tunel a uvidim, kdyztak se bude hledat dal.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 14 years ago

mám úplně stejnou konfiguraci s WDS a zatím to problém nedělá, viděl opravdu problém v tom že se ten bezdrát na chvíli rozpadne a nebo ti vyprší někde na dhcp adresa
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

4gd1

okoun píše:mám úplně stejnou konfiguraci s WDS a zatím to problém nedělá, viděl opravdu problém v tom že se ten bezdrát na chvíli rozpadne a nebo ti vyprší někde na dhcp adresa

Je to obecny problem u ospf, kdyby to bylo vse routovane a zadny bridge, tak se to nestane ...
Kdyz Ti vyprsi adresa, tak se to rozhodne nerozpadne.:-)
Kdyz by se bezdrat rozpojoval, no, tak to se melo resit driv, ale predpokladam obecnou podminku, ze se nerozpadava...
0 x

Dr.Easy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Dr.Easy » 14 years ago

desitky WDS spoju a ospf pres to leze bez problemu...
0 x
UBNT? Maximálně pro klienty...

Repkins

Příspěvekod Repkins » 14 years ago

Snad jedinej problém, co jsem měl s OSPF byl, když jsem přešel na některých routerech z 3.30 na 4.10, tak se to nějak nechtělo domluvit ty nový verze se starýma v okolí. Ale nakonec se to nějak chytlo.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 14 years ago

no pánové, nějak jsem to zakřiknul a dnes mi to také přestalo fungovat a hodilo to stejnou chybu, celej rok to jede a dnes je tento problém, jako by bylo něco ve vzduchu :roll:
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...