Zdravím, potřeboval bych poradit ohledně nastavení RB na lince s veřejnou ip mám RB532A a RB433 s kartou R52Hn, problém je v tom že ani z jednoho RB nevymáčknu na tuto kartu v režimu ap-brigde víc jak 45mb/s s konektivitou 120mb/s teoretických tj. cca. kolem 100mb/s stabilně (zkoušel jsem pásmo 2,4ghz i 5ghz s druhým RB jako klient, oboje RB mají frekvenci CPU na maximum a je použit jen jeden port na přívod konektivity tedy nic jiného RB nezatěžuje). Má to sloužit jako AP v bytě kde k wifi má být připojen notebook.
Předem děkuji za rady.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nastavení AP mikrotik na lince UPC
-
- Kontaktovat uživatele:
RB951G dokáže přes wifi protlačit ve 20MHz cca 80-90Mb/s, ale musí být ve vzduchu opravdu čisto.
0 x
Děkuji, za doporučení
potřeboval bych jen něco v přijatelné cenové kategorii s odnímatelnou anténou (konektorem) nebo se slotem na mPCI karty.

0 x
Tak to zapomen na prijatelnou cenu 
Fakt nechapu lidi co si koupi velkou rychlost za velke penize a pak skudli na HW a urcite jim doma tepe min i7 nebo iMac
Takze fakt zapomen na levny router za par stovek !!!
AirPort Extreme ti to da jako malinu na obou frekvencich zaroven, ale cena lidova neni.
Jinak pak zkusit TP-Link TL-WR1043ND Ultimate Wifi N Gigabit Router.

Fakt nechapu lidi co si koupi velkou rychlost za velke penize a pak skudli na HW a urcite jim doma tepe min i7 nebo iMac

Takze fakt zapomen na levny router za par stovek !!!
AirPort Extreme ti to da jako malinu na obou frekvencich zaroven, ale cena lidova neni.
Jinak pak zkusit TP-Link TL-WR1043ND Ultimate Wifi N Gigabit Router.
0 x
Ja mám spoj SXT - SXT, ide to cez stromy na 400M, v nstreame to dá na bteste reálne 160Mbps ...
0 x
Študent, programátor, sieťar ... #ccna_certified
Blažej Krajňák
Blažej Krajňák
Ty jo to jsem nevedel, ze SXT ktere davam lidem hojne na strechu je AP na doma do obyvaku, navic to neda oproti jednotlivym NB, tabletum, telefonum apod 
A urcite ne ve 20MHz - strome
EDIT: tak jsem z krkolomneho dotazu pochopil ze to je spoj odnekud nekam? To pak ANO a dat 2xSXT r2 proti sobe a 100Mbit ti to dat na 20MHz, jinak plati co jsem psal vyse.

A urcite ne ve 20MHz - strome

EDIT: tak jsem z krkolomneho dotazu pochopil ze to je spoj odnekud nekam? To pak ANO a dat 2xSXT r2 proti sobe a 100Mbit ti to dat na 20MHz, jinak plati co jsem psal vyse.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
eventai píše:Má to sloužit jako AP v bytě kde k wifi má být připojen notebook.
Tak má to být wifina uvnitř baráku, nebo to má být spoj pro přívod do baráku?
0 x
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Kup si TP-Link Archer C2 napriklad a budes mit klid ... 802.11n v 5G pasmu dava pres 100mbps ... 

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
Ladik píše:Tak to zapomen na prijatelnou cenu
Nejedná se o můj osobní problém u mě doma, jde o cizí byt kde je byt spíše obdélník a signál musí jít hlavně do dálky přes několik zdí. Proto tu řeším RB, AP typu tp-link atp. není pro mě vhodné. Je mi divné že kdysi s RB532A sem měl spoj na 80mb/s sice na neveřejné lince ale s tím to myslím nemá co dělat (byl to spoj venkovní RB600 a RB532A vše v pásmu 5ghz, změny frekvencí proběhly jsem na té nejméně zatížené co jsem prováděl sken na této frekvenci vysílají v okolí jen další dva routery) postupem času klesla rychlost až na 33mb/s a to ještě jsem musel průběžně routery přenastavovat aby přenosová rychlost byla co nejvyšší.
0 x