Dobrý den,
mám problém s mikrotikem.
Poslední dobou kdykoliv dám něco stahovat, tak Mikrotik po nějaké době zařízne internetové připojení. Po restartu jede vše v pořádku, až do doby, než dám opět něco stahovat. Každopádně z pozorování jsem zjistil, že je to víceménně nádodné, kolik dat mě nechá stáhnout, než přestane fungovat internet - po pěti minutách naskočí buď sám, nebo po restartu ihned. Horší je, že teď už mi začal internet odpojovat i během online hraní, což se dřív nedělo vůbec.
Nemá někdo tušení čím by to mohlo být?
Díky za reakce.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Mikrotik odpojování
Tak jsem na tom stejne... CCR1036 a naprosto nahodne prestane jit ping na GW jedine co pomuze je se prihlasit pres winbox a restartovat... Kdyz tam mam zapnuty hotspot uzivatele vidi prazdnou stranku misto prihlaseni... Odpoji se vsechny VPN...
0 x
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
lwq píše:Zarizeni ; verze ROS ???
Já mám RouterBOARD RB951G-2HnD, RouterOS 6.5
0 x
nowaja píše:lwq píše:Zarizeni ; verze ROS ???
A jsi připojen kabelem nebo přes wifi?
0 x
honzam píše:nowaja píše:lwq píše:Zarizeni ; verze ROS ???
A jsi připojen kabelem nebo přes wifi?
Do bytu je veden kabel od Netboxu - ten vede do switche, ze kterého jde jeden kabel do TV a druhý kabel do routeru. Z routeru mi jde další kabel do PC. Ještě bych dodal, že na PC se přes IGMP dívám na televizi a když dám něco stahovat, tak zařízne jen to internetové připojení, televize valí v klidu dál.
0 x
Já mám CCR1036-12G-4S, firmware 3.10, a ros - 6.5.
A připojení optikou... Na hotspotu permanentně 150 userů. Na VPN v průměru 10 userů. A padá si to naprosto náhodně. Někdy drží dva dny a někdy týden.
A připojení optikou... Na hotspotu permanentně 150 userů. Na VPN v průměru 10 userů. A padá si to naprosto náhodně. Někdy drží dva dny a někdy týden.
0 x
samael píše:Tak jsem na tom stejne... CCR1036 a naprosto nahodne prestane jit ping na GW jedine co pomuze je se prihlasit pres winbox a restartovat... Kdyz tam mam zapnuty hotspot uzivatele vidi prazdnou stranku misto prihlaseni... Odpoji se vsechny VPN...
Tak až se příště přihlásíš tím winboxem přes MAC adresu, tak se podívej, co ukazuje:
/ip route cache print
Pokud bude plná, tak vítej v klubu.

0 x
Majklik píše:samael píše:Tak jsem na tom stejne... CCR1036 a naprosto nahodne prestane jit ping na GW jedine co pomuze je se prihlasit pres winbox a restartovat... Kdyz tam mam zapnuty hotspot uzivatele vidi prazdnou stranku misto prihlaseni... Odpoji se vsechny VPN...
Tak až se příště přihlásíš tím winboxem přes MAC adresu, tak se podívej, co ukazuje:
/ip route cache print
Omlouvám se to mne nenapadlo... Je to plné... Dával jsem to do souvislosti s hotspotem... Ale mimo hotspot tam jde dalsich 1000 zarizeni...
0 x
Děje se mi na řadě routerů (RB4xx, RB800, RB11000 řada) od prvopočátku ROS6 řady a nikdo (ani Mikrotikové) netuší proč. Hotspot na žádném není...
Aspoň potěší zjištění, že: "Pokus musí být opakovatelný - to jest, selhávat stejným způsobem." a Tilera architektura drží basu také. Teoretikcé podezření je na ty tunely.
Aspoň potěší zjištění, že: "Pokus musí být opakovatelný - to jest, selhávat stejným způsobem." a Tilera architektura drží basu také. Teoretikcé podezření je na ty tunely.
0 x
Když se to rozhodne, tak začne pomalu a rovnoměrně růst, až dosáhne stropu, zkrátka zapomene staré záznamy uvolňovat. Mkčka pořád tvrdili, že mám routery pod masícním DDoS útokem. Na otázku, proč to dělá i router který odpojím od sítě, vyjma sériové konzole a napájecího konektoru, vypnu/zapnu, počkám pár dní a cache je plná, jsem se už odpovědi nedočkal.
Bohužel se nedá do té cache podívat nebo je zresetovat.
Bohužel se nedá do té cache podívat nebo je zresetovat.
0 x
Majklik píše:Tak až se příště přihlásíš tím winboxem přes MAC adresu, tak se podívej, co ukazuje:
/ip route cache print
A v logu to potom píše: No buffer space available ??
Jestli ano tak tohle jsem řešil někdy ve verzi 3.30 - 4.15. Od té doby klid. Klep klep
0 x
Jestli to No buffer space available cpe i do logu se budu muset mrknout až to vytuhne, ale jinak řve ho všude, kde může, stačí ping 127.0.0.1.
Inu, dějiny se posouvají v opakujících se kruzích...
Inu, dějiny se posouvají v opakujících se kruzích...
0 x