❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Mikrotik odpojování

Návody a problémy s konfigurací.
nowaja

Mikrotik odpojování

Příspěvekod nowaja » 11 years ago

Dobrý den,

mám problém s mikrotikem.
Poslední dobou kdykoliv dám něco stahovat, tak Mikrotik po nějaké době zařízne internetové připojení. Po restartu jede vše v pořádku, až do doby, než dám opět něco stahovat. Každopádně z pozorování jsem zjistil, že je to víceménně nádodné, kolik dat mě nechá stáhnout, než přestane fungovat internet - po pěti minutách naskočí buď sám, nebo po restartu ihned. Horší je, že teď už mi začal internet odpojovat i během online hraní, což se dřív nedělo vůbec.

Nemá někdo tušení čím by to mohlo být?

Díky za reakce.
0 x

samael

Příspěvekod samael » 11 years ago

Tak jsem na tom stejne... CCR1036 a naprosto nahodne prestane jit ping na GW jedine co pomuze je se prihlasit pres winbox a restartovat... Kdyz tam mam zapnuty hotspot uzivatele vidi prazdnou stranku misto prihlaseni... Odpoji se vsechny VPN...
0 x

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 11 years ago

Zarizeni ; verze ROS ???
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

nowaja

lwq píše:Zarizeni ; verze ROS ???

Já mám RouterBOARD RB951G-2HnD, RouterOS 6.5
0 x

disk

Příspěvekod disk » 11 years ago

Mám na více firmách 951g, poslední os a žádný problém. NAT, QT, atd.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

nowaja píše:

A jsi připojen kabelem nebo přes wifi?
0 x

nowaja

honzam píše:
nowaja píše:

A jsi připojen kabelem nebo přes wifi?

Do bytu je veden kabel od Netboxu - ten vede do switche, ze kterého jde jeden kabel do TV a druhý kabel do routeru. Z routeru mi jde další kabel do PC. Ještě bych dodal, že na PC se přes IGMP dívám na televizi a když dám něco stahovat, tak zařízne jen to internetové připojení, televize valí v klidu dál.
0 x

samael

Já mám CCR1036-12G-4S, firmware 3.10, a ros - 6.5.
A připojení optikou... Na hotspotu permanentně 150 userů. Na VPN v průměru 10 userů. A padá si to naprosto náhodně. Někdy drží dva dny a někdy týden.
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 11 years ago

samael píše:Tak jsem na tom stejne... CCR1036 a naprosto nahodne prestane jit ping na GW jedine co pomuze je se prihlasit pres winbox a restartovat... Kdyz tam mam zapnuty hotspot uzivatele vidi prazdnou stranku misto prihlaseni... Odpoji se vsechny VPN...

Tak až se příště přihlásíš tím winboxem přes MAC adresu, tak se podívej, co ukazuje:
/ip route cache print
Pokud bude plná, tak vítej v klubu. :-)
0 x

samael

Majklik píše:
samael píše:Tak jsem na tom stejne... CCR1036 a naprosto nahodne prestane jit ping na GW jedine co pomuze je se prihlasit pres winbox a restartovat... Kdyz tam mam zapnuty hotspot uzivatele vidi prazdnou stranku misto prihlaseni... Odpoji se vsechny VPN...

Tak až se příště přihlásíš tím winboxem přes MAC adresu, tak se podívej, co ukazuje:
/ip route cache print

Omlouvám se to mne nenapadlo... Je to plné... Dával jsem to do souvislosti s hotspotem... Ale mimo hotspot tam jde dalsich 1000 zarizeni...
0 x

Majklik

Děje se mi na řadě routerů (RB4xx, RB800, RB11000 řada) od prvopočátku ROS6 řady a nikdo (ani Mikrotikové) netuší proč. Hotspot na žádném není...
Aspoň potěší zjištění, že: "Pokus musí být opakovatelný - to jest, selhávat stejným způsobem." a Tilera architektura drží basu také. Teoretikcé podezření je na ty tunely.
0 x

samael

To schvalne zkusim z toho delat graf jak se ta tabulka plni...
0 x

Majklik

Když se to rozhodne, tak začne pomalu a rovnoměrně růst, až dosáhne stropu, zkrátka zapomene staré záznamy uvolňovat. Mkčka pořád tvrdili, že mám routery pod masícním DDoS útokem. Na otázku, proč to dělá i router který odpojím od sítě, vyjma sériové konzole a napájecího konektoru, vypnu/zapnu, počkám pár dní a cache je plná, jsem se už odpovědi nedočkal.
Bohužel se nedá do té cache podívat nebo je zresetovat.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

Majklik píše:Tak až se příště přihlásíš tím winboxem přes MAC adresu, tak se podívej, co ukazuje:
/ip route cache print

A v logu to potom píše: No buffer space available ??
Jestli ano tak tohle jsem řešil někdy ve verzi 3.30 - 4.15. Od té doby klid. Klep klep
0 x

Majklik

Jestli to No buffer space available cpe i do logu se budu muset mrknout až to vytuhne, ale jinak řve ho všude, kde může, stačí ping 127.0.0.1.
Inu, dějiny se posouvají v opakujících se kruzích...
0 x