❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Zamrzání RB800

Návody a problémy s konfigurací.
george.tu

Re: Zamrzání RB800

Příspěvekod george.tu » 15 years ago

To se tady pak mužem dohadovat, že někomu se to seká a někomu ne když je postiženejch co píšou asi 10%. Navíc jsem si už nechal v dílně vykroužit otvor na 120mm větrák, aby to vypadalo trochu profi, co teď s tim? :-) Pájet to taky nebudu, problém by to nebyl, to je maličkost, ale dělá mi to jedna ze 3 takže RMA to jistí. Mohl bych dostat aspoň nějakej bonus od nich zato, kolik to zasekávání nasralo lidí :?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

jak bych ti to vysvětlil. Člověk co chce stabilitu si nikdy nekoupí novinku. Mnohdy se používaji mnohem starší ale prověřený věci než uplně nový. Z tohodle pohledu jste totální zelenáči protože koupit něco co zrovna vypadlo z výrobní linky routerboardu je docela o nervy. RB433, RB600, RB1000... všechny tyhle RBčka měly ze začátku docela nemalí problémy ať už HW rázu i se čekalo na vyladění softwaru což je případ RB1000. Ten kdo si přečte tohle vlákno, logicky musí dojít k závěru, že RB800 je tak trochu mimo mísu. Když se budu snažit, tak tam raději šoupnu atoma kterej osadim taky větrákem kterej tam dáváte. Dokonce mám takovej pocit že atom nesežere tolik a má větší výkon a ve finále i menší desku. Fakt k smíchu... nebo k pláči?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 15 years ago

Se ti to lehce rekne nekoupi novinku , ale kdyz ti zhebne rb600 a potrebujes tam dat nahradu a rb600 uz se nedalo koupit tak prece nebuu na bode predelavat skatuli na pcko s atomem jen kvuli tomu ze rb800 je novinka.... a prvni rbko800 me nijak nezradilo , zradil me az patej kousek :evil: ... celou dobu sem si rikal co ty lidi blbnou ze jim to mrzne :D az sem taky jednousmazil .... holt sem trefil to male procento spatnejch :cry: Myslim ze bych nadaval vic chytit to jako prvni kousek . Zas je fajn ze se k temu sic po delsi dobe ale prec postavily celema nemlzej a vymenej to bez reci.
Co se tyce predchozich desek tak sem s zadnejma problem nemel krom rb333 ktery tuhli prave taky na teplote, ale ty jsem stejne vzal jen dva a diky usporadani karet sem je stejne zavrhnul.
0 x

george.tu

hapi píše:jak bych ti to vysvětlil. Člověk co chce stabilitu si nikdy nekoupí novinku. Mnohdy se používaji mnohem starší ale prověřený věci než uplně nový. Z tohodle pohledu jste totální zelenáči protože koupit něco co zrovna vypadlo z výrobní linky routerboardu je docela o nervy. RB433, RB600, RB1000... všechny tyhle RBčka měly ze začátku docela nemalí problémy ať už HW rázu i se čekalo na vyladění softwaru což je případ RB1000. Ten kdo si přečte tohle vlákno, logicky musí dojít k závěru, že RB800 je tak trochu mimo mísu. Když se budu snažit, tak tam raději šoupnu atoma kterej osadim taky větrákem kterej tam dáváte. Dokonce mám takovej pocit že atom nesežere tolik a má větší výkon a ve finále i menší desku. Fakt k smíchu... nebo k pláči?

RB800 beru jako náhradu RB600 a začal jsem ho brát, když se tady ještě psalo o tom, kdo RB800 první zkusí. Potřebuji gigabit a napájení 48V (cantech) do lokalit kdy není problém celý den bez elektriky a já potřebuji jet bez výpadku. RB800 jsem několik týdnů na stole testoval, neměl jsem důvod to nenasadit do ostrého provozu. Atom je zajímavej nápad a rozhodně jsem ho zvažoval, ale nechtěl jsem ho používat proč? když chci více miniPCI, co musím použít? RB14? Kolik se tady toho napsalo o její funkčnosti? budu chtít více Gbit ethernetů musím použít RB44GV? válí se mi stále v šuplíku - nepoužitelná a dobře, mohl bych dát jiného výrobce eth karty ale to pak už jsem cenou někde jinde (myslím intel, nebo supermicro). Takže bych sebe neoznačoval jako zelenáče, spíš za člověka, co nemá na výběr.
0 x

hapi

ale notak. Mám v počítači dvě RB14 skoro plně obsazený. Víc gbit portů se dá řešit switchem. Když už stejně bastlíte krabice s větráky na RB800 tak už bych radši ubaslil něco lepšího.

Prostě RB14 funguje ale ne na vokleštěných deskách. Do nedávna mi tu jel celeron v D201GLY s jednou RB14 a lepší stroj sem na síti neměl. Asus dělal s integrovanym celeronem desku co měla 2x PCI sloty a jeden PCIe a když jsem to osadil 2xRB14 a do toho všechny karty + gigovej ethernet do PCIe... jelo to jak z praku.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 15 years ago

No pokud bude ted chybka vyresena s tou rb800 tak uz zadny vetraky delat netreba uz by si to melo frcet v pohode :twisted:
0 x

george.tu

hapi píše:ale notak. Mám v počítači dvě RB14 skoro plně obsazený. Víc gbit portů se dá řešit switchem. Když už stejně bastlíte krabice s větráky na RB800 tak už bych radši ubaslil něco lepšího.

