❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nastavení AP mikrotik na lince UPC

Návody a problémy s konfigurací.
eventai

Nastavení AP mikrotik na lince UPC

Příspěvekod eventai » 10 years ago

Zdravím, potřeboval bych poradit ohledně nastavení RB na lince s veřejnou ip mám RB532A a RB433 s kartou R52Hn, problém je v tom že ani z jednoho RB nevymáčknu na tuto kartu v režimu ap-brigde víc jak 45mb/s s konektivitou 120mb/s teoretických tj. cca. kolem 100mb/s stabilně (zkoušel jsem pásmo 2,4ghz i 5ghz s druhým RB jako klient, oboje RB mají frekvenci CPU na maximum a je použit jen jeden port na přívod konektivity tedy nic jiného RB nezatěžuje). Má to sloužit jako AP v bytě kde k wifi má být připojen notebook.

Předem děkuji za rady.
0 x

xxpaja

Příspěvekod xxpaja » 10 years ago

Z techto RB vic nevymacknes!
0 x

eventai

S jakým RB by to tedy šlo?
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 10 years ago

RB951G dokáže přes wifi protlačit ve 20MHz cca 80-90Mb/s, ale musí být ve vzduchu opravdu čisto.
0 x

eventai

Děkuji, za doporučení :) potřeboval bych jen něco v přijatelné cenové kategorii s odnímatelnou anténou (konektorem) nebo se slotem na mPCI karty.
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 10 years ago

Tak to zapomen na prijatelnou cenu :-)
Fakt nechapu lidi co si koupi velkou rychlost za velke penize a pak skudli na HW a urcite jim doma tepe min i7 nebo iMac :-)
Takze fakt zapomen na levny router za par stovek !!!

AirPort Extreme ti to da jako malinu na obou frekvencich zaroven, ale cena lidova neni.
Jinak pak zkusit TP-Link TL-WR1043ND Ultimate Wifi N Gigabit Router.
0 x

eKrajnak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod eKrajnak » 10 years ago

Ja mám spoj SXT - SXT, ide to cez stromy na 400M, v nstreame to dá na bteste reálne 160Mbps ...
0 x
Študent, programátor, sieťar ... #ccna_certified

Blažej Krajňák

Ladik

Příspěvekod Ladik » 10 years ago

Ty jo to jsem nevedel, ze SXT ktere davam lidem hojne na strechu je AP na doma do obyvaku, navic to neda oproti jednotlivym NB, tabletum, telefonum apod :-(
A urcite ne ve 20MHz - strome :-)

EDIT: tak jsem z krkolomneho dotazu pochopil ze to je spoj odnekud nekam? To pak ANO a dat 2xSXT r2 proti sobe a 100Mbit ti to dat na 20MHz, jinak plati co jsem psal vyse.
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 10 years ago

eventai píše:Má to sloužit jako AP v bytě kde k wifi má být připojen notebook.

Tak má to být wifina uvnitř baráku, nebo to má být spoj pro přívod do baráku?
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 10 years ago

Kup si TP-Link Archer C2 napriklad a budes mit klid ... 802.11n v 5G pasmu dava pres 100mbps ... :idea:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

eventai

Ladik píše:Tak to zapomen na prijatelnou cenu :-)
Fakt nechapu lidi co si koupi velkou rychlost za velke penize a pak skudli na HW a urcite jim doma tepe min i7 nebo iMac :-)

Nejedná se o můj osobní problém u mě doma, jde o cizí byt kde je byt spíše obdélník a signál musí jít hlavně do dálky přes několik zdí. Proto tu řeším RB, AP typu tp-link atp. není pro mě vhodné. Je mi divné že kdysi s RB532A sem měl spoj na 80mb/s sice na neveřejné lince ale s tím to myslím nemá co dělat (byl to spoj venkovní RB600 a RB532A vše v pásmu 5ghz, změny frekvencí proběhly jsem na té nejméně zatížené co jsem prováděl sken na této frekvenci vysílají v okolí jen další dva routery) postupem času klesla rychlost až na 33mb/s a to ještě jsem musel průběžně routery přenastavovat aby přenosová rychlost byla co nejvyšší.
0 x