hapi píše:jak bych ti to vysvětlil. Člověk co chce stabilitu si nikdy nekoupí novinku. Mnohdy se používaji mnohem starší ale prověřený věci než uplně nový. Z tohodle pohledu jste totální zelenáči protože koupit něco co zrovna vypadlo z výrobní linky routerboardu je docela o nervy. RB433, RB600, RB1000... všechny tyhle RBčka měly ze začátku docela nemalí problémy ať už HW rázu i se čekalo na vyladění softwaru což je případ RB1000. Ten kdo si přečte tohle vlákno, logicky musí dojít k závěru, že RB800 je tak trochu mimo mísu. Když se budu snažit, tak tam raději šoupnu atoma kterej osadim taky větrákem kterej tam dáváte. Dokonce mám takovej pocit že atom nesežere tolik a má větší výkon a ve finále i menší desku. Fakt k smíchu... nebo k pláči?
hapi píše:ale notak. Mám v počítači dvě RB14 skoro plně obsazený. Víc gbit portů se dá řešit switchem. Když už stejně bastlíte krabice s větráky na RB800 tak už bych radši ubaslil něco lepšího.
Prostě RB14 funguje ale ne na vokleštěných deskách. Do nedávna mi tu jel celeron v D201GLY s jednou RB14 a lepší stroj sem na síti neměl. Asus dělal s integrovanym celeronem desku co měla 2x PCI sloty a jeden PCIe a když jsem to osadil 2xRB14 a do toho všechny karty + gigovej ethernet do PCIe... jelo to jak z praku.
hapi píše:ne nemyslim. Vemu desku, nacpu do ní RB14, osadim všechny karty, všechny karty zapnu a otestuju. Tohle většinou stačí na to aby se zjisilo že to poběží.
ppp76 píše:Ja to neriskuju , hned sem se u dodavatele optal jak to videj a videj to jako konec zarukytakze z peti rb800 sem primel zamrznout jednu a tu jim hned zejtra posilam
4gd1 píše: Nyni mame i nekolik desek od Gigabyte tj P43ES3G a s RB14 funguji take. Cas ukaze, jak sabilne, ale po 3mesicich vypada vse OK.