Prostě RB14 funguje ale ne na vokleštěných deskách. Do nedávna mi tu jel celeron v D201GLY s jednou RB14 a lepší stroj sem na síti neměl. Asus dělal s integrovanym celeronem desku co měla 2x PCI sloty a jeden PCIe a když jsem to osadil 2xRB14 a do toho všechny karty + gigovej ethernet do PCIe... jelo to jak z praku.

Řikáš že řešení s atomem je mnohem lepší než RB800, ale přitom uznáváš, že RB14 ne všude funguje. Kde já vezmu jistotu, že v desce co vyberu s atomem zrovna pofrčí? To je stejná sázka do loterie jako vzít si RB800 nemyslíš?
0 x

hapi

ne nemyslim. Vemu desku, nacpu do ní RB14, osadim všechny karty, všechny karty zapnu a otestuju. Tohle většinou stačí na to aby se zjisilo že to poběží.
0 x

schneiderf
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod schneiderf » 15 years ago

hapi píše:ne nemyslim. Vemu desku, nacpu do ní RB14, osadim všechny karty, všechny karty zapnu a otestuju. Tohle většinou stačí na to aby se zjisilo že to poběží.

:) no dost jsi to zjednodušil :) , ale furt je to potom 50na50. Nejhorší je k tomu PC totiž vybrat zdroj, většinou to chceme do nějaké menší krabice, kde kolísáním zima - léto ten zdroj dost trpí. Nejdelší výdrž zdroje u mě je zatím cca 2 roky v extrémních podmínkách. To používám celkem značkový kusy. Ale dá se říct, že když to celý poskládáš a dáš ven do provozu a přežije to první 3 měsíce, tak je to "relativně" spolehlivé :)
0 x

4gd1

Příspěvekod 4gd1 » 15 years ago

Zdroje je slabost,jistotou neni ani koupe od kvalitniho vyrobce, do ted mame na polovine bodu zdroje od Taganu, na druhe polovine jsme zvolili redudantni atx zdroje od Chieftecu, byt jsem to nepovazoval za dobrou volby chytnou po tomto vyrobci, nyni bezi vice jak rok a pul a nevyskytl se zadny problem, rozmer standardni atx, spolehlivost 200%. Pcka maji hodne slabosti, kdyz se vychytaji vsechny mouchy, jsou velice spolehlive a vykonu malo nemaji.
0 x

4gd1

Co se tyce funkcnosti RB14, nevidim v ni problem, akorat se musi pouzivat na kazdem bode nejaka odladena konfigurace a ne vsude met jinou desku, jiny karty, jiny redukce... jedeme na supemicru a intelech deskach, i 4xRB14 plne osazene nekolik NS dual, zadny problem. Jen pouzivame dva typy desek, jeden typ pameti, dva typy karet, RB14, vse odladeno, naprosto stabilni.
0 x

goblajz
antispam: Ano

Příspěvekod goblajz » 15 years ago

Nechápu proč si všichny ty svý funkční desky tak tutláte! Tak rovnou napište která deska funguje a nedělejte tu furt vofuky!!
0 x

4gd1

Overene, mATX deska je Intel D845GVSR i Intel D845GBV mame osazeno se svema RB14 a funguje, spolehlive, zadne problemy. Dalsi overenou je Supermicro tj. P4SCE, P8SCT, na PDSMA+ nam nefunguji dobre vice kousku R52 od te doby jsme je moc uz nepouzili. Nyni mame i nekolik desek od Gigabyte tj P43ES3G a s RB14 funguji take. Cas ukaze, jak sabilne, ale po 3mesicich vypada vse OK.
0 x

6host

Příspěvekod 6host » 15 years ago

ppp76 píše:Ja to neriskuju , hned sem se u dodavatele optal jak to videj a videj to jako konec zaruky :) takze z peti rb800 sem primel zamrznout jednu a tu jim hned zejtra posilam :D

dovedel jsem se ze pry pajeni v techto mistech bude pri reklamaci ignorovano, aspon tam co nakupuju , ale rb800 jsem si zatim nastesti nekoupil
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 15 years ago

4gd1 píše: Nyni mame i nekolik desek od Gigabyte tj P43ES3G a s RB14 funguji take. Cas ukaze, jak sabilne, ale po 3mesicich vypada vse OK.

Mam dva stroje na techto deskach. Jeden jede bez problemu uz 3 mesice. Druhy mi skoro kazdy 4 den vytuhne. Na stole ok, v provozu zatim 14 dni a 3x vyutuhl. Zatim jsem vymenil Pamět a vyhodil Gb sitovku planet a cekam jestli bude dalsi vypadek. Může to být zdrojem? Dal jsem tam nejaky mikroatx zdroj seasonic 300W
0 